Nederlands | English | Deutsch

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Nieuwe fietsnaven veel te strak aangedraaid?

5 min read

Gevraagd door: Angela Pink

A 20” to 24” wheel is easiest to control, and the longer cranks are easier to use while you are learning. Thus, the ideal starter unicycle for a child or an adult is one with a crank length of at least 114mm minimum on a 20″ wheel or at least 125mm on a 24” wheel.

Kun je een naaf te strak aandraaien?

Nee. Te strak aandraaien zal de lagers niet meer belasten in dit soort ontwerp. Je had die moeren flink moeten aandraaien.

Hoe strak moeten fietsnaven zijn?

Het hoeft niet erg vast te zitten – vingerdicht is voldoende. Vervolgens kunt u de as draaien om te controleren of hij goed draait. Beweeg de as een beetje om er zeker van te zijn dat er geen speling meer is. Het kan nodig zijn de kegel aan te passen om speling of weerstand tegen te gaan – als hij te strak zit, kan de naaf niet vrij ronddraaien.

Hoe weet ik of mijn achternaaf te strak staat?

Geregistreerd. Het zijn de buitenste moeren die het frame raken, de borgmoer aan de aandrijfkant? Als die te strak zitten, draait het wiel niet. Als ze te los zitten, wiebelt het wiel.

Hoe strak moet de naafconus zijn?

Voor snelkoppelingsnaven moet u de kegel vastdraaien tot hij de kogellagers raakt, en dan een kwartslag (90 graden) terugdraaien. Dit maakt de lagerafstelling met opzet te los. Houd de kegel vast met de kegelsleutel en draai de borgmoer volledig vast.

Wat gebeurt er als je de wielnaaf te vast aandraait?

“Een te grote voorspanning veroorzaakt te veel wrijving en het lager wordt heet, waardoor de smering in gevaar komt en er uiteindelijk schilfers ontstaan (materiaal dat loslaat) aan de grote kant van de rollen/sporen,” zegt hij.

Wat gebeurt er als je het wiellager te strak aantrekt?

Te vast aandraaien kan de wielmoeren, wielen en naven beschadigen – en erger nog, resulteren in een losgeraakte velg.

Hoe strak moet een versnellingsnaaf zijn?

U kunt hem met een moersleutel of een loodgieterstang rechtsom draaien en stoppen met aandraaien nadat u 4 of 5 klikken hebt gehoord. Hij moet net strak genoeg zitten om de cassette vast te houden en te voorkomen dat hij losraakt.

Kun je de snelsluiting te strak aandraaien?

Je kunt het niet overdrijven. Je kunt het zeker overdrijven en het kan de qr hendel beschadigen als je dat doet. De goedkopere open nokspieën kunnen bijna onmogelijk te strak worden aangedraaid, of zelfs strak genoeg, tenzij je het raakvlak tussen de hendelnok en de holle ring smeert.

Waarom draait mijn achterwiel niet vrij?

Het kan zijn dat de naaf vastzit door roest. U kunt controleren of het de rem is of niet, door de remklauw los te maken en het wiel te draaien. Als het wiel vrij ronddraait is het de rem en niet de naaf. Als het de naaf is, moet u hem misschien laten reviseren.

Hoe vast draai je de wiellagers?

Citaat uit de video: Terwijl je met je vinger goed vastzit. Dus ongeveer 5 pond koppel.

Hoe weet je of je naaf verbogen is?

In de loop der jaren heb ik enkele van de meest voorkomende symptomen gevonden:

 1. Growling/zoemend geluid. Het meest voorkomende teken van een defecte wielnaaf is een roterend grommend of zoemend geluid tijdens het rijden. …
 2. Trillingen tijdens het rijden. …
 3. Pulsatie bij het remmen. …
 4. Abnormale bandenkleding. …
 5. Verlichte waarschuwingslichten.


 6. Hoe lang gaat een wielnaaf mee?

  ongeveer 100.000 mijl
  De wielnaven van een auto moeten ongeveer 100.000 mijl meegaan. Hoewel dit kan gebeuren, zijn er meestal dingen die gebeuren voordat deze mijlpaal wordt bereikt die de assemblages en de manier waarop ze functioneren in gevaar brengen.

  Kun je wielmoeren te vast aandraaien?

  Te strakke wielmoeren kunnen ernstige problemen veroorzaken, zoals het strippen van de schroefdraad of het uitrekken van de wielbouten. Ze kunnen ook de remtrommels, remschijven of wielnaven vervormen. Bij losse moeren bestaat er een klein risico dat het wiel onderweg losraakt.

  Horen wielnaven los te zitten?

  Een losse naaf is niet goed voor de levensduur van uw naaf/wiel, omdat het betekent dat de lagers niet optimaal gepositioneerd zijn en die onnauwkeurigheid kan leiden tot verkeerd uitgelijnde slijtage, het is ook potentieel een fietsrisico omdat uw wiel minder goed spoort. Het is een goede gewoonte om dit regelmatig te controleren en zo nodig aan te pakken.

  Moet er speling zitten in een wiellager?

  Citaat uit de video: Похожие запросы

  Hoe vast draai je de voorwiellagers?

  Citaat uit de video: Terwijl je met je vinger goed vastzit. Dus ongeveer 5 pond koppel.

  Hoe draai je een naaf vast?

  Citaat uit de video: Schroef de kegel in of uit om het lager op de freehub strakker of losser te zetten. Maak kleine aanpassingen en controleer het lager tussendoor.

  Hoe draai je een wielnaaf vast?

  Gebruik één hand om het wiel langzaam in de normale voorwaartse rijrichting te draaien en draai met de andere hand de naafmoer tot het juiste moment aan. Draai het wiel langzaam terwijl u het aandraait. Laat zakken om uiteindelijk vast te draaien.

  Hoe draai je een asnaaf vast?

  Citaat uit de video: Dan zet je gewoon de steekas terug. In het frame. En zoek dan de schroefdraden en schroef hem er nu in als je moeite hebt om de schroefdraden aan de andere kant van de naaf te vinden.

  Wat gebeurt er als je de steekas te strak aandraait?

  De as te weinig aanhalen is gevaarlijk, en te veel aanhalen kan de vork/frame uitvaleinden beschadigen. Een goede oplossing zou zijn om de positie van de remklauw zelf ten opzichte van de schijf aan te passen.

  Hoe draai je Shimano naven vast?

  Citaat uit de video: Vastdraaien. Draai de borgmoer met de hand op de kegel. Als het goed is voelt de as nu wat ruw aan. Gebruik nu je kegelsleutel om de kegel tegen de borgmoer aan te draaien. Het moet strak zitten.