Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Moer op de achteras

4 min read

Gevraagd door: Kitty Thomas

Hoe wordt de moer op een as genoemd?

Deze moeren worden soms ook wel “lug nuts” genoemd, omdat zij op de “lugs” worden geschroefd die het wiel op zijn plaats houden. Er bestaat nog een ander type asmoer, die meestal veel groter is dan de wielmoeren. Deze moer zit in het midden van de as om de onderdelen aan beide uiteinden van de as op hun plaats te houden.

Hoe krijg je de asmoer er weer op?


Citaat uit video: Dus om de draden hier op gang te krijgen zet ik dit er gewoon op. En ik draai je wacht tot het de schroefdraad vindt. En dan draai je gewoon en het zal alle bramen wegslijpen.

Hoe draai ik de moer van de achteras los?

Citaat uit video: En zet de ratel op los. En trek hem naar voren en breek hem zo los. Natuurlijk werd er een beetje PB Blaster gebruikt maar dat was te verwachten.

Welke maat heeft de moer op de achteras?

De maat van de moer is 24 mm en de maat van de as is 22 mm.

Wat gebeurt er als de asmoer los zit?

Losse asmoeren kunnen een ernstig probleem worden. Als de asmoer los zit, kan het wiellager heen en weer schuiven, wat schade kan veroorzaken en het wiellager defect kan maken. Als de asmoer op de juiste manier is gemonteerd, is hij geborgd zodat hij niet meer los kan komen, maar hij kan nog wel losraken.

Hoe repareer je een gestripte asbout?

Citaat uit video: Nu gaan we verder en zetten de schroefdraad van deze kerel vast of hopelijk de schroefdraad. Dus mijn speciaal gereedschap hiervoor is een hele grote Kinetics Cobra. Tang.

Hoe verwijder je een vastzittende achteras?

Citaat uit video: Wat je in essentie gaat doen is je rotor gebruiken. Als een slaghamer. Juist. Zoals je ziet hebben ze de truc gedaan.

Zijn asmoeren eenmalig te gebruiken?

Welke stijl ook op uw voertuig zit, zorg ervoor dat u een nieuwe moer koopt nadat u de oude heeft verwijderd. De oude moer zal niet de juiste torsie een tweede keer houden. Denk er zelfs niet aan om de oude moer in uw bankschroef te “vervormen” – dat zal niet lukken. Nieuwe asmoeren kosten ongeveer $3 en kogelgewrichtsmoeren meestal minder dan $1.

Hoe verwijder je een vastzittende moer van een lager?

Citaat uit video: Je hebt misschien een breekijzer nodig om te beginnen. Deze zullen zwaar zijn. Torqued. Spuit het oude wiellager in met pb blaster het zal helpen om het te verwijderen.

Hoe klinkt een losse as?

1. “Klikkende” geluiden bij het draaien. Hoewel het soms wordt omschreven als een luide klik en soms als een plop, is dit geluid onmiskenbaar als u het eenmaal hoort. Het treedt op wanneer u de auto draait, en het is te wijten aan de losse gewrichten van een versleten CV-as.

Is het veilig om te rijden met een gebroken as?

Als je assen het begeven, kan je technisch gezien nog steeds met je auto rijden. Dit is echter zeer riskant, omdat ze het op elk moment volledig kunnen begeven, en het is helemaal niet aan te raden. Wanneer uw as het begeeft, is het mogelijk dat u de controle over de auto verliest, wat een ongeval of een crash kan veroorzaken.

Hoe vast moet een asmoer zitten?

Citaat uit video: Похожие запросы

Hoe sla je een asmoer door?

Citaat uit video: Gebruikt met uw luchthamer maakt het snel en gemakkelijk wanneer het vastbinden van de noot dit hulpmiddel de juiste grootte en de vorm heeft om de noot op zijn plaats volledig te sluiten krimpt de asnoot die het losmaken van de noot verhinderen.

Hoe vervang je een as van een truck?

Citaat uit video: En je legt het neer. En begint met de draad. Dus je're gewoon willen draaien het gereedschap langs de as alsof je schroeven op een net.

Zijn asmoeren eenmalig te gebruiken?

Welke stijl ook op uw voertuig zit, zorg ervoor dat u een nieuwe moer koopt nadat u de oude heeft verwijderd. De oude moer zal niet de juiste torsie een tweede keer houden. Denk er zelfs niet aan om de oude moer in uw bankschroef te “vervormen” – dat zal niet lukken. Nieuwe asmoeren kosten ongeveer $3 en kogelgewrichtsmoeren meestal minder dan $1.

Welke maat mof past op de asmoer?

Asmoer Socket 24mm x 12 Pt.

Wat zijn de meest voorkomende asmoermaten?

De 5 meest voorkomende asmoer maten voor Ford, Dodge, Toyota en GM voertuigen!

Item No. Omschrijving Gewicht
30410 3,25″ 8 pt. Asmoerdopsleutel 2,7 lbs (1,2 kg)
30411 3,5″ 6 pt. asmoerdopsleutel 2,95 lbs (1,3 kg)
30412 3,75″ 8 pt. asmoerdopsleutel 3,75″ 8 pt. Asmoersleutel 3,15 lbs (1,4 kg)
30413 4″ 6 pt. asmoersleutel 3,35 lbs (1,5 kg)

Welke maat hebben de asbouten?

Asbouten14mm of 3/8″
14mm bouten worden per paar verkocht. 3/8″ bouten worden per paar verkocht.