Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Mijn oude Shimano 600 kettingbladen bijwerken

5 min read

Gevraagd door: Adrian Dinielli

Hoe vervang je een Shimano kettingring?


Citaat uit de video: Je kunt het laatste stukje met de hand doen door de bouten veilig aan de kant te zetten en als je de laatste eraf hebt gehaald moeten de kettingringen loskomen van de cranks.

Kan ik mijn kettingblad vervangen?

Ja, dat kan. Dat maakt hem geschikt voor verschillende terreinen en maakt het trappen gemakkelijker. Een kleiner kettingblad op je racefiets zetten is geen probleem, maar misschien moet je je crankstel veranderen.

Kan ik mijn kettingbladmaat veranderen?

Kan ik van kettingbladmaat veranderen? Ja, maar je kunt niet zomaar je huidige kettingblad vervangen door iets dat niet werkt met je huidige setup. Dat betekent dat het nieuwe kettingblad dat u voor uw fiets krijgt, moet werken met uw huidige kettingset. Uw cranks hebben een specifieke bout lay-out of montage specificaties.

Hoe verwijder je een Shimano kettingring?

Citaat uit de video: En je kunt de kop gewoon losmaken. Je kunt hem voldoende losdraaien. En dan kun je gewoon met je vingers de moer vasthouden om de bout los te draaien.

Kan ik het kettingblad vervangen zonder de crank te verwijderen?

Samengevat antwoord: Als het grote kettingblad via bouten aan de crank aan de aandrijfzijde is bevestigd, is het mogelijk het te vervangen zonder de cranks te verwijderen. Als het kettingblad permanent aan de cranks is bevestigd via klinknagels, is het niet mogelijk het eraf te halen zonder de cranks te verwijderen.

Wanneer moet ik mijn kettingring vervangen?

Citaat uit de video: Begin verslaafd te raken. Zoals kleine haaientanden. En dat is een zeker teken dat je de kettingringen moet vervangen.

Hoe lang gaat een kettingblad mee?

Een mountainbike kettingblad gaat 1.500 mijl tot 10.000 mijl en meer mee. Een racefiets kettingblad gaat meestal langer mee, vaak meer dan 50.000 mijl, mits de aandrijving goed wordt onderhouden.

Welke maat kettingblad is het beste voor klimmen?

Mountainbike kettingbladen zijn verkrijgbaar in kleinere maten tot 26t, hoewel ik de meeste rijders zou aanraden eerst een 30t of 28t te proberen om te ervaren hoeveel gemakkelijker het is om te klimmen. Voor gravelfietsen zou ik niet kleiner dan 38t aanraden om de topsnelheid op afdalingen te behouden.

Zijn grotere kettingbladen efficiënter?

Grotere kettingbladen en cassettetandwielen lopen efficiënter dan kleinere, maar extreme kruiskettingen kunnen die efficiëntiewinst tenietdoen.

Wat doet een groter kettingblad?

Het grotere kettingblad geeft u grotere, moeilijker te draaien tandwielen die u verder brengen per pedaalomwenteling – dus geschikt voor hogere snelheden – terwijl het kleinere kettingblad u tandwielen geeft die gemakkelijker te draaien zijn maar u een kortere afstand per pedaalomwenteling laten afleggen – dus geschikt voor lagere snelheden, inclusief rijden.

Wat doet een groter kettingblad?

De grootte van een kettingring (vaak uitgedrukt in het aantal tanden, bv. een 53t ring) speelt een directe rol in de versnelling van je fiets, waarbij grotere ringen een hogere (moeilijker in te drukken) versnelling betekenen en kleinere ringen een lagere (gemakkelijker in te drukken) versnelling.

Hoeveel verschil maken 2 tanden op het kettingblad?

Hoeveel verschil maken 2 tanden op het kettingblad?

Zijn ovale kettingbladen beter?

Ovale kettingbladen maximaliseren het deel van de slag waar kracht wordt geproduceerd en minimaliseren de weerstand waar dat niet gebeurt. Een direct gevolg hiervan is dat ovale kettingbladen het vermogen van een fietser om te draaien met een soepelere vermogensafgifte vergroten en veel gemakkelijker aanvoelen in de benen tijdens het klimmen. Dat betekent dat je sneller gaat en minder vermoeid raakt.

Zijn alle kettingbladen compatibel?

U kunt de kettingbladen van uw crankstel vervangen, maar niet alle kettingbladen passen op alle cranks. Ten eerste kunnen verschillende crankstellen een verschillend aantal armen of directe montage-interfaces (die de cranks met de kettingbladen verbinden) hebben, en ze kunnen anders gepositioneerd zijn.

Welke informatie is nodig om een kettingblad te vervangen?

Wat je nodig hebt:

 • Hex -sleutelset of Torx -sleutelset, afhankelijk van Chainring Bolt Style.
 • Moersleutelgereedschap, afhankelijk van Chainring Bolt Style.
 • ThreadLocker, zoals loctite.
 • Bike -vet.
 • Nieuw chainring.
 • Koppelgereedschap, bij voorkeur, om kettingbouten en krukbout goed aan te streven.


Hoe verwijder ik een kettingslot?

Citaat uit de video: Draai het rond totdat de piloot afluistert. Dan kan je de rest met de hand verwijderen. En dan haal je je gereedschap eraf, neem je de dop eraf en dan kan je je kettingring eruit schuiven, klaar om de nieuwe erop te zetten.

Hoe monteer je nieuwe kettingbladen?

Hoe een fietsketting te vervangen

 1. Stap 1 – Verwijder de ketenset. …
 2. Stap 2 – Maak de bouten los. …
 3. Stap 3 – Verwijder de ringen. …
 4. Stap 4 – Reinig en vet de bouten in. …
 5. Stap 5 – Inspecteer het kettingbescherming. …
 6. Stap 6 – Zet het allemaal weer in elkaar.


 7. Hoe verwijder je een oud kettingblad?

  Citaat uit de video: Begin gewoon met het verwijderen van de kettingringbout. En vaak zitten die bouten er een beetje in vast.

  Hoe draai je een kettingbladbout vast zonder gereedschap?

  Pak een klein stukje scotchbrite (de groene afwasblokjes) en stop dat in de moer, houd het met je vingers vast en draai de bout vast.

  Hoe draai je Shimano kettingblad bouten?

  Citaat uit de video: Het heet een kettingringmoersleutel. Dus door de kettingringmoersleutel vanaf de andere kant vast te houden, kan ik de momentsleutel gebruiken om de moer vaster of losser te draaien.

  Hoe strak moeten de kettingringbouten zitten?

  In een Shimano “General Operations” handleiding staat dat het aandraaimoment voor wegkettingwielen 12-14 N-m is. Voor mountainbikekettingwielen is dat 14-16 N-m voor de grote en middelste ring en 16-17 N-m voor de kleinste ring van een triple.