Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Mag je marlijn houden in Mexico?

4 min read

Wat zijn de Corona maatregelen in Mexico?

Ga vooraf na welke maatregelen gelden in het gebied waar u heen reist. Actuele informatie leest u op de website van de lokale overheid (informatie in het Spaans). Het dragen van een mondkapje is verplicht in openbare gebouwen, in het openbaar vervoer en bij evenementen in de openlucht.

Waar moet je niet komen in Mexico?

Reis alleen naar deze gebieden indien dit noodzakelijk is. Reis niet naar de gebieden rondom de vulkanen Popocatépetl en Colima. De overige gebieden zijn over het algemeen veilig om naartoe te reizen, maar kennen wel veiligheidsrisico’s. Zo staat Mexico bekend om de criminaliteit, corruptie en drugsbendes.

Waar op letten vakantie Mexico?

Voor een vakantie in Mexico worden de vaccinaties tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht) aangeraden. Wanneer je 7 dagen voor aankomst in een gele koorts land bent geweest, moet je ook de inenting tegen gele koort hebben.

Welke delen van Mexico zijn veilig?

In de deelstaten Yucatan (waar o.a. Cancun en Playa del Carmen in liggen) en Chiapas (grenzend aan Yucatan) kan men over het algemeen veilig reizen. Ook Mexico-stad en omgeving zijn over het algemeen rustig, maar ook hier moet men wel waakzaam zijn vanwege drugsgerelateerde criminaliteit.

Wat zijn de eetgewoontes in Mexico?

Het traditioneel Mexicaans eten bestaat o.a. uit: tortillas, tacos, chilipepers, vers fruit, chocolade, jumiles (kevers) en chapulines (sprinkhanen). Bekende Mexicaanse dranken zijn o.a.: Tequila, Tia Maria, Kahlua, Pina colada, Mezcal en de biermerken Corona en So.

Is Tulum gevaarlijk?

Tulum gevaarlijk voor toeristen? Tot nu toe konden toeristen in Tulum zeker worden geconfronteerd met het risico van ontvoeringen of diefstallen, maar zij werden geen slachtoffer van schietpartijen of schietpartijen. In feite is misdaad in en rond Tulum meestal gerelateerd aan drugs, afrekening en karteloorlogen.

Hoe gevaarlijk is Mexico City?

We zijn ons ervan bewust dat MexicoCity zeker niet bekend staat als de meest veilige stad ter wereld. Maar het is wel een heel bijzonder bestemming om te bezoeken tijdens je rondreis door Mexico. Het is goed om in je achterhoofd te houden dat MexicoCity maar liefst 23 miljoen inwoners heeft.

Wat is de beste tijd om naar Mexico te gaan?

De temperaturen in Mexico schommelen gedurende het hele jaar tussen de 20°C en 30°C. De beste reistijd voor Mexico is in de periode van november tot en met april. Er valt dan vrijwel geen regen en de temperaturen zijn aangenaam.

Wat zijn de mooiste plekken in Mexico?

Mooiste plekken in Mexico

 1. Yucatan. De meeste Europese toeristen brengen een bezoek aan de oostelijke punt die bekend staat onder de naam Yucatan. …
 2. Chiapas en de Sumiderokloof. …
 3. Midden van Mexico – Huasteca en Ciudad Valles. …
 4. Oaxaca. …
 5. Westkust Mexico – Puerto Vallarta. …
 6. Vulkanen Mexico. …
 7. Bergen en woestijnen Mexico.

Is Yucatan veilig?

Maar, Yucatan is een van de veiligste regio’s van Mexico; qua criminaliteit niet minder veilig dan een populair toeristenland als Thailand. Je ziet op straat wel veel politie en bijv. geldlopers zijn standaard bewapend met grote geweren. En bij grote resorts moet je eerst langs meerdere checkpoints .

Is Chiapas veilig?

Veiligheid. Chiapas is helaas minder veilig om doorheen te rijden, dus let hier goed op. Er zijn veel kleine, arme dorpjes in deze regio. De bevolking heeft een paar manieren om aan hun geld te komen: ze trekken touwtjes uit over de weg, waardoor je een soort van wordt gedwongen met de auto te stoppen.

Wat zeker doen in Cancun?

Wat te doen in Cancun? 7 tips voor deze populaire spot in Mexico

 • Zon, zee & strand. Ja, het is cliche. …
 • Schildpadden kijken. …
 • Overnachten in Cancun kan ook goedkoop. …
 • Tortilla’s en guacamole maken tijdens een kookcursus in Cancun. …
 • Surf’s up in Cancun! …
 • Ontdek het onderwatermuseum van Cancun: MUSA. …
 • De maya ruines rondom Cancun.

Is Cancun de moeite waard?

Per jaar gaan duizenden Nederlanders naar Cancún op vakantie. Een redelijk deel zou wel willen, maar wordt door de reisbranche vooral richting het nabijgelegen Playa del Carmen gestuurd. Jammer, want Cancún is een leuke vakantieplaats die zeker de moeite waard is.

Is Cancun een leuke stad?

Cancun is geen stad waar je een week hoeft te verblijven, maar als je verder kijkt dan de hotels, vele vakantiegangers en het bekende nachtleven vind je een leuk stadje met vooral ongerepte prachtige, hagelwitte stranden en een azuurblauwe zee.

Hoe duur is het leven in Cancun?

Als u een week wilt doorbrengen in Cancun zullen de kosten van uw verblijf: 240 EUR (5,000 MXN) -een voordelig verblijf voor 7 dagen in Cancun. 308 EUR (6,400 MXN) – een budgetreis van 7 dagen in Cancun. 439 EUR (9,200 MXN) voor een verblijf van een week comfortabel in Cancun.

Wat kost een drankje in Mexico?

Kosten voor drinken: Fles water (0,5 liter) ➜ €0,50. Biertje ➜ €1 tot €3. Koffie ➜ €1,50.

Hoe duur is het leven in Mexico?

Dan zijn we nu uitgekomen bij onze conclusie en een antwoord op de vraag ‘hoe duur is Mexico‘. In totaal gaven wij in 26 dagen in Mexico een bedrag uit van ruim €2000 uit voor twee personen. Dit bedrag is exclusief vliegtickets van en naar Nederland. Dit komt neer op net geen €40 per persoon per dag.