Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Kun je tuinwormen kopen?

4 min read

Waar kan ik Compostwormen kopen?

Wormen online kopen

Bestel de compostwormen eenvoudig online of per telefoon bij Wormenkwekerij Wasse in Drenthe of een andere wormenkweker, je krijgt ze per post thuisbezorgd.

Waar koop ik Tijgerwormen?

Je vindt ze in compost- of mesthopen. Je kunt ze ook kopen via internet. De makkelijkste manier is natuurlijk om wat wormen op te halen bij een collega-composteerder. Je hebt dan genoeg wormen om te starten én je krijgt er wat van hun oude omgeving bij – dat maakt de verhuizing naar jouw wormenbak makkelijker.

Hoe krijg ik meer regenwormen in de tuin?

Strooi je wormenmest in je tuinaarde, dan draag je water naar de zee. In een gemiddelde tuingrond krioelen honderden wormen per kubieke meter. Die krijgen de slappe lach als ze je met een zak wormenmest zien aankomen. Die tuinwormen produceren namelijk met z’n allen meer poep dan een schap vol wormenmest-zakken.

Hoe kom je aan Compostwormen?

Compostwormen vangen

 1. Ga op zoek naar paardenmest, of een composthoop. Daarin krioelt het soms van de dunne rode wormen, zie ook het filmpje bovenaan.
 2. Vang de compostwormen met een lokmiddel.

Hoe krijg je wormen in de grond?

Je kan gewoon een put(je) graven die je afdekt, dus niet de bak letterlijk in de grond te plaatsen, alhowel dit ook een mogelijkheid is als je de bodem zou verwijderen. Deze zal wormen aantrekken als je wat geduld hebt of je kan er zelf een handvol in zetten.

Wat kost een kilo wormen?

De wormen zelf kosten 27,50 euro per kilo. Je hebt dan ongeveer 4500 wormen.

Wat is de beste compostbak?

De Garantia Thermo-Wood Composteerbak 600 l is wat wij het beste compostvat noemen. Het gaat om een heel stevige composteerbak met twee grote vulkleppen, waardoor de beste compostbak eenvoudig te vullen is. De twee verwijderingskleppen maken het weghalen van het compost minstens even eenvoudig.

Wat eet een Tijgerworm?

Ze eten geen gekookt voedsel, vlees, vis, melkproducten en brood. Wel ongekookte groente en fruit, koffie met filterzakje, karton en stro. Er is een juiste mix nodig van bruin en groen organisch materiaal. Langeraar: ,,Ze zijn dol op banaan en avocado.”

Wat zijn Mestpieren?

De gemiddelde wedstrijdvisser zal bijna elk weekend wel een wedstrijd in de agenda hebben staan. Zo gebruikt men in een seizoen dus flink wat wormen. Bij het vissen op witvis zal men met regelmaat mestpieren nodig hebben, óf om te verwerken in het lokaas (verknipt) of om als haakaas te gebruiken.

Hoeveel eet een Compostworm?

Voeg nieuw afval altijd toe in de bovenste bak. Wormen composteren 3-5 keer hun eigen gewicht per week. Dus een halve kilo wormen eten ongeveer 2 kilo afval per week. Ziet u veel afval dat onaangeroerd blijft, verminder dan de hoeveelheid afval.

Wat is een Beluchtingsstok?

Een beluchtingsstok mag niet ontbreken als je gaat composteren in een compostvat. Je moet regelmatig zuurstof in het materiaal brengen. Dit doe je door de stok erin te steken, een kwartslag te draaien en dan omhoog te trekken.

Hoe start je een wormenbak op?

Breng een laag van 5 cm aan bestaande uit stro, loofhoutsnippers of fijne, dorre in stukken gesneden stengels van planten. Daarboven komt een laag halfverteerde compost met een paar honderd compostwormen van een goed werkend compostvat of compostbak. Hierop leg je een laag van 5 cm vers keukenafval.

Wat mag er wel en niet in een wormenbak?

Wat kan niet in de wormenbak:

 • Composteerbare plastic zakjes (ook niet met OK compost logo)
 • Uitwerpselen van honden, kattenbakkorrels.
 • Grof tuinafval, planten met aardkluiten.
 • ‘Glossy’ magazines of karton met een glanslaag.
 • Metaal, plastic of andere kunststoffen.

Hoe maak je zelf een wormenbak?

Dit heb je nodig voor je wormenbak

 1. 3 plastic bakken (van bijvoorbeeld Curver, Allibert of van de bouwmarkt)
 2. 1 bijbehorende deksel.
 3. Dubbelzijdig kleefband.
 4. Fijn gaas of een oud gordijn óf een metalen roostertje.
 5. Handvol compostwormen (geen regenwormen!)* + compost.
 6. Boormachine.
 7. Boor van 6 mm.

Wat is Wormenthee?

Percolaat is het vocht wat vrijkomt bij composteren. Het wordt ook wel wormenthee of natuurlijke Pokon genoemd. Het ziet er uit als een niet-doorzichtige vloeistof, zwarte of heel donker bruin (90% chocola) van kleur, vaak wat stroperig.

Wat zit er in Wormenthee?

Wormenthee bestaat uit vocht van je gft-afval, wormenurine en vloeistof met voedingsstoffen van de twee eerder genoemde elementen. Het zit vol met enzymen, bacteriën en voedingsstoffen. Je kan dit bijvoorbeeld op je planten sprayen om zo luizen te mijden.

Hoe werkt een wormen hotel?

Hoe werkt een wormenhotel

De wormen verwerken het afval in de wormenbak door het te eten en daarna weer uit te poepen. Het composteren begint direct waardoor er, als het goed gaat, geen vervelende geurtjes vrijkomen. Veel plantaardig afval kan in een wormenbak, maar niet alles.