mei 17, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Kun je het gat in de golf repareren?

2 min read

Hoeveel strafslagen bij onspeelbare bal?

Je krijgt één strafslag wanneer je je uit een lastige situatie wilt kopen. Dit wordt ook wel een buy out stroke genoemd. Bijvoorbeeld als je bal in een hindernis terecht is gekomen of bij een onspeelbare bal. Je krijgt ook één strafslag als je per ongeluk je bal beweegt zonder een slag te maken (behalve bij zoeken).

Wat is een Birdy in de golfsport?

Birdie – (Eng.), bij het golfspel: één slag onder par (maximum aantal goede slagen om een hole te maken).

Hoeveel strafslagen krijg je voor het weghalen van losse aarde op de fairway?

Zand op de green

Als je last hebt van een los natuurlijk voorwerp dan mag je dat weghalen. Pas wel op dat de bal niet beweegt want behalve op de green krijg je hier één strafslag voor en je bal moet worden teruggeplaatst. Als je bal op de green ligt, mag je losse natuurlijk voorwerpen wegnemen.

Hoeveel Pitchmarks repareer je?

Op een niet herstelde pitchmark krijgt schimmel een kans en zal straatgras zich als eerste ontwikkelen, wat niet goed is voor de green. Repareer dus niet alleen uw eigen pitchmark, maar minstens 1 extra.

Wie beslist of je bal onspeelbaar ligt?

Je mag overal op de baan besluiten je bal onspeelbaar te verklaren, behalve in een hindernis. Jij bent de enige die kan besluiten je bal onspeelbaar te verklaren. Een bal kan overal op de baan onspeelbaar worden verklaard, behalve in een hindernis.

Waar mag een speler zijn bal onspeelbaar verklaren?

Een speler mag zijn bal overal op de baan onspeelbaar verklaren, behalve in een hindernis

  • Een bal kan overal op de baan onspeelbaar worden verklaard, behalve in een hindernis.
  • Als een bal onspeelbaar in een hindernis ligt, is de enige optie voor de speler deze situatie met straf te ontwijken volgens Regel 17.

Wat is een golf Pitchfork?

Een pitchfork gebruik je om de balinslag op de green te repareren. Deze balinslag wordt een pitchmark genoemd en ontstaat als een golfbal met een hoge boog op de golfbal beland en een klein putje achterlaat in de green. Als je de pitchmark niet herstelt zal een volgende speler er hinder aan kunnen ondervinden.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl