Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Passen er 5 stoelen rond een tafel van 48?

4 min read

Welke stoelen passen bij Ronde tafel?

Hoeveel personen kunnen er nou eigenlijk aan een ronde tafel?

Doorsnede van de tafel Aantal personen
Ronde tafel 120 cm diameter 4 personen
Ronde tafel 130 cm diameter 4 à 5 personen
Ronde tafel 140 cm diameter 5 à 6 personen
Ronde tafel 150 cm diameter 6 à 7 personen

Hoeveel stoelen passen aan een tafel?

Hoeveel mensen passen om een rechthoekige tafel

Afmetingen tafel Aantal personen
160 x 90 cm 4 tot 6 personen
180 x 90 cm 6 tot 8 personen
200 x 100 cm 8 personen
220 x 100 cm 8 tot 10 personen

Hoeveel zitruimte aan tafel?

De benodigde zitruimte per persoon is ongeveer 70cm. Een stoel is meestal 60cm breed. Als je naast elkaar zit te eten is het fijn om wat extra beweegruimte te hebben, vandaar dat we uitgaan van 70cm per stoel. Wil je met drie personen naast elkaar zitten dan heb je een tafel van 200cm/220cm nodig.

Hoeveel ruimte nodig voor ronde tafel met stoelen?

Bij een ronde tafel heb je loopruimte nodig om de hele tafel nodig. Bij een vierkante of een rechthoekige tafel kan je ervoor kiezen om aan 1 of meer kanten geen stoelen en/of loopruimte te laten. Daar komt nog bij dat je bij een ronde tafelblad minimaal 120 cm doorsnee nodig hebt als tafelblad voor 4 personen.

Wat zet je op een ronde tafel?

Onze favoriete tip: begin met een grote bos bloemen of iets anders groens. Een plant in een mooie pot of een mooie vaas met een lenteboeket (ja, ook in de herfst!) is altijd een goed idee. En vergeet ook niet in levels te werken. Het komt niet mooi uit als alle items op je ronde tafel dezelfde hoogte hebben.

Hoeveel ruimte nodig voor Ronde Tafel 160?

Aantal personen aan een ronde tafel

Afmeting tafel (Ø diameter) Aantal personen bij ruime zit (70 cm) Aantal personen bij compacte zit (60 cm)
Ø 130 cm 5 personen 5 personen
Ø 140 cm 5 personen 5 tot 6 personen
Ø 150 cm 6 personen 6 personen
Ø 160 cm 6 personen 6 tot 7 personen

Hoe lang moet tafel zijn voor 6 stoelen?

Lengte van de eettafel

De meest ideale afmeting van een eettafel voor zes personen begint bij een lengte van twee meter. Een eetkamerstoel heeft gemiddeld 60 centimeter ruimte nodig in de breedte en daarnaast nemen de tafelpoten ook enkele centimeters ruimte in beslag.

Hoeveel stoelen aan 3 meter tafel?

De gewenste ruimte om fijn te kunnen tafelen. Eetkamerstoelen met of zonder armleuning. De grootte van de eettafel en de ruimte rondom.
Ronde tafel.

Diameter Aantal eetkamerstoelen
120 cm 3-4
130 cm 4-5
140 cm 5-6
150 cm 6-7

Hoe lang moet een tafel zijn voor 8 stoelen?

Met een vierkante eetkamertafel van 160 x 160 cm zou je genoeg ruimte moeten hebben voor 8 personen. De gemiddelde breedte van een eetkamerstoel is 47-55 cm, dus je houdt nog ruimte tussen de stoelen over en tussen de stoelen en de tafelpoten, zodat iedereen ruim kan zitten bij deze eettafel.

Hoe ver Ronde Tafel van muur?

Komt je tafel tegen een wand te staan? Dan moet heb je ongeveer 60 tot 70 centimeter nodig om je eetkamerstoel naar achteren te schuiven. Daarnaast is het handig als je ook nog voorbij de eettafel kunt lopen.

Is een ronde tafel handig?

Een ronde eettafel is ideaal als je eetkamer niet zo groot is. De ronde vorm neemt namelijk minder plaats in beslag dan een rechthoekige eettafel. Hierdoor kun je de ruimte zo goed mogelijk benutten.

Wat voor kleed onder een ronde tafel?

Kies voor rond

Om de tafel staan stoelen van het type Fay, ook van Harvink. Met een rond vloerkleed versterkt u het effect van een ronde eettafel, zoals u kunt zien op de foto. Denk bij een ronde tafel ook eens aan bijzettafeltjes in de zithoek.

Hoe groot moet een vloerkleed zijn onder een eettafel?

Bij een vloerkleed voor onder de eettafel raden wij aan dat er minimaal 40cm over is vanuit de stoelen. Dan blijven de stoelen erop staan als u ze iets naar achteren schuift. Een standaard eettafel is 90cm x 180cm. Als het mogelijk is raden wij aan om voor vloerkleed van 290cm x 200cm te kiezen.

Hoe leg je een rond vloerkleed neer?

Zorg ervoor dat het bed in het midden staat, dit levert het mooiste geheel op. Voor de gang of hal is over het algemeen een smal tapijt een goede keuze. Positioneer deze in het midden voor een symmetrisch geheel. Let bij het positioneren van je vloerkleed ook op de hoogte van het tapijt.

Hoe gebruik je een rond vloerkleed?

Kies een lekker groot rond vloerkleed uit die aan de zijkanten iets uitsteekt bij de hoeken. Met een mooi ronde salontafel erop of meerdere kleine bijzettafels erbij ziet dit er erg sfeervol uit. Ook bij een rechte bank kan een rond vloerkleed prachtig staan.

Waarom een rond vloerkleed?

Een rechthoekige vloerkleed zou er natuurlijk mooi tussen staan, maar het zorgt wel voor minder contrast. Een rond vloerkleed daarentegen doorbreek de hoekige ruimte van je woning en zorgt voor een fijn en gezellig geheel.

Hoe leg je een vloerkleed onder een hoekbank?

Bij een hoekbank is het een aanbeveling om het kleed onder de bank te laten lopen. Het kleed moet dan uitsteken aan de kant waar je naar toe kijkt als je in de hoek van de bank zit. Hoe ver het kleed uitsteekt is afhankelijk van de grootte en de vorm van de kamer.