Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Kunnen wielen met XDR en hyperglide drivers op een fiets worden verwisseld zonder aanpassing?

5 min read

Gevraagd door: Jason Vaz

Zijn XD en XDR compatibel?

De XDR-interface is 1,85 mm langer dan XD en is ontworpen voor wegnaaftoepassingen. XDR behoudt dezelfde naafafstand en flenslocaties die gebruikt worden voor 11-speed wegcompatibele HyperGlide freehub bodies. XDR stuurhuizen zijn compatibel met alle XD cassettes wanneer de cassette wordt geïnstalleerd met een 1,85mm spacer erachter.

Is SRAM XDR compatibel met Shimano?

– Nee, de twee zijn niet compatibel en de Shimano cassette past niet eens op een XDr naaf.

Heb ik XDR nodig voor 12 speed?

Met een XDR-driver kun je een 12-speed cassette monteren op een freehub die net zo breed is als een 11-speed cassette. Dat betekent dat je er gewoon een hoeft in te zetten, je cassette te monteren en je geen zorgen hoeft te maken over het opnieuw laten frezen van je wiel.

Wat is een XDR-stuurprogramma?

XDR, wat staat voor “XD. Road”, is simpelweg een aangepaste versie van hun mountainbike XD Driver Body die werd geïntroduceerd met XX1. Dat systeem is ontworpen om een bredere cassette mogelijk te maken door ruimte te maken voor een kleiner tandwiel dan op een gewone freehub past.

Kan ik XDR cassette gebruiken op XD freehub?

Antwoord: e*thirteen cassettes zijn allemaal compatibel met zowel XD™ als XDR™ aandrijvingen. XDR™ is een standaard frehub body die door SRAM™ is ontworpen om 12-speed wegcassettes op een XD-stijl frehub body te kunnen monteren. Hij is 1,85 mm langer dan XD™, maar verder identiek.

Zijn alle XD-drivers hetzelfde?

ze zijn allemaal hetzelfde wat betreft de tandwielen, ze hebben de xd-interface voor het monteren van de cassette. je moet degene nemen die door hetzelfde merk wordt gemaakt als je achternaaf. de interne ratels zijn niet gestandaardiseerd, dus ze zijn niet uitwisselbaar van het ene merk naar het andere.

Hoe verwijder ik het XDR-stuurprogramma?

Citaat uit de video: En lichaam en van zichzelf dus eigenlijk ga je'doen is leuk omdat ze'nerveus zijn maar er'is een klein slotje. Knopje ja op je derailleur. En dan optie om het wiel te controleren.

Hoe verander ik mijn Shimano freehub in SRAM?

Citaat uit de video: Dus met de Valores neem ik de keramiek D freehub en duw hem op de as. Zet de palen erin. En voila we hebben een wiel dat is omgezet naar SRAM XD.

Zijn freehub bodies uitwisselbaar?

De meeste Shimano Freehub bodies zijn uitwisselbaar.

Kan XDR op 11 speed draaien?

Hoewel XDR specifiek is voor de weg, kan een 1.85mm spacer (geleverd door SRAM) gebruikt worden op de XDR freehub body om XD cassettes te plaatsen. XDR stuurhuizen passen op 11 en 12 speed drivetrains met XDR specifieke cassettes.

Welke naaf is compatibel met SRAM 12 speed?

SRAM 12-speed
SRAM’s 12-speed mountainbike setups gebruiken zowel de XD als HG freehub bodies, wederom met de duurdere groepen met XD en de meer betaalbare kit met HG body.

Hoe verwijder ik mijn XDR cassette?

Citaat uit de video: Zorg ervoor dat dit deel aan de linkerkant zit. En neem je verstelbare sleutel. En trek het aan je linkerarm en duw op je rechterarm, we gaan dat naar beneden duwen en de cassette losmaken.

Wat is het verschil tussen HG en XD naven?

Micro Spline gebruikt 23 splines om de cassette te monteren, terwijl HG er maar 13 heeft. Deze extra spreiding van de belasting maakt aluminium freehub bodies duurzamer. XDR vs XD is net hetzelfde als Shimano’s 11-speed HG weg vs MTB. Waarschijnlijk zal het Micro Spline wegsysteem hetzelfde hebben, maar dat is nog niet uitgebracht.

Hoe monteer je een XDR cassette?

Citaat uit de video: Het schiet helemaal naar beneden neem een cassette gereedschap en plaats het binnenin ik draai langzaam met de hand tot je niet meer kan zorg ervoor dat het er op zit. Dus nu wil je het wiel op de grond zetten.

Hoe ziet een XD bestuurder eruit?

Citaat uit de video: En dat's waar XDR komt in de stekels op de XD onze driver zijn een punt acht vijf millimeter langer dan XD. Wat de totale lengte identiek maakt aan een 11 speed hyper glide driver.

Kan ik een SRAM cassette op een Shimano naaf zetten?

Kopers zijn vrij om een SRAM ketting en cassette te gebruiken met hun Shimano groepset, en omgekeerd, net zoals een SRAM ketting gekoppeld kan worden aan een Shimano cassette, en omgekeerd. SRAM’s cassettes en kettingen zijn compatibel met alle Shimano-groepen, en omgekeerd.

Kun je een Shimano cassette op een SRAM XD naaf zetten?

De SRAM XD driver en cassette werken met bestaande Shimano-type cassette gereedschappen. De cassette wordt net als de bestaande cassette erop geschoven en sluit aan op een spline systeem aan de achterkant van de driver.

Gebruiken SRAM en Shimano dezelfde naaf?

Gelukkig delen bijna al deze cassettes dezelfde standaard, of ze nu van SRAM, Shimano of een ander merk zijn. Het heet Hyperglide en Shimano heeft het in de nevelen der tijden uitgevonden (nou ja, begin jaren negentig).

Zijn SRAM en Shimano cassettes uitwisselbaar?

In sommige gevallen is het mogelijk een cassette van een ander merk te gebruiken dan de rest van je aandrijving. SRAM en Shimano cassettes, zowel voor racefietsen als mountainbikes, zijn onderling uitwisselbaar omdat de afstand tussen de tandwielen hetzelfde is.

Welke cassette is het beste voor klimmen?

Als alle andere dingen gelijk blijven, zal het 34T tandwiel op de 11-34T cassette je de gemakkelijkste versnelling geven. Als je fiets momenteel is uitgerust met een 11-28T cassette, zal overschakelen naar een 11-34T cassette het klimmen minder moeilijk maken.

Wat is een goede versnelling voor heuvelklimmen?

Voor steile hellingen van 8% of meer heb je nog lagere overbrengingsverhoudingen nodig. De meest geprefereerde versnellingen op dergelijke tracks zijn 50/34, 40/34, 36/40, 34/36, 34/32, 34/30, en 32/20. Vergeet echter niet dat u bij gebruik van versnellingen met zo’n lage verhouding meer moet trappen, maar dat dit minder inspanning vergt.