Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Nominale en werkelijke afmetingen zadelpen

5 min read

Gevraagd door: Steven Buck

Er is gewoonlijk een verschil van ~0,2 mm tussen de postmaat en de binnendiameter van de buis. Een veel voorkomende constructie bij frames van een goede kwaliteit staallegering is bijvoorbeeld een zadelbuis met een buitendiameter van 28,6 en een wanddikte van 0,6 mm aan de bovenkant, wat een binnendiameter oplevert van 27,4. Op deze frames passen 27,2 mm zadelpennen.

Hoe weet ik de maat van mijn zadelpen?

Om de diameter van uw zadelpen te weten te komen, moet u de zadelpen uit het fietsframe halen en de maat zoeken, die net onder de lijn “Minimum Insert” aan de onderkant is gestempeld. Het is een getal van drie cijfers (zoals 26,8 of 27,2 of 31,6).

Wat is de standaardmaat van een zadelpen?

27,2mm
De meest voorkomende diameter is waarschijnlijk 27,2 mm, maar andere maten tussen 21,15 en 35 mm worden ook vaak aangetroffen. Zadelpennen variëren ook in lengte. Een kortere zadelpen is meestal lichter in gewicht maar minder verstelbaar.

Waarom zijn er zoveel verschillende maten zadelpennen?

Frames van hogere kwaliteit worden meestal gemaakt met dunnere buiswanden om het gewicht van het frame te verminderen. Dit betekende dat een bredere zadelpen diameter meestal een hogere kwaliteit (en lichter) frame betekende. Dus hoogwaardige frames met 1 1/8″ zitbuizen hadden meestal 27,2 mm brede zadelpennen.

Welke maat klem heb ik nodig voor een 27.2 zadelpen?

Opmerking: De diameter van de zadelklem moet overeenkomen met de diameter van je zadelbuis en niet met die van je zadelpen, die een beetje kleiner is. Een zadelpen van 27,2 mm (een maat die vaak voorkomt op racefietsen) past bijvoorbeeld in een zadelbuis met een diameter van 28,6 mm, dus heb je een klem van 28,6 mm nodig.

Past een 31,6 zadelpen op een 30,9 frame?

Je kunt een smallere zadelpen in een breder frame plaatsen met behulp van een shim (een dunne huls van aluminium of kunststof), bijvoorbeeld een 30,9 mm vorkpen in een 31,6 mm frame. Het is echter niet mogelijk om een bredere zadelpen in een smaller frame te plaatsen, bijvoorbeeld een 31,6 mm zadelpen in een 30,9 mm frame.

Hoe meet je een zadelpen met een liniaal?


Citaat uit video: Zijzelf. Dus wat beschikbaar was in deze range, weet je, we zullen het gemiddelde nemen op 31,7 millimeter, de dichtstbijzijnde maat die we konden vinden was 31,8.

Wat betekent 27.2?

Ja 27.2 gaat over “going the extra mile” – een beetje cliché zou je kunnen zeggen, maar als metafoor probeert het gewoon een klein statement te maken. Het is niet zo moeilijk om een extra mijl te gaan als je er al 26,2 hebt gelopen, en ook – het vergt een marathoninspanning om een verandering teweeg te brengen.

Zijn zadelpennen voor fietsen universeel?

Ja, de meeste moderne fietszadels zijn universeel en kunnen worden verwisseld met verschillende zadelpennen. De uitzonderingen zijn als je veel ouder materiaal hebt of een gespecialiseerde fiets. U kunt het beste het aantal rails en de breedte van de rails op uw zadel controleren om zeker te zijn van een juiste passing op de zadeladapter.

Zijn fietsstoeltjes universeel?

Hoewel “de meeste” fietsstoeltjes universeel en onderling verwisselbaar zijn, zijn niet alle fietsstoeltjes onderling verwisselbaar of universeel. Het goede nieuws is echter dat de meeste moderne fietsen en merken hebben aanvaard dat één pasvorm het beste is.

Hoe kies ik een zadelpen?

Citaat uit video: Er is een simpele methode om je zadelpenklem los te maken en je zadel te schuiven. En je zadelpen eruit. Kijk naar de zadelpen en zie of er een nummer op gedrukt staat.

Is 150mm dropper post genoeg?

De 80-150mm veerpoten die ergens in het midden zitten, zijn waarschijnlijk je beste keus. Of wil je veel tijd doorbrengen met je fiets om over sprongen te springen, of in supertechnisch terrein waar je het zadel volledig uit de weg wilt hebben? Dan is een langere veerweg >150mm waarschijnlijk iets voor jou.

Kun je een achtervork monteren?

Citaat uit video: Maar in staat zijn om dat zadel zo laag mogelijk te laten vallen als je daadwerkelijk de berg afgaat. Nu de manier waarop een van de onderdelen. Doet dit is ze hebben een plastic shim.

Hoe stel je een zadelpen af?

Citaat uit video: Terwijl je het blikje strak tegen de paal houdt. Schuif het erin totdat er ongeveer een centimeter blootligt. Maak uw vondst aanpassingen terwijl u de vulring laat zakken tot net boven de klem.

Zijn fietszadelpennen universeel?

Ja, de meeste moderne fietszadels zijn universeel en kunnen worden verwisseld met verschillende zadelpennen. De uitzonderingen zijn als je veel ouder materiaal hebt of een gespecialiseerde fiets. U kunt het beste het aantal rails en de breedte van de rails op uw zadel controleren om zeker te zijn van een juiste passing op de zadeladapter.

Hoe meet je een buiszadel?

De lengte van de zitbuis is de afstand in rechte lijn tussen het midden van de trapas en de bovenkant van de zitbuis.

Hoe meet je de zadelhoogte van een fiets?

De zadelhoogte wordt altijd gemeten met de crankarm naar beneden gericht en in lijn met de zitbuis. De afstand van het midden van de pedaalas tot de bovenkant van je zadel is je zithoogte.Heelmethode

  1. Om te beginnen, til je zadel ruwweg op naar je heup. …
  2. Ga op het zadel zitten en raak het pedaal aan met je hiel.

Hoe meet je een dropper zadelpen?

Om de dropper post met de juiste veerweg te kiezen, meet je op je huidige fiets vanaf de zadelpenkraag tot aan de zadelstang (in je klim-, of hoogste stand). Trek 50mm van deze meting af en het resulterende getal is de maximale veerweg van de dropper post die je comfortabel kunt gebruiken.

Past elke zadelpen op mijn fiets?

De diameter van uw huidige zadelpen zal de enige maat zijn waar uw frame op past. Er zijn 3 gangbare maten, 27.2mm, 30.9mm, en 31.6mm, waarbij de laatste twee veruit het meest gangbaar zijn. 34.9mm wordt ook steeds populairder.

Zijn alle druppelaars even groot?

Het korte antwoord op de vraag naar de grootte van een druppel is dat het volume van een druppel gewoonlijk varieert, in feite afhankelijk van 10 verschillende factoren. Dit is natuurlijk relevant voor alt. proc. omdat in recepten vaak “20 druppels”, “20 gtt” of “20 gt” wordt vermeld, wat ook druppels betekent.