Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Moet je een golfkarretje in Arizona registreren?

2 min read

Waar mag je met een golfkar rijden?

In Nederland kunnen alleen goedgekeurde electrocars op kenteken worden gezet en rijden op de openbare weg. Dit betekent dat een golfkar nooit op de openbare weg mag rijden. Als de electrocar wordt gebruikt voor personenvervoer buiten eigen terrein, geldt als restrictie dat er maximaal vier inzittenden mee mogen.

Hoe duur is een golfkarretje?

Wat kost een golfkar? De prijs van een golfkar is sterk afhankelijk van de wensen van de gebruiker. De goedkoopste golfkarretjes beginnen bij € 6.500 voor een kleine golfkar met laadruimte, tot € 25.000 een krachtige elektrische trekker met een hoog laad- en trekvermogen.

Heb je een rijbewijs nodig om in een golfkar te rijden?

Voor een golfkar met kenteken is een AM of B rijbewijs nodig, dat hangt af van de Europese Typegoedkeuring welke van toepassing is voor de golfkar. Dit kan zijn een L6e keuring, deze kan gereden worden met een AM rijbewijs. Als de golfkar een L7e keuring gehad heeft dan moet deze met een B rijbewijs gereden worden.

Hoe oud moet je zijn om in een golfkar te rijden?

Wilt u ook met een golfkar op de openbare weg? Dan doet u minstens een geldig rijbewijs B op zak hebben. Golfkarren worden verkocht of verhuurd aan personen vanaf de leeftijd van 23 jaar. Met het beperken van de maximum snelheid wil men in de eerste plaats de veiligheid van alle inzittende verhogen.

Hoe breed is een golfkarretje?

D-Line DV-Golf Golfkar

Motor / Prestaties
Breedte: 1160 mm
Hoogte: 1840 mm
Bodemvrijheid: 114 mm
Laadvermogen (met laadvloer optie): 150 kg

Heeft een golfkar een kenteken nodig?

Sinds geldt een registratieplicht voor landbouwvoertuigen en overige voertuigen. Lees hier wat dit betekent voor voertuigen op golfbanen, waaronder golfkarren en paragolfers. Dit artikel wordt in de loop der tijd geactualiseerd.

Welk rijbewijs voor Goupil?

De Goupil rijdt namelijk maximaal 50 kilometer per uur. Ondanks die beperkte snelheid is er wel gewoon een B rijbewijs nodig voor de Goupil.