Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Mijn achterderailleur schakelt niet meer na het 3e tandwiel…

5 min read

Gevraagd door: Connie Ward

Waarom schakelt mijn achterderailleur niet omhoog?

Vaak is traag en onwillig schakelen te wijten aan vuil tussen de buitenkabel en de versnellingskabel, knikken in de kabel en/of buitenkabel, of versleten buitenkabel. Zoals hierboven, zorg ervoor dat je derailleur, hanger en cassette goed vastzitten, en dat je wiel goed vastzit.

Waarom schakelt mijn derailleur niet naar beneden?

Als de derailleur er niet in slaagt de ketting in het volgende grootste tandwiel te schakelen of aarzelt, verhoog dan de kabelspanning. Zodra u bij het grootste tandwiel bent, schakelt u terug naar de kleinste ringetjes. Als er een aarzeling is of als de ketting niet terugschakelt naar de kleinere tandwielen, verwijder dan de kabelspanning totdat de overschakeling wel lukt.

Wat veroorzaakt dat fietsversnellingen niet schakelen?

Dit wordt meestal veroorzaakt door een te strakke versnellingskabel of de lage begrenzingsschroef die moet worden bijgesteld. U kunt dit testen door naar de laagste versnelling te schakelen en te kijken of uw voorderailleur in lijn staat met het kleinste kettingblad. Zo niet, probeer dan de begrenzingsschroef bij te stellen. Een andere mogelijkheid is dat je versnellingskabel te strak staat.

Hoe repareer je een achterderailleur die niet goed beweegt?


Citaat uit de video: Deze video gaat in op enkele veel voorkomende oorzaken van slechte prestaties van de achterderailleur en hoe deze te verhelpen. Hen Calvin Jones hier Park Tool Company. De meest voorkomende oplossingen voor schakelproblemen zijn de volgende

Hoe weet ik of mijn achterderailleur verbogen is?

Citaat uit de video: Als we proberen te schakelen. Omlaag wordt heel onregelmatig of omgekeerd. De sleutel is om te kijken naar de achterderailleur, we kunnen zien dat hij iets naar binnen is gebogen.

Hoe weet ik of ik een nieuwe achterderailleur nodig heb?

Als er speling is, koop dan een nieuwe. Druppel ook wat Tri-Flow of iets dergelijks in alle draaipunten. Als het echt vuil en plakkerig is, zal het moeilijker zijn om te schakelen zoals je beschrijft. Als met schone, gesmeerde draaipunten de derailleur nog steeds niet goed beweegt, heb je waarschijnlijk een nieuwe nodig.

Wat doet de H-limietschroef?

Het belangrijkste doel van de limietschroef is te voorkomen dat de ketting in de spaken of in het frame loopt. Het aandraaien van de H-limietschroef beperkt de limiet zoals afgebeeld. Het doel is om hem zo dicht mogelijk bij het binnenste tandwiel in te stellen, zoals op de vorige foto.

Hoe stel je de B schroef van een achterderailleur af?

Citaat uit de video: En zet de achterderailleur op het grootste tandwiel. Ik begin met de B schroef helemaal uit te draaien. Dus ik ga dat doen door dit tegen de klok in te draaien.

Slijten Shimano shifters?

Ja, ze slijten wel – sommige sneller dan andere – maar je zou het goed moeten doen met wat je hebt.

Waarom kan ik mijn versnellingspook wel bewegen, maar gaat hij niet in de versnelling?

De werkelijke oorzaak van een defecte versnellingspook verschilt van voertuig tot voertuig. De belangrijkste waarschijnlijke oorzaak is echter een slechte constructie of bevestiging van een flexibele kabel aan de verbinding tussen de versnellingspook en de transmissie.

Hoe reset je versnellingen op een fiets?

Citaat uit de video: Hier is je voorderailleur aan de voorkant van de fiets deze heeft dus twee kettingringen. Je hebt twee versnellingen.

Hoe lang gaat een achterderailleur mee?

Een achterderailleur van goede kwaliteit kan 3 tot 5 jaar meegaan, terwijl merkloze of kwalitatief minder goede exemplaren 2 jaar meegaan, ongeacht de duurzaamheid van de achterderailleur zal het jockeywieltje na verloop van tijd slijten en kan zeer goedkoop door nieuwe worden vervangen.

Hoeveel kost het om een verbogen derailleur te repareren?

Er zijn verschillende prijzen voor vervangende derailleurs, van $20 tot $700.

Hoe weet ik of mijn hanger of derailleur verbogen is?

De meest nauwkeurige manier om de uitlijning van de hanger te controleren is te doen wat professionele fietsmonteurs doen: een hangeruitlijningsgereedschap gebruiken. Dit gereedschap wordt op de hanger geschroefd op de plaats van de achterderailleur en maakt uitlijning tegen de velg mogelijk. Met dit gereedschap kun je ook de uitlijning corrigeren door de hanger opnieuw te buigen.

Hoe is mijn derailleur verbogen?

Citaat uit de video: Похожие запросы

Hoe repareer je een vastzittende versnelling op een fiets?

Citaat uit de video: Zie ik nu dat Springs rechtsachter alleen een beetje spray break nodig had. Maar om op de juiste plek te komen om de spray break te spuiten moest je het deksel eraf halen.

Hoe repareer je de stijve tandwielen op een fiets?

Citaat uit de video: Als die er was, zou ik hem doorspoelen met wd-40… Tot ik het vrij heb kunnen bewegen en dan met smeermiddel spuiten.

Hoe repareer je een versnelling op een fiets?

Citaat uit de video: En probeer er veel wd-40 in te krijgen, vul het daar en begin dan te werken met het ratelmechanisme hier de hendels probeer ze te bewegen.

Hoe repareer je een derailleur?

Citaat uit de video: Trek de ketting eruit en je'bent klaar om de oude derailleur te verwijderen. De meeste railers zitten vast met een inbusbout. Dus je'hebt je inbussleutels hiervoor nodig meestal kun je je schakelkabel hergebruiken.

Kan een achterderailleur gerepareerd worden?

Sommige problemen kunnen ter plekke worden gerepareerd, andere vereisen onderdelen en gereedschap die de meeste fietsers niet bij zich hebben. De aandrijving van je fiets is echt een eenvoudig systeem, en als je weet waar je op moet letten, kun je je derailleur gemakkelijk zelf repareren.

Hoeveel kost het om een derailleur te repareren?

Er zijn verschillende prijzen voor vervangende derailleurs, van $20 tot $700.