Nederlands | English | Deutsch

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Moet ik de naaf, cassette of het wiel upgraden zodat mijn fiets geluid maakt als ik niet trap?

5 min read

Gevraagd door: Kevin Bonner

Waarom maakt mijn fiets lawaai als ik niet trap?

Het geluid dat je hoort zijn de pallen, dat zijn veerbelaste tanden. Deze tanden zorgen ervoor dat de naaf vooruit gaat als je stopt met trappen, door uit de weg te gaan.
2 juli 2011

Zijn fietsnaven een upgrade waard?

De kwaliteit van je naven heeft een aanzienlijk effect op het gewicht, de rotatieweerstand en de stijfheid van je wielen. Een verbeterde naaf heeft waarschijnlijk betere lagers, eventueel cartridge-lagers; deze gaan waarschijnlijk langer mee en zijn gemakkelijker te vervangen als ze hun tijd gehad hebben.

Zijn lawaaierige naven beter?

Omdat luide naven meer aangrijpingspunten en pallen hebben, grijpen ze sneller in, waardoor het trappen sneller gaat. De snelle aangrijping die optreedt als je begint te trappen resulteert in minder energie die verloren gaat door je pedalen.
13 sep 2021

Waarom maken vrije naven lawaai?

Het lawaai in de freehub/freebody is meestal te wijten aan de zeer lichte olie die wordt gebruikt om de binnenste delen te smeren. Dikkere olie kan worden gebruikt om het geluid te verminderen en in sommige gevallen zelfs vet, maar de hoge viscositeit ervan wordt aangewezen als niet zo efficiënt.

Hoe kan ik het geluid van mijn hub verminderen?


Citaat uit de video: Een paar plastic pipetten die je voor een paar dollar bij amazon kunt krijgen een metalen maatbeker een slotring verwijderaar en een kettingzweep om de cassette te verwijderen.

Welk motorgeluid is het beste?

Top tien beste klinkende motorfietsen

 • Triumph Street Triple Rs (2020) Weinig fietsen klinken net zo goed op een stock uitlaatsysteem dan de nieuwe Triumph Street Triple Rs. …
 • Yamaha R1 M (2020) …
 • Kawasaki H2 Ninja. …
 • Norton Manx 500. …
 • Honda CRF1100 Africa Twin. …
 • Aprilia RSV 4. …
 • MV Agusta F4. …
 • Honda CBR1000RR-R sp.

Maken wielnaven een verschil?

Naven die “luider” zijn, hebben meestal meer aangrijpingspunten. Dat betekent dat je aandrijving sneller oppakt, zodat er minder energie verloren gaat. Naven met afgedichte cartridge lagers of naaldlagers hoeven meestal nooit vervangen te worden, ze zijn veel sterker en blijven schoner.
30 aug 2008

Zijn wielupgrades de moeite waard?

Minder weerstand en meer comfort
En daarom bieden ze de grootste winst in gewicht. Gewichtsbesparing zal een enorm verschil maken voor je gevoel van versnelling en algemene energie-efficiëntie en uithoudingsvermogen tijdens het rijden.
26 februari 2020

Welke fietsnaaf is het beste?

De beste mountainbike hubs die je kunt kopen

 • Industrie negen Hydra. Zoveel engagementpunten. …
 • DT Zwitserse DT350. Hubs die uw wielen zullen overleven en u niet failliet laten gaan. …
 • HOOP PRO 4. IDEAAL VOOR MAKY UK VOORWAARDEN. …
 • Chris King ISO. De Buzzy Bee Gold Standard. …
 • Shimano Saint M820. …
 • Onyx racen. …
 • Project 321. …
 • Witte industrieën xmr.

28 december 2019


Waarom zijn dure fietsnaven luidruchtig?

Het geluid van een achternaaf, goedkoop of luxe model, is afkomstig van de zogenaamde pallen – piepkleine, veerbelaste elementen die ontworpen zijn om zich vast te bijten in de ratel van de naaf bij het vooruit trappen. Bij het uitrollen of achteruit trappen worden de pallen losgemaakt en glijden ze over het aangrijpingsvlak.
26 mei 2020

Hoe kan ik mijn racefiets beter laten klinken?

Citaat uit de video: Het luide geluid van de freewheel komt meestal van freewheels die niet of nauwelijks gesmeerd worden.

Welke naven gebruiken profwielrenners?

De opvallende groene naven zijn Chris King R45 naven. Ze gebruiken lichtgewicht naafhuizen en lagers die in eigen huis worden gemaakt. De achternaaf heeft een RingDrive-systeem met 45 tanden voor een snelle inschakeling.
23 juli 2018

Wat is de luidste MTB-naaf?

De Torch is de luidste van de 3. Hope Pro4 zijn luidruchtig gevolgd door de DT 350 met een 54t ratel upgrade.
8 februari 2022

Wat is luider ratel of pallen?

Ratelsystemen zijn over het algemeen sterker, betrouwbaarder en hebben minder onderhoud nodig dan traditionele palsystemen. De belangrijkste reden hiervoor is dat de kracht die van de aandrijflijn op het wiel wordt overgebracht over een groter oppervlak wordt verspreid. Over het algemeen hebben naven die “luider” zijn meestal meer aangrijpingspunten.
15 apr 2022

Hoe kan ik mijn fietsnaaf luider maken?

Citaat uit de video: Mensen vragen ook

Waarom zijn fietsnaven zo duur?

Kenmerken van duurdere naven zijn afgedichte cartridge-lagers, onderhoudsgemak, lichtere materialen, betere bewerkingstoleranties en een innovatief ontwerp. Betrouwbaarheid en duurzaamheid zijn niet noodzakelijkerwijs afhankelijk van de prijs, en voor zware toerbelastingen wordt vaak een stalen as aanbevolen.
12 december 2020

Welke naven gebruiken profwielrenners?

De opvallende groene naven zijn Chris King R45 naven. Ze gebruiken lichtgewicht naafhuizen en lagers die in eigen huis worden gemaakt. De achternaaf heeft een RingDrive-systeem met 45 tanden voor een snelle inschakeling.
23 juli 2018

Maakt het gewicht van de fietsnaaf uit?

Technisch gezien is het extra naafgewicht meer gewicht dat de vering op en neer moet bewegen; het wiel zal snelle veranderingen minder goed volgen. Het is echter niet belangrijk genoeg, tenzij je erg kieskeurig bent.
25 februari 2009

Wat maakt een goede fietsnaaf?

Lagers van goede kwaliteit, afgedicht en beschermd tegen vuil en water, zijn de sleutel tot lange en gezonde naven. Oudere of minder dure naven kunnen kop- en kegellagers gebruiken, die twee ringen van losse kogellagers bevatten die in ‘cups’ in het naafhuis zitten, en op hun plaats worden gehouden door conische moeren die ‘cones’ worden genoemd.
31 maart 2022

Hoe maak ik mijn naaf luider?

Citaat uit de video: Wat je kunt doen is of een licht dun laagje vet er weer in doen of wat je kunt doen wat wij'doen is er niets in doen maar als je dit doet slijt je naaf sneller.

Wat is de luidste MTB-naaf?

De Torch is de luidste van de 3. Hope Pro4 zijn luidruchtig gevolgd door de DT 350 met een 54t ratel upgrade.
8 februari 2022