mei 17, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Kun je LED touw licht snijden?

3 min read

Hoe snoer lamp inkorten?

Voor het inkorten van een lamp snoer heb je in principe niet veel nodig. Een striptang en een goede schaar is voldoende. Kun je de stekker of kroonsteentje van de draad afschroeven? In dat geval is een schroevendraaier ook handig.

Hoe snoer lamp verlengen?

Draden verlengen & ophangen

Verleng de draden die uit het plafond komen met de extra draad. Meestal doe je dit met een kroonsteentje. Strip de buitenmantel van de draden op 1 cm zodat de koperen kern zichtbaar wordt en schroef deze aan de kroonsteen vast.

Hoe lamp hoger hangen?

Interieurontwerpers hangen lampen het liefst 70 à 80 cm boven de eettafel. Maar uiteraard is lampen ophangen geen exacte wetenschap. Naargelang de grootte van de ruimte, de tafel en de hanglamp is het soms gepast om de lamp net ietsje lager of hoger te hangen dan het vuistregeltje voorschrijft.

Hoe lucide lamp inkorten?

De lamp inkorten was heel eenvoudig. Je hebt aan de onderkant van de plafondkap een trekontlaster die de draad van de lamp vasthoudt. Aan die trekontlaster zit een klein schroefje die je met een klein fijne (plat) schroevendraaier kunt losdraaien en zo kan je kiezen op welke hoogte je de hanglamp wilt hebben.

Hoe werkt een Pendellamp?

Een LED lamp produceert warmte doordat er elektriciteit door de LED (Light Emitting Diode) wordt geleidt. Daarbij schijnt het licht maar een kant op, omdat de elektrische laagjes van de LED maar een kant op gericht zijn, zoals hier rechts te zien is. Het lichtgevende deel van een LED is altijd geel of oranje.

Hoe lamp ophangen zonder haak?

Lamp ophangen op de hoekpunten

Als je geen verdeeldoos hebt, of als je lamp geen haak heeft, je kunt hem ook ophangen aan de twee schroeven op de hoekpunten. Deze schroeven zitten meestal bij de hardware van je lamp.

Hoe verleng ik een stroomkabel?

Knutsel erop los: het verlengen van de kabel

  1. De eerste stap is om de uiteinden van de kabels ongeveer 1 cm te strippen, bij voorkeur met een striptang – met een zijkniptang of mes kan het natuurlijk ook.
  2. Zorg ervoor dat de kabels die je wilt aansluiten dezelfde kabeldiameter hebben (meer info onderaan).

Hoe verleg je een lichtpunt?

Verplaats het aansluitpunt door een paneel aan het plafond te maken. De lamp heeft een grote voetplaat waardoor je wat kunt schuiven. Zoek een lamp waarbij de ophangkabels en de stroomdraad gescheiden zijn van elkaar. Zoek een lamp met een extra busje om de lamp aan te hangen.

Welke kleur draden naar lamp?

Voor een lamp is dit meestal een zwarte schakeldraad en een blauwe nuldraad, soms zit er ook een aardecontact aan de lamp, dan heeft u ook de geel/groene draad nodig.

Hoe draden aansluiten lamp?

Let op dat u de juiste kleur draad met elkaar verbindt. Verbind de zwarte of bruine draad uit de lamp met de zwarte of bruine draad uit het plafond. Verbind de blauwe draden met elkaar en sluit tot slot, indien mogelijk, ook de geel-groene aardedraad aan.

Welke draden van schakelaar naar lamp?

Een éénpolige schakelaar beschikt over 2 aansluitingen; 1 fasedraad en 1 schakeldraad. Bij deze schakeling wordt alleen de schakeldraad onderbroken. In dit geval loopt de schakeldraad naar de lamp, de draad wordt dan ook wel lampendraad (L) genoemd. De nul- en aardedraad wordt rechtstreeks met het lichtpunt verbonden.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl