Nederlands | English | Deutsch

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Omzetten van 10spd naar 7spd

5 min read

Gevraagd door: Brenda Best

Kan ik mijn 8 speed fiets ombouwen naar 10 speed?

Een 8-versnellingswiel omzetten in een 10-versnellingswiel
Het is dus mogelijk om een 8-speed wiel om te zetten in een 10-speed wiel door de hoogte aan te passen met een in de handel verkrijgbare Shimano spacer van 1,0 mm aan de lage kant.

Kan ik een 7-speed cassette in een 10-speed cassette veranderen?

Beknopt antwoord: Als je een 7-speed specifieke naaf hebt, kun je er geen 10-speed cassette op monteren omdat de naaf te kort is. Als de naaf niet specifiek voor 7 versnellingen is, maar voor meer snelheden is ontworpen, kun je er wel een 10-speed cassette op monteren.

Kunnen 10-speed wielen worden omgezet in 11-speed?

Gelukkig kunnen veel gangbare en minder gangbare wielsets, zolang ze tenminste 10-speed zijn, worden opgewaardeerd naar 11-speed door de aanschaf van een nieuwe cassettebody. De body is het deel dat vastzit aan het midden van de naaf en het wiel en de fiets aandrijft als je trapt.

Zijn 7 en 8 speed cassettes uitwisselbaar?

7-speed cassettes passen prima op 8- en 9-speed (en de meeste 10-speed) naven als je een spacer van 4,5 mm op de body plaatst vóór de cassette.

Kan ik een 8-speed cassette vervangen door een 10-speed?

Ja, het past prima. 8, 9, 10spd freehubs zijn hetzelfde. Als je het over de weg hebt dan heb je een 1mm spacer nodig achter de cassette als het Shimano is, als het MTB is dan past hij er zo op.

Hoe zet ik 8 speed om naar 11 speed?

Citaat uit de video: Dus als je je 8 speed naar 11 speed wil converteren. Dan moet je de cassette verwijderen. Begin met het verwijderen van de 8 speed.

Kan ik een 10-speed derailleur gebruiken op een 7-speed cassette?

Nee, dat kan niet. Een fiets met een 7-speed cassette wordt ook geleverd met een 7-speed shifter en een ketting die compatibel is met 7-speed cassettes. Dit maakt het onmogelijk voor een 10-speed derailleur om erop te werken. Dit komt omdat een 7-speed shifter en een 10-speed derailleur verschillende trekverhoudingen hebben.

Kun je de grootte van de cassette veranderen?

Ja, dat kan. Als een kleinere cassette meer bij je behoeften en terrein past, is er geen reden waarom je die niet op je fiets kunt zetten. Het heeft geen enkele invloed op de werking van je fiets of aandrijving en het schakelen zal niet anders zijn.

Kan ik mijn 7 versnellingen vervangen door 9?

Een wiel met 7 versnellingen omzetten naar 9 versnellingen
Het tandwiel van het wiel met 9 versnellingen heeft dezelfde hoogte als dat van het wiel met 8 versnellingen, dus het kan op dezelfde manier als bij het wiel met 8 versnellingen worden geconverteerd naar 9 versnellingen.

Kan ik een 11-speed cassette op een 10-speed naaf monteren?

Citaat uit de video: En het zal compatibel zijn.

Zijn 10 speed en 11 speed naven hetzelfde?

De Shimano (en SRAM) 11-speed freehub is breder dan die van 10-speed, omdat de stapel tandwielen van 11-speed Shimano (en SRAM) groter is dan die van 10-speed.

Zijn Shimano 10 en 11 speed compatibel?

Een dubbele Shimano 10-speed crank en kettingbladen kun je echter wel gebruiken met Shimano 11-speed ketting, derailleurs, shifters en cassette.

Kun je een 10-speed derailleur gebruiken op een 8-speed cassette?

Je hebt een 10 spd achterderailleur nodig voor een 10 spd cassette, omdat de tussenruimte kleiner is bij een 10 spd setup. Je hebt een 10 speed ketting nodig voor een 10 speed setup, een 9 speed ketting voor een 9 speed setup en elke 8 speed ketting werkt op 8-7-6 speed of lager.

Kan ik een 11-speed cassette op een 8-speed naaf zetten?

Een 11-speed wegcassette kan niet worden gemonteerd op een 8-speed naaf. De naaf is te smal en veroorzaakt wrijving tussen de ketting en de spaken bij het rijden in de kleinste versnelling.

Zijn 8 en 9 speed cassettes even breed?

Citaat uit de video: Похожие запросы

Kun je een 10-speed derailleur gebruiken op een 8-speed cassette?

Je hebt een 10 spd achterderailleur nodig voor een 10 spd cassette, omdat de tussenruimte kleiner is bij een 10 spd setup. Je hebt een 10 speed ketting nodig voor een 10 speed setup, een 9 speed ketting voor een 9 speed setup en elke 8 speed ketting werkt op 8-7-6 speed of lager.

Kun je een 8 speed naaf vervangen door een 11 speed?

Beknopt antwoord: Een 8-speed MTB naaf is breed genoeg voor een 11-speed MTB cassette. Een 8-speed Road naaf is echter te smal voor een 11-speed Road cassette. Als je een 8-speed racefiets hebt en deze wilt ombouwen naar 11-speed, moet je de naaf vervangen door een 11-speed exemplaar.

Kan ik een 11-speed cassette op een 8-speed naaf zetten?

Citaat uit de video: Het'is precies dezelfde 35 millimeter dus de naven zijn absoluut hetzelfde dus je weet dat Shimano verse Shimano standaard een 8-speed vrije naaf zal u toelaten om een 8 speed 9 speed 10 speed en 11 speed te monteren.

Kan een 9 speed worden omgezet naar 11 speed?

Een racefiets kan ook worden omgebouwd van 9 naar 11 versnellingen door gemengde (MTB+road) onderdelen te gebruiken. Op deze manier kan men het vervangen van de naaf vermijden, omdat MTB-cassettes grotere tandwielen hebben die de spaken vrijmaken en er geen nieuwe, bredere naaf nodig is. De benodigde onderdelen zijn: 11-speed MTB cassette.

Kan ik een 11-speed cassette op een 9-speed naaf monteren?

De 11 spd cassette past prima op de freehub. Het probleem kan zijn dat de 9 spd RD het 46t tandwiel niet aankan. Derailleurs hebben een specifieke capaciteit en maximale tandwielmaat. Capaciteit is het verschil tussen het kleinste en grootste tandwiel plus het verschil tussen het kleinste en grootste kettingblad.

Wat is sneller 9 speed of 11 speed?

11-speed cassettes zijn absoluut niet sneller dan 9-speed cassettes. De factor die de snelheid van je fiets bepaalt ben jij, de berijder. Het plaatsen van een 11-speed cassette op je fiets zal niet op magische wijze meer snelheid opleveren. Het zal je echter wel in staat stellen om gemakkelijker de juiste versnelling te vinden.