Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Maillard Vrijloop opknappen

5 min read

Gevraagd door: Kevin Cota

Wanneer moet ik mijn freewheel vervangen?

Als je rondrijdt op een single speed fiets of een BMX, dan moet je eens in de één tot twee jaar het freewheel tandwiel vervangen.Single Speed Freewheel of BMX Freewheel vervangenol>

 • BMX Freewheel remover – een die op je freewheel tandwiel past. …
 • Sleutelsleutel – deze past op de freewheel remover.
 • Hoe repareer je een freewheel?


  Citaat uit video: Wat ik uiteindelijk zou doen is de binnenkant van het freewheel schoonmaken en smeren. En je zou dat kunnen doen op het wiel hier. Maar ik geef er eigenlijk de voorkeur aan om de freewheel gewoon van het wiel te halen.

  Hoe onderhoud je een single speed freewheel?

  Citaat uit video: Het is het gemakkelijkst om te beginnen met de freewheel op het wiel te laten zitten, er zit een ring omheen, dit is eigenlijk een kegel. En dit kan worden op daar zeer strak. Dus je wilt dit een beetje losser maken.

  Kan ik een 5 speed freewheel vervangen door 6 speed?

  5-versnellingen naar 6- of 7-versnellingen
  Naven die oorspronkelijk bedoeld waren voor 5-versnellingen kunnen worden omgebouwd voor 6- of 7-versnellingen. In het algemeen moet je een paar tussenringen toevoegen aan de rechterkant van de as, zodat de borgmoer door het bredere freewheelhuis heen bij het uitvaleinde van het frame kan komen.

  Zijn alle freewheels onderling verwisselbaar?

  Nee, freewheels zijn totaal verschillend van het cassette / vrije naaf systeem en zijn niet onderling verwisselbaar. Een freewheel omvat het ratelmechanisme dat de tandwielen achteruit laat draaien, alsmede de tandwielen zelf, en wordt in de naaf geschroefd.

  Zijn alle freewheels even groot?

  Freewheel Threading
  De standaard ISO schroefdraad voor freewheels is 1.375 x 24 TPI, dezelfde als voor standaard ISO trapassen. Alle recente freewheels en naven met schroefdraad, ongeacht waar ze zijn gemaakt, gebruiken ISO-schroefdraad.

  Kun je een freewheel uit elkaar halen?

  Demontage. Laat het freewheel op zijn plaats op het wiel, of schroef het op een wiel, zodat u iets hebt om het mee vast te houden. Als u de freewheel nu met een freewheelverwijderaar losmaakt van het wiel, vermindert u de kans op beschadiging van het binnenwerk als u het moet verwijderen voor de hermontage.

  Hoe stop je spook trappen?

  Mijn naaf was aan het spook trappen omdat het te droog was. Doe gewoon wat vet in de naaf/drijver. Wakker worden, rijden, plezier hebben, herhalen.

  Zijn freewheels afgedicht?

  Het freewheel maakt gebruik van een afgedicht cartridge-lager in plaats van een los kogelsysteem.

  Hoeveel lagers zitten er in een single speed freewheel?

  Plaats elk van de 48 schone lagers voorzichtig op de race, gebruik het vet om de lagers op hun plaats te houden.

  Hoeveel kogellagers heeft een freewheel?

  Gewoonlijk heb je 10 lagers per kant vooraan en 9 lagers per kant achteraan. Dat zijn *gebruikelijke* maten en aantallen, maar je weet het pas zeker als je de naaf uit elkaar haalt.

  Hoe onderhoud je een freewheelnaaf?

  Schoon gebied boven de dop ook.

  1. Föhn droog met perslucht. Gebruik normale voorzorgsmaatregelen bij het gebruik van perslucht. …
  2. Gebruik een vloeibaar smeermiddel aan de achterkant en voorkant. Spin freehub om binnen te werken. …
  3. Monteer en pas Hub aan zoals bij Hub Revise.


  4. Is ratel beter dan pallen?

   Pal vs. ratel
   In theorie zou het grotere aantal ringcontacten in een ratel betrouwbaarder moeten zijn en de kracht beter overbrengen, hoewel in de praktijk op pal gebaseerde systemen zo goed ontworpen zijn dat dit waarschijnlijk geen probleem is als ze regelmatig worden onderhouden.

   Zijn cassettes beter dan freewheels?

   Door het lagere aantal versnellingen is een freewheel systeem meestal beter voor de meer casual rijder. Het vrijloopsysteem is over het algemeen beter om te cruisen, dus als je het hogere aantal versnellingen van een cassettesysteem niet nodig hebt, is het zeker het overwegen waard.

   Waarom zijn sommige Freehubs luid?

   Luidheid in de freehub/freebody is meestal te wijten aan de zeer lichte olie die wordt gebruikt om de binnenste delen te smeren. Dikkere olie kan worden gebruikt om het lawaai te verminderen en in sommige gevallen zelfs vet, maar de hoge viscositeit ervan wordt aangehaald als niet zo efficiënt.

   Waarom slipt mijn freewheel?

   Het overslaan van de vrijloop komt vaak voor als de temperatuur onder -25c daalt. Breng het gewoon een paar minuten naar binnen en je zult in staat zijn om een tandwiel te vangen op het freewheel of wat het ook nodig heeft om binnen te vangen. Als je eenmaal aan het trappen bent, laat dan nooit de druk van elke slag afnemen.

   Waarom beweegt mijn fiets niet als ik op de pedalen trap?

   Citaat uit video: Ze blijven gewoon vastzitten en als je vooruit trapt, glijden ze over de tanden. En het wiel draait niet. Dus in dat geval wat je wilt doen is het oude vet wegspoelen.

   Waarom draait mijn achterwiel niet vrij rond?

   Het kan zijn dat de naaf is vastgelopen door roest. U kunt controleren of het de rem is of niet door de remklauw los te maken en het wiel te draaien. Als het wiel vrij ronddraait, is het de rem en niet de naaf. Als het de naaf is, moet u hem misschien opnieuw laten smeren.

   Hoe maak je een vrije naaf vast?

   Citaat uit video: Je kan het gewoon met de vinger aandraaien. En dan gewoon ervoor zorgen dat de as. Mooi en soepel ronddraait.

   Moet ik mijn naaf invetten?

   Dus een beetje vet op een stalen fusee kan zeker geen kwaad als het gaat om bescherming tegen corrosie. Kortom, niet zo’n groot probleem. Als je regelmatig onderhoud pleegt en daarbij af en toe de cassette uittrekt, kan het geen kwaad om de body van de naaf droog te laten.

   Waarom zijn sommige Freehubs luid?

   Luidheid in de freehub/freebody is meestal te wijten aan de zeer lichte olie die wordt gebruikt om de binnenste delen te smeren. Dikkere olie kan worden gebruikt om het lawaai te verminderen en in sommige gevallen zelfs vet, maar de hoge viscositeit ervan wordt aangehaald als niet zo efficiënt.