mei 20, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Moet je naar de hole kijken bij het putten?

2 min read

Ook bij korte putts, loont het om naar de hole te kijken. Bij putts met een afstand van 90 cm/2.40 meter tot de hole, hielden de spelers die naar de hole keken gemiddeld net iets minder dan 23 centimeter afstand tot de hole over.

Hoe kan ik beter putten?

Maak twee keer een oefenputt waarbij je kijkt naar de hole. Vervolgens kijk je terug naar de bal over de ‘gelezen lijn’. Zodra je de bal ziet, speel je deze binnen anderhalve seconde. Door ‘snel’ te putten speel je instinctief en zal het beeld van de lijn/hole nog vers in het geheugen zitten.

Hoe houd ik mijn putter vast?

Ga rechtop staan met je armen langs je lichaam. Je handpalmen wijzen dan al automatisch naar elkaar. Dit is een natuurlijke houding die je ook tijdens het grippen wilt vasthouden. Breng vervolgens je armen naar voren en je handen bij elkaar en pak zo de grip van de putter vast (zie foto’s onder).

Hoe lees je een green?

Bij het lezen van de green moet je kijken naar de stand van het gras. Is de green hard en droog dan rolt de bal sneller. Heeft het geregend dan is de green zacht en ondervindt de bal meer weerstand wanneer deze over de green rolt. Voordeel van een zachte green is dat je de vlag met je approach aan kunt vallen.

Welk type putter?

Golf putter modellenZo hoor je vaker de blade, mallet, 2 ball of belly putter. Alles heeft te maken met de vorm van de putter en de gewichtsverdeling. Zo kent de mallet putter een betere gewichtsverdeling en zal putten makkelijker gaan dan met een blade putter. Een blade putter geeft je echter meer gevoel.

Waar putten bij golf?

Het putten is een term uit de golfsport. Met de putt wordt de slag bedoeld die gedaan wordt op (of direct naast) de green naar de hole. Om te putten gebruikt de speler een speciale club: de putter. Deze heeft een bijna verticaal slagvlak waardoor de bal de hele afstand rollend aflegt.

Waar moet je op letten bij een putter?


Рекомендуемый клип

Hoeveel inch moet mijn putter zijn?

De meest voorkomende gebruikelijke lengte van een putter is 35 inch, maar als je een kortere shaft wilt hebben kan je ook de 34 of 33 inch versie kiezen.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl