Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Mijn achterwiel is niet verbonden met de versnellingen…

5 min read

Gevraagd door: Kristine Smith

Waarom draait het achterwiel van mijn fiets niet?


Citaat uit de video: Ze blijven hangen en als je vooruit trapt glijden ze over de tanden. En het wiel draait niet. Dus in dat geval wil je het oude vet eruit spoelen.

Hoe zet je een achterwiel terug met versnellingen?

Citaat uit de video: Zet hem op zijn plaats en dan laat ik hem los. De ketting met mijn duim hier en het is op zijn plaats en het wiel. Zit er weer op en zo zet je het wiel weer op je fiets.

Hoe repareer ik mijn achterste fietsversnellingen?

Citaat uit de video: De enige reden dat je ze zou moeten aanpassen is als je'wiel cassette verschillende derailleur er zijn een paar van de redenen. Hoe dan ook wat de limiet schroef. Is het aanpassen van de bovengrens.

Hoe zet je een achterwiel op een fiets met versnellingen?

Citaat uit de video: Je moet hem vrij dicht bij de uitvaleinden vastzetten. Terwijl hij nog in de open positie staat en daarna druk je de hendel naar beneden. En draai het wiel vast.

Waarom slaat mijn hub niet aan?

Waarschijnlijk heb je oud vet en/of vuil dat ervoor zorgt dat de prauwen dichtplakken. Haal de freehub eraf, verwijder de rubber afdichting, dompel in ontvetter, blaas schoon met een luchtcompressor, smeer opnieuw in met een lichte olie, zorg dat alles in de freehub weer klikt en monteer dan je naaf weer.

Hoe repareer je een freewheel?

Citaat uit de video: U kunt het wiel meestal tegen de klok in draaien om de vrijloop los te maken. Voordat u het nieuwe freewheel installeert, inspecteert u de schroefdraad van de naaf om er zeker van te zijn dat deze niet beschadigd is.

Waarom schakelt mijn motor niet?

Dit wordt meestal veroorzaakt door een te strakke versnellingskabel of de lage begrenzingsschroef die moet worden bijgesteld. U kunt dit testen door naar de laagste versnelling te schakelen en te kijken of uw voorderailleur in lijn staat met het kleinste kettingblad. Zo niet, probeer dan de begrenzingsschroef bij te stellen. Een andere mogelijkheid is dat je versnellingskabel te strak staat.

Hoe reset je versnellingen op een fiets?

Citaat uit de video: Hier is je voorderailleur aan de voorkant van de fiets deze heeft dus twee kettingringen. Je hebt twee versnellingen.

Hoe repareer je een achterderailleur?

Citaat uit de video: Trek de ketting eruit en je'bent klaar om de oude derailleur te verwijderen. De meeste railers zitten vast met een inbusbout. Dus je'hebt je inbussleutels hiervoor nodig meestal kun je je schakelkabel hergebruiken.

Hoe weet ik of mijn naaf moet worden vervangen?

Controleer de naaf op slijtage om te zien of hij moet worden vervangen of alleen schoongemaakt en opnieuw gesmeerd. Om dit te doen, pakt u het splinterhuis stevig vast en geeft u het een draaibeweging. Als hij meer dan een paar millimeter heen en weer beweegt, moet u hem vervangen. Anders is een goede schoonmaakbeurt met olie voldoende.

Hoe repareer je een fiets die niet wil trappen?

Als de pedalen van een fiets niet draaien, betekent dat waarschijnlijk dat de pedalen of de schoenplaatjes te zeer versleten zijn om nog goed te functioneren. Om dit probleem te verhelpen moeten de pedalen en schoenplaatjes meestal volledig worden vervangen. Het kan echter ook betekenen dat de tandwielen gewoon gesmeerd of schoongemaakt moeten worden.

Hoe werkt een vrijloop?

Mechanica. De eenvoudigste vrijloop bestaat uit twee verende schijven met zaagtanden die met de getande zijden tegen elkaar drukken, een beetje zoals een ratel. Bij het draaien in één richting grijpen de zaagtanden van de aandrijfschijf in de tanden van de aangedreven schijf, waardoor deze met dezelfde snelheid draait.

Waarom zijn mijn fietspedalen geblokkeerd?

Een pedaalblokkering is iets dat bij alle fietsen voorkomt, en het kan gebeuren terwijl u fietst. Het wordt veroorzaakt doordat de pedalen draaien omdat er in de loop der tijd vuil, water, vet of roest op is gekomen.

Hoe lang moet een fietswiel vrij ronddraaien?

U moet meer dan 10 seconden krijgen. Een test voor overmatige weerstand is te kijken naar het wiel als het stopt met draaien. Het moet twee of drie keer heen en weer schommelen als het zwaarste deel van het wiel naar de bodem zakt.

Wat is een wiellager?

Wat is een wiellager? En wat doet het in een auto? Een wiellager is een cruciaal onderdeel van het wiel dat het wiel en de as verbindt. Het is een geheel van stalen kogels (kogellagers) of conische lagers (kegellagers), bijeengehouden door een metalen ring. Hierdoor kan het wiel soepel draaien met een minimum aan wrijving.

Hoe maak je de remmen van een fiets los?

Citaat uit de video: Het slaat niet op deze ruimte aan de zijkant. Dus u kunt deze kant een beetje losser maken om hem die kant op te krijgen. Of je kunt deze kant ook losser zetten om het die kant op te krijgen.

Hoe maak je de remmen los?

Trek gewoon de hendel omhoog om de noodrem in te schakelen. Om de rem los te zetten, drukt u op de knop aan het uiteinde en duwt u de stok naar beneden.

Waarom zijn mijn fietsremmen moeilijk te trekken?

Twee belangrijke redenen kunnen ervoor zorgen dat uw remhendel van uw fiets moeilijk aan te trekken is, en één daarvan is dat er wrijving kan zijn in uw kabelgietwerk en de aanpassingen smeringsproblemen met uw remmen.