Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Nachtfietsen: Is het de moeite waard om elektroluminescente draad te gebruiken?

5 min read

Gevraagd door: Nikki Ellis

Waarvoor wordt elektroluminescente draad gebruikt?

Het kan worden gebruikt in een grote verscheidenheid van toepassingen-voertuig en structuurdecoratie, veiligheid en noodverlichting, speelgoed, kleding enz. -zoals touwlicht of kerstverlichting vaak worden gebruikt. In tegenstelling tot deze soorten bundellichten is de EL-draad geen reeks punten, maar produceert hij een ononderbroken lijn van zichtbaar licht van 360 graden.

Hoe lang gaat elektroluminescente draad mee?

Als u uw EL-draad buiten in direct zonlicht houdt, wordt de levensduur teruggebracht tot één à twee jaar. Binnen of bij beperkte blootstelling buiten gaat de kleur van uw EL-draad tot drie jaar mee. De spanning die op uw EL-draad wordt gezet, is ook van invloed op de levensduur.

Waarom zijn elektroluminescente draden geschikt voor gebruik in winkelborden?

Neon- en TL-verlichting is delicaat en gemakkelijk te breken, en bovendien moeilijk en duur om te vervaardigen en te installeren. EL-draad daarentegen is ongelooflijk sterk en flexibel, kan in enkele minuten worden gemonteerd en geïnstalleerd, en verbruikt zeer weinig energie.

Is EL draad helderder dan LED?

LED-strips zijn de duidelijke winnaar in deze categorie, omdat zij gemakkelijk van kleur en helderheid kunnen veranderen, terwijl EL-draad en -tape slechts één kleur en helderheidsniveau kunnen hebben. EL draad en tape is goedkoper dan LED-strips.

Kun je elektroluminescente draad doorknippen?

U kunt EL in elke lengte of vorm snijden, maar u moet de uiteinden die u snijdt opnieuw verzegelen. Als u geen eindkap hebt voor de EL-draad, kunt u de uiteinden nog steeds afdichten met hete lijm of epoxy om de afgeknipte draad te verzegelen. Als u niet opnieuw afdicht, kunt u een flinke schok krijgen.

Hoe lang gaan EL panelen mee?

In het algemeen heeft EL een levensduur van ongeveer 4.000-6.000 uur, maar met onze MEGA-serie omvormers wordt deze levensduur verlengd tot ongeveer 6-8.000 uur, maar we hebben producten gezien die meer dan 10.000 uur meegaan met deze omvormers.

Maakt EL draad geluid?

Alle EL-drivers werken op ‘hoorbare’ frequenties, wat betekent dat u een piepend geluid kunt horen dat uit de behuizing van de driver komt. Dit is volkomen normaal, maar wel een beetje vervelend. U kunt het piepen verminderen door de behuizing van de driver te openen en met schuimtape op te vullen.

Kun je de EL draad overdag zien?

Het is uiterst dun, flexibel en geeft een briljante gloed (ongeveer 4x-10x de helderheid van EL Wire), die zelfs bij daglicht zichtbaar is.

Welke EL draad is het helderst?

Zoals bij alle elektroluminescentietechnologie is de helderste kleur van de draad Aqua, Lime Green en White, omdat de EL van nature blauw/groen gloeit. De minst heldere zijn rood en paars, omdat die het meest gefilterd moeten worden om de kleuren goed te krijgen.

Kun je elektroluminescente folie snijden?

Opmerking: Deze panelen kunnen in elke vorm worden geknipt! Een gewone schaar werkt prima om dit EL paneel te knippen, maar nadat u het paneel hebt geknipt, moet u de blootgestelde randen afdichten met wat tape of epoxy om kortsluiting in het paneel of een schok voor uzelf te voorkomen.

Hoe stop ik EL wire noise?

Citaat uit de video: Hieronder begin ik met mijn hete lijmpistool de randen van de doos af te dichten om te voorkomen dat er geluid uit de zijkanten ontsnapt.

Hoe maak je EL draad helderder?

Als je de windingen dichter bij elkaar legt, heb je een afweging waarbij de draad meer licht tegenhoudt en de E-velden elkaar sterker overlappen en meer volume fosfor opwinden. Commerciële EL-draden gebruiken een transparante elektrode die om de fosfor heen zit, waardoor dit effect wordt geëlimineerd (d.w.z. een uniform E-veld).

Hoe werken elektroluminescerende materialen?

Elektroluminescente panelen zijn een condensator waarbij het diëlektricum tussen de buitenplaten een fosfor is die fotonen afgeeft wanneer de condensator wordt opgeladen. Door een van de contacten doorzichtig te maken, straalt het grote blootgestelde oppervlak licht uit.

Is EL draad waterdicht?

EL WIRE is waterbestendig, maar mag niet in water worden ondergedompeld of in toepassingen met een hoge vochtigheidsgraad worden gebruikt. Hoewel de behuizing van plastic is, kan er na lange tijd water in de draad trekken, waardoor deze zwart wordt. De drivers/voedingen zijn NIET waterdicht.

Hoe verbind je twee dunne draden met elkaar?

Citaat uit de video: Je moet er meer draad afhalen dan je normaal zou doen met een krimpconnector. Dus ik doe ongeveer een centimeter aan elke kant. En deze zijn echt handig.

Hoe werkt elektroluminescentie?

Elektroluminescentie is de basis van lichtgevende diodes (LEDs) waarbij een p-n junctie diode licht kan uitstralen wanneer een geschikte spanning wordt aangelegd, zodat elektronen recombineren met elektrongaten in het apparaat om energie vrij te maken in de vorm van fotonen [23].

Hoe werken elektroluminescente materialen?

Elektroluminescente panelen zijn een condensator waarbij het diëlektricum tussen de buitenplaten een fosfor is die fotonen afgeeft wanneer de condensator wordt opgeladen. Door een van de contacten doorzichtig te maken, straalt het grote blootgestelde oppervlak licht uit.

Wat is een elektroluminescente plaat?

Elektroluminescente displays (ELD’s) zijn een type flat panel display dat ontstaat door een laag elektroluminescent materiaal zoals GaAs tussen twee lagen geleiders te plaatsen. Wanneer er stroom vloeit, zendt de laag materiaal straling uit in de vorm van zichtbaar licht.

Hoe werkt El neon wire?

Elektroluminescente draad (EL Neon wire) heeft een kern van stijf koperdraad, bekleed met fosfor en vervolgens bedekt met een beschermende PVC-coating. Wanneer er een wisselspanning op wordt gezet, gloeit het. Het lijkt een beetje op dunne neon. Het is uiterst zuinig in gebruik en geeft nauwelijks warmte af.

Hoe stop ik EL wire noise?

Citaat uit de video: Hieronder begin ik met mijn hete lijmpistool de randen van de doos af te dichten om te voorkomen dat er geluid uit de zijkanten ontsnapt.

Hoe maak je EL draad helderder?

Als u uw wikkelingen dichter bij elkaar legt, hebt u een wisselwerking waarbij de draad meer licht tegenhoudt en de E-velden elkaar sterker overlappen en meer volume fosfor opwekken. Commerciële EL-draden gebruiken een transparante elektrode die om de fosfor heen zit, waardoor dit effect wordt geëlimineerd (d.w.z. een uniform E-veld).