Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Op zoek naar een Pressfit BB vervanging voor mijn racefiets

5 min read

Gevraagd door: Sarah Johnson

Hoe weet ik welke trapas ik nodig heb?

Om te weten welke maat trapas je nodig hebt, meet je de binnenkant van het trapashuis in je frame, deze zal 73mm, 70mm of 68mm zijn. Sommige oudere frames kunnen Italiaanse schroefdraad hebben, in plaats van de modernere Engelse.

Zijn alle BB’s met perspassing hetzelfde?

Het enige fysieke verschil is dat het lager van de conventionele BB in een cup wordt geperst, terwijl bij Press-fit types, zoals de populaire BB30, de lagers direct in het frame worden geperst. Nadat ze in een functionele trapas zijn geperst of vastgedraaid, werken beide systemen op precies dezelfde manier.

Zijn trapassen onderling verwisselbaar?

Bodembehuizingen met schroefdraad zijn in de loop der tijden gemaakt in verschillende schroefdraadnormen die niet onderling verwisselbaar zijn. De gebruikelijke trapas met schroefdraad maakt gebruik van cups of adapters met de schroefdraad specificatie van 1.37″ x 24 threads per inch (ongeveer 34.8mm diameter).

Is pressfit beter dan schroefdraad?

Na een tiental jaren waarin bottom brackets met perspassing de boventoon voerden op high-end racefietsen, is er de laatste jaren – met bijna algemene bijval – een opmerkelijke terugkeer naar bottom brackets met schroefdraad.

Zal een 68mm trapas passen op een 73mm schelp?

Meerdere spacers worden meegeleverd om op beide maten te passen. Dit betekent dat als je een BB te koop ziet waarop 68/73 staat, dat betekent dat hij op beide maten past, maar dat er een paar spacers in de doos zitten om hem op de 68 te laten passen. Deze spacers (of minder) zijn niet nodig als de shell 73mm breed is.

Hoe meet je een trapas op een racefiets?


Citaat uit video: En daar ga je dan en dan meet je van eind tot eind de as waar je'je pedalen aan gaat vasthaken in dit geval is het 123's. En een half en dan vind je jezelf een trapas.

Kan ik Pressfit trapas hergebruiken?

Volgens GCN en hun video over press fit BB verwijdering, zijn press fit lagers niet ontworpen om te worden verwijderd en hergebruikt.

Hoe lang gaan press-fit bottom brackets mee?

Deze trapassen kunnen behoorlijk stevig zijn en jaren of tientallen jaren meegaan, en de gebruiker kan er een nieuwe in gooien als die in een regenbui kapot gaat.

Hoe koop ik een trapas?

Om te weten welke maat trapas u nodig hebt, meet u gewoon de lengte van de binnenkant van uw trapashuis. Deze is meestal 73mm of 68mm bij alle moderne fietsen. Oudere fietsen hebben soms de minder conventionele Italiaanse trapassen, in tegenstelling tot de modernere Engelse trapassen.

Hoe weet ik of mijn crankset compatibel is met mijn trapas?

Citaat uit video: Meestal niet altijd maar drie millimeter alright dit is een BB 30 /pf 30 we're just doing BB 30 PA 30 right now alright. Dus mij 30 en P of 30 frame crank sets zijn identiek.

Wat zijn de verschillende types trapassen?

Er zijn twee hoofdtypen trapassen: een met een omhulsel met schroefdraad waarin de lagers worden geschroefd, of een met een perspassing waarin de lagers in het omhulsel worden gedrukt.

Passen alle cranksets op alle fietsen?

Crankset compatibel. Je kunt de kettingbladen van je crankstel vervangen, maar niet alle kettingbladen passen op alle cranks. Ten eerste kunnen verschillende cranksets een verschillend aantal armen of direct-mount interfaces (die de cranks met de kettingbladen verbinden) hebben, en ze kunnen verschillend gepositioneerd zijn.

Hoe monteer je een 68mm trapas?

Citaat uit video: Het is een linkse schroefdraad die voorzichtig tegen de klok in wordt gedraaid totdat u er zeker van bent dat er geen kruisdraad is Draai ze met een momentsleutel vast volgens de specificaties van de fabrikant. Dit kan tussen 24.

Hoeveel spacers heeft een 73mm BB?

een 2.5mm spacer
Voor 73mm Shimano HTII trapassen
Als uw trapas 73mm breed is, hoeft u slechts één 2,5mm spacer aan de aandrijfzijde aan te brengen.

Maakt de aslengte van de trapas iets uit?

Citaat uit video: Похожие запросы

Kan ik een BB30 trapas monteren?

BB30 past in een 42mm shell-een shell met een interne diameter van 42mm. PF30 lagers passen in bb schelpen met een interne diameter van 46mm.

Hoe weet ik welk crankstel ik nodig heb?

Cranks zijn er in verschillende maten, meestal van 165 mm tot 190 mm, en de ideale cranklengte wordt vaak bepaald door drie factoren: je lengte, je fietsdiscipline en je persoonlijke voorkeuren. Als je je cranklengte verandert, verandert dat hoe het voelt om op je fiets te trappen, en het kan je pasvorm op je fiets veranderen.

Hoe weet ik welke maat crankset ik moet kopen?

Hoe meet je cranklengte? De cranklengte wordt gemeten van het midden van de trapas tot het midden van de pedaalas. Als u niet zeker weet hoe lang de cranks van uw fiets zijn, kunt u dat het snelst te weten komen door gewoon naar de achterkant van uw cranks te kijken, net onder de pedaalas.

Wat is trapas BB30?

Met de BB30 trapas kun je cranks met 30 mm spindel koppelen aan trapassen met 42 mm binnendiameter. Cannondale pionierde met deze standaard samen met speciaal ontworpen cranks en velen hebben er de voordelen van ondervonden. Road versies hebben een breedte van 68mm, MTB heeft 73mm.

Welke cranks passen op BB30?

“De BB386 EVO cranks zijn compatibel met bijna elke BB shell standaard (BSA, BB30, PF30, BB86),” zegt Jason Miles van FSA. “We maken momenteel bottom brackets en adapters voor BSA, BB30, en PF30 frames en werken aan BB86 bottom brackets.

Wat is het verschil tussen BB30 en BSA?

BSA is Engels standaard en hebben schroefdraad in het gat, meestal gebruik in shimano, terwijl BB30 is Italiaanse standaard en hebben geen schroefdraad, meestal gebruik in CP.