3 min read

Ieder team mag de bal maximaal drie keer aanraken om deze over het net te spelen. Het aanraken door een blok telt hierbij niet mee. Je mag de bal niet twee keer achter elkaar aanraken, tenzij je de bal de eerste keer aanraakt door middel van een blok.

Hoelang inspelen bij volleybal?

Inspelen aan het net:

– Beide ploegen hebben minimaal 15 minuten inspeeltijd. – Beide ploegen krijgen ± 10 minuten inslaan aan het net. – Het serveren vanaf de achterlijn valt onder de inspeeltijd.

Wat is de libero bij volleybal?

De libero is de speler in het ‘andere shirt’ in een volleybalteam. De functie van een libero is uitsluitend passen en verdedigen. De liberospeler mag ook alleen in de achterste 3 posities van het volleybalveld staan. Je zult een libero dus nooit zien aanvallen of serveren.

Wat is een netfout bij volleybal?

fout in het volleybal. fout waarbij op onreglementaire wijze het net aangeraakt wordt door een speler, waarna het punt en de opslag naar de tegenstander gaan; het ongeoorloofd aanraken van het net; fout in het volleybal.

Hoe werkt puntensysteem volleybal?

Puntentelling (RallyPointSysteem)

Tevens draaien de spelers van dit team kloksgewijs één plaats door. Een set wordt gewonnen door het team dat als eerste 25 punten behaalt, met een voorsprong van ten minste twee punten. Bij een gelijke stand van 24-24 gaat het spel door tot er een verschil van twee punten is bereikt.

Wat houdt een rode kaart in bij volleybal?

Bijvoorbeeld: iemand zegt een drie- of vierletterwoord tegen een van de officials. Daar móét een sanctie op volgen. Dat is een “rode kaart” als de 1e scheidsrechter vindt dat dit “onbehoorlijk gedrag” is en een “rode en gele kaart in één hand” als de 1e scheidsrechter vindt dat dit “beledigend gedrag” is.

Wat is een libero?

betekenis & definitie. [lt., van Lat. liber = vrij] (voetbal) vrije verdediger, laatste verdediger vóór de doelman, vroeger ook wel ausputzer (Du.) genoemd.

Hoe moet je serveren bij volleybal?

Service volleybal regels

Serveren moet achter de achterlijn. – Op of over de achterlijn stappen tijdens de service is niet toegestaan en betekent een punt voor de tegenstander. – Serveren via de netrand is toegestaan. – Bij lagere jeugdteams moet er na 3 keer serveren doorgedraaid worden.

Hoeveel punten bij volleybal?

Een wedstrijd bestaat uit vier of vijf sets. De wedstrijd wordt gewonnen door het team dat minstens drie sets wint.

Welke posities zijn er bij volleybal?

Volleybal posities voor spelers (benamingen)

• Spelverdeler. Zoals de naam al zegt: deze speler verdeelt het spel. …
  • Passer/loper. De passer/loper, ook wel buitenaanvaller of hoekspeler genoemd heeft als voornaamste taak om te passen en te aanvallen. …
  • Middenaanvaller. …
  • Libero. …
  • Diagonaal.

Is volleybal een zware sport?

Volleybal is een veelzijdige sport waar veel bij komt kijken. Zo is het van belang dat je naast een goede techniek, ook beschikt over een goed coördinatievermogen en explosiviteit, zodat je snel kunt reageren in veranderende spelsituaties.

Hoe hoog staat een net gespannen bij volleybal?

Volleybal is een balsport waarbij het speelveld is verdeeld in twee gelijke helften gescheiden door een net. Het net is tussen twee palen gespannen en bevindt zich op een bepaalde hoogte boven de grond. Deze hoogte is 2,43 m voor heren en 2,24 m voor dames.