Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Niet genoeg ruimte op de wegschijven voor de rotor (rotor wrijft)

5 min read

Gevraagd door: Hannah Montgomery

Hoe voorkom ik dat mijn remschijven wrijven?

Citaat uit de video: Een van de redenen dat uw schijfremmen kunnen schuren is als de remklauw niet gecentraliseerd is. Om dit op te lossen kunt u de twee vijf millimeter bouten losdraaien waarmee de remklauw aan het frame of de vork is bevestigd.

Waarom wrijft mijn rotor?

Diagnose. Schijf/rotor wrijving is het belangrijkste symptoom van een verkeerd uitgelijnde remklauw. Schijf/rotorrubber kan echter ook worden veroorzaakt door een verkeerd geplaatst wiel. Zorg ervoor dat uw wiel goed zit.

Waarom wrijft de remklauw over de rotor?

Een van de meest voorkomende redenen waarom een schijfrem wrijft, is dat de remklauw niet goed is uitgelijnd met de schijfrotor. Het is noodzakelijk dat de remklauw goed gecentreerd is. Zo niet, dan schuurt de schijf tegen het remblok of tegen de binnenkant van de remklauw.

Hoeveel ruimte moet er zijn tussen remblokken en rotoren?

Er is geen ruimte tussen remblok en rotor … het remblok zit altijd tegen de rotor, de remklauw verhoogt alleen de druk als de zuiger uitzet.

Waarom wrijven mijn remmen na nieuwe blokken en rotors?

Als uw remmen knarsen nadat u nieuwe remblokken en rotoren hebt gemonteerd, kan dat onder meer worden veroorzaakt door een dunne roestlaag als gevolg van vocht, een verschil in metallurgie aan het oppervlak van het remblok, een gebrek aan smering op de contactpunten van de remklauwen en verkeerd afgestelde remklemmen.

Hoe voorkom ik dat mijn voorremmen wrijven?

Citaat uit de video: En stel de zogenaamde veerspanningsschroeven in op elk van de remarmen, er is een veerspanningsschroef die je naar links draait om de spanning losser te maken.

Waarom hoor ik een schurend geluid als ik rem?

Als uw remmen een scherp knarsend geluid maken tijdens het remmen, is het waarschijnlijk dat de remschijf en de remklauw tegen elkaar schuren. Het geluid is meestal te horen als u uw auto tot stilstand brengt, maar u kunt het rempedaal ook voelen rommelen als u erop trapt.

Waarom klinken mijn remmen alsof ze schrapen?

Als de remmen een schrapend geluid maken, kan dat erop wijzen dat er een vreemd voorwerp tussen het remblok en de rotor vastzit. In dat geval moet het voorwerp worden verwijderd. Evenzo kunnen piepende remmen gewoon betekenen dat ze gesmeerd moeten worden.

Hoe lijn je schijfremmen en rotoren uit?

Citaat uit de video: Als de remhendel helemaal tot aan de greep los gaat. De hendel en draai beide remblokstelschroeven een halve slag aan, herhaal dit gelijkmatig tot het remblokcontact bij de hendel wordt gevoeld.

Zal remmenreiniger het slijpen stoppen?

Het klinkt alsof de zuiger van je remklauw vastzit, vooral omdat het geluid weggaat als je remt. Wat fijn schuurpapier en remmenreiniger (vergelijkbaar met carburateurreiniger, maar laat geen residu achter) kan dat verhelpen.

Waarom schraapt mijn remklauw mijn velg?

Er zijn maar een paar redenen (die ik kan bedenken) waarom de remklauw de velg zou kunnen raken; gebakken wiellagers, verbogen wiel, losse bouten, beschadigde naaf, verkeerde wielmaat voor de remmen.

Moeten schijfremmen een beetje slepen?

Laten we beginnen met te vermelden dat een beetje remweerstand normaal is en dat remblokken en rotoren gewoonlijk licht contact maken. Als u uw wiel zou draaien, zou het wiel gedeeltelijk uit zichzelf moeten kunnen draaien.

Hoe lang duurt het om nieuwe remmen en rotors in te remmen?

De meeste rembloksamenstellingen hebben tot 300-400 mijl nodig om een gelijkmatige film op de rotoren te ontwikkelen.

Waarom klinken mijn nieuwe remmen alsof ze knarsen?

Gelukkig zijn de meeste remgeluiden normaal en duiden ze niet op een probleem. Constante of vreemde knarsende geluiden kunnen een teken zijn dat uw remapparatuur gewoon gesmeerd moet worden, of het kan een waarschuwing zijn dat een of meer onderdelen van het remsysteem versleten zijn of onderhoud nodig hebben.

Hoe breek je nieuwe rotors in?

Citaat uit de video: Voer na de installatie 30 vertragingen uit. Van 30 mijl per uur tot 5 mijl per uur, 30 seconden tussen elke vertraging om af te koelen.

Is het normaal dat nieuwe remmen schuren?

De pads hebben allemaal een soort “terugtrekveer” om te voorkomen dat ze voortdurend over de rotors schuren.

Hoe voorkom ik dat mijn Shimano schijfremmen gaan schuren?

Citaat uit de video: Ik ga de bouten weer losdraaien en zorg ervoor dat de remklauw beweegt, zodat je weet dat je ze eraf schuift. Genoeg.

Hoe gebruik je een schijfrem spacer?

Citaat uit de video: Duw het er gewoon magnetisch in. En het blijft daar zo zitten. En zo gebruik je een pad keeper of een pad spacer.

Hoe stel je schijfremmen af?

Citaat uit de video: Met de twee bouten iets los knijpen in de remhendel dit zal de remklauw op de rotor centreren. Zonder de hendel los te laten, draai je de bouten vast. De bouten en laat dan de hendel los.

Hoe lijn je schijfremmen en rotoren uit?

Citaat uit de video: Als de remhendel helemaal tot aan de greep los gaat. De hendel en draai beide remblokstelschroeven een halve slag aan, herhaal dit gelijkmatig tot het remblokcontact bij de hendel wordt gevoeld.

Hoe stel je schijfremmen voor af?

Om schijfremmen af te stellen hoeft u alleen maar een paar keer op de remmen te pompen met de motor uit, de motor te starten, nog een paar keer op de remmen te pompen en dan een paar keer met de auto te stoppen. De schijfremmen zijn nu afgesteld en blijven dat ook bij normaal gebruik.