Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Meer freehub verwijdering problemen.

5 min read

Gevraagd door: Brad Fowler

Klik op het pictogram Meer (ellipsen) en vervolgens op Segment maken. U ziet dan de interface voor het maken van segmenten, waar u het begin en einde kunt opgeven met behulp van de groene en rode schuifregelaars boven de kaart.

Hoe weet ik of mijn gratis naaf moet worden vervangen?

Controleer de naaf op slijtage om te zien of hij moet worden vervangen of alleen schoongemaakt en opnieuw gesmeerd. Om dit te doen, pakt u het splinterhuis stevig vast en geeft u het een draaibeweging. Als hij meer dan een paar millimeter heen en weer beweegt, moet u hem vervangen. Anders is een goede schoonmaakbeurt met olie voldoende.

Hoe verwijder je een vastzittend naafhuis?

Citaat uit de video: Gewoon door gebrek aan vet toen het was. Nieuw. Dan om het te verwijderen. hoef je er alleen maar met een scherpe klap op te slaan.

Hoe repareer ik mijn gratis naaf?

Citaat uit de video: Maar als je het wiel eruit haalt kun je de naaf verwijderen. Heel snel en zoals je zult zien zitten de polen op de freehub body en de eigenlijke spline bits in de naaf.

Kun je de naaf verwijderen?

Verwijderen van de naaf
Als de freehub erg vast zit en moeilijk los te krijgen is, kunt u meer hefboomwerking krijgen door de inbussleutel in een bankschroefklem te monteren en het wiel erop te schuiven. Vervolgens kunt u de vrijloop losmaken door het wiel linksom te draaien.

Is meer pallen beter?

Meer pallen betekent, althans in theorie, een stevigere vergrendeling. door het aantal pallen te verhogen, neemt het aantal aangrijpingspunten niet toe, noch de afstand die je moet terugslaan om het volgende aangrijpingspunt te vinden.

Moet ik de naaf invetten?

Je hebt gelijk dat je je zorgen maakt over het vet. Doe nooit vet in een vrijloopnaaf, behalve misschien die zonder standaard pallen, zoals een American Classic of een Hügi (DT) met een sterratel.

Hoe verwijder ik de freehub door de as?

Citaat uit de video: Dus die C clip is alleen om dit kleine cartridge lager uit je freehub te halen. Body. Iets wat je wel of niet hoeft te doen de meeste mensen kopen gewoon een hele nieuwe cartridge.

Hoe verwijder je een vastzittende DT Swiss naaf?

Citaat uit de video: Zet je vingers erachter. En trek zo omhoog. En het zou eraf moeten springen.

Wat is het verschil tussen een freewheel en een freehub?

Freewheel vs. Freehub – Verschillen in schroefdraad
Een van de belangrijkste verschillen is dat freewheels meestal een naaf met schroefdraad hebben. Fietsen met cassettes hebben geen schroefdraad, maar glijden op de naaf met splines. Maar de verschillen gaan – zonder al te technisch te worden – dieper dan dat.

Kun je de freehub overspannen?

Het te vast aandraaien van je cassette lockring kan naast schade aan je lockring ook je freehub beschadigen. De kans hierop is groter als je vrijloop is gemaakt van aluminium. Dit zal de schroefdraad van de freehub strippen en deze zal op een gegeven moment loskomen.

Waarom zijn sommige Freehubs luidruchtig?

Het lawaai in de freehub/freebody is meestal te wijten aan de zeer lichte olie die wordt gebruikt om de binnenste delen te smeren. Dikkere olie kan worden gebruikt om het geluid te verminderen en in sommige gevallen zelfs vet, maar de hoge viscositeit ervan wordt aangewezen als niet zo efficiënt.

Waarom draait mijn achterwiel niet vrij?

Het kan zijn dat de naaf vastzit door roest. U kunt controleren of het de rem is of niet, door de remklauw los te maken en het wiel te draaien. Als het wiel vrij ronddraait is het de rem en niet de naaf. Als het de naaf is, moet u hem misschien laten reviseren.

Wat is luider ratel of pallen?

Ratelsystemen zijn over het algemeen sterker en betrouwbaarder en vergen minder onderhoud dan traditionele palsystemen. De belangrijkste reden hiervoor is dat de kracht die van de aandrijflijn op het wiel wordt overgebracht over een groter oppervlak wordt verspreid. Naven die “luider” zijn, hebben doorgaans meer aangrijpingspunten.

Zijn luidere naven beter?

Omdat luide naven meer aangrijpingspunten en pallen hebben, grijpen ze sneller in, waardoor het trappen sneller gaat. Door de snelle aangrijping bij het trappen gaat er minder energie verloren via de pedalen.

Welke naven gebruiken profwielrenners?

De opvallende groene naven zijn Chris King R45 naven. Ze gebruiken lichtgewicht naafhuizen en lagers die in eigen huis worden gemaakt. De achternaaf heeft een RingDrive systeem met 45 tanden voor een snelle inschakeling.

Hoe weet je of je nieuwe naven nodig hebt?

Is een van uw wielnaaflagers versleten? Hier zijn de tekenen om naar te zoeken.

 1. slijpende ruis. …
 2. zoemend geluid. …
 3. Andere geluiden. …
 4. Vibrerende of wiebelende wielen. …
 5. Auto trekt naar één kant. …
 6. Ongelijke remkussen of bandenslijtage.


 7. Hoe weet je wanneer je de naven moet vervangen?

  Citaat uit de video: Als er een speling of ruwheid is. Dat is een goede indicatie dat het vervangen moet worden. Terwijl de meeste naaflagers gemakkelijk te vervangen zijn en variëren van voertuig tot voertuig.

  Welke naaf heb ik?

  Bepaal het merk: Zoek het merk van je bestaande cassette – waarschijnlijk is dat Shimano, SRAM of Campagnolo. Voor een Campagnolo cassette kies je een Campy freehub. Voor een Shimano freehub, tel het aantal versnellingen op de cassette. Heb je 8, 9, 10, of 11 versnellingen, kies dan een Shimano/SRAM vrijloopnaaf.

  Kun je een Shimano freehub onderhouden?

  Om de freehub te onderhouden moeten eerst de achterste tandwielen worden verwijderd. De gebruikelijke Shimano® freehub maakt gebruik van interne losse kogellagers, pallen en veren. Houd er rekening mee dat het niet aan te bevelen is de freehub zelf volledig te demonteren. Er zijn geen onderdelen beschikbaar, zoals de pallen en veren.

  Waarom zijn sommige Freehubs luidruchtig?

  Het lawaai in de freehub/freebody is meestal te wijten aan de zeer lichte olie die wordt gebruikt om de binnenste delen te smeren. Dikkere olie kan worden gebruikt om het geluid te verminderen en in sommige gevallen zelfs vet, maar de hoge viscositeit ervan wordt aangewezen als niet zo efficiënt.

  Hoe smeer je een Shimano freehub?

  Citaat uit de video: Olie direct rond de rand van de freehub waar deze aansluit op de rand van de naaf die de ruggengraat vasthoudt, zodat de freehub het wiel spint.