Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Kun je een 2 op een boer zetten bij blackjack?

4 min read

Wat is Double bij blackjack?

Double down betekent dat je je oorspronkelijke inzet verdubbelt, nadat de dealer je je eerste twee kaarten heeft gedeeld. Begon je het spel met een inzet van €10,-, dan leg je er nog eens €10,- bij. Je totale inzet is dan €20,-. Nadat je de inzet verdubbeld hebt, geeft de dealer je nog exact één kaart.

Is 21 hetzelfde als blackjack?

Eenentwintigen is een kaartspel dat sterk verwant is aan het Amerikaanse blackjack. Het is de bedoeling met toebedeelde en eventueel bijgekochte kaarten aan een puntentotaal van 21 te komen of dit zo dicht mogelijk van onderen te benaderen. Bij overschrijding van 21 punten heeft de speler sowieso verloren.

Hoeveel krijg je als je blackjack hebt?

Uitbetaling bij Blackjack

Heb je blackjack dan krijg je 1,5 keer je inzet. Indien de bank ook blackjack heeft dan is het wederom een gelijk spel en blijft je inzet staan. De dealer betaalt je inzet uit door de gewonnen chips naast je inzet te plaatsen.

Hoeveel kaarten bij 21en?

Probeer 21 te behalen of zo dicht mogelijk te passen. Wanneer een speler een hand van zeven kaarten ‘overleeft’ zonder kapot te gaan wint hij sowieso de beurt. Als een speler in het begin een acht en een zeven krijgt toebedeeld, spreken we van vuile was en mag hij om nieuwe kaarten vragen.

Welke kaarten heb je nodig voor blackjack?

Het spel wordt gespeeld met 1 tot 6 kaartspellen (dus 52 tot 312 kaarten) die door elkaar worden geschud. Bij Holland Casino gebruikt men 6 spellen, maar men kan het spel elders met minder kaarten aantreffen. In de Verenigde Staten vindt men blackjack met één tot zes kaartspellen.

Hoe werkt verzekeren bij blackjack?

Heeft de dealer als open kaart een Aas liggen, dan mag je een ‘verzekering‘ kopen. Verzekeren kost de helft van je oorspronkelijke inzet. Heb je bijvoorbeeld 20 euro ingezet, dan betaal je 10 euro extra voor de verzekering. De verzekering betaalt uit wanneer de dealer een blackjack blijkt te hebben.

Wat als dealer blackjack heeft?

Heeft de dealer inderdaad blackjack, dan stopt het spel direct. Alle spelers verliezen, tenzij je zelf ook een blackjack hebt. Dan blijft je inzet staan.

Hoeveel punten heb je als je blackjack hebt?

Heb je evenveel punten als de bank (17 t/m 21), dan is het spel onbeslist en blijft je inzet staan. Heb je meer dan 21 punten, dan wint de bank jouw inzet. Heeft de bank meer dan 21 punten, dan winnen alle spelers die nog een inzet op tafel hebben staan een keer hun inzet.

Hoeveel punten heb je als je Black Jack hebt?

Heb je Blackjack (21 punten met je eerste twee kaarten), dan win je 1,5x je inzet. Heeft de bank ook Blackjack, dan blijft je inzet staan. Heb je minder dan 21 punten, maar meer dan de bank, dan win je 1x je inzet. Heb je evenveel punten als de bank (17 t.e.m. 21), dan is het spel onbeslist en blijft je inzet staan.

Hoe speel je blackjack thuis?

Je speelt bij Blackjack telkens een nieuwe ronde waarbij je inzet en er daarna kaarten gedeeld worden. Je wint als je een hogere score haalt dan de bank / dealer, maar je mag daarbij nooit hoger uitkomen dan 21 punten. 21 punten is het hoogst en daar wil je dus zo dicht mogelijk bij eindigen.

Hoeveel kaarten heb je nodig bij jokeren?

Jokeren (ook bekend als: Amerikaans jokeren, jokers, veertigen, veertigleggen) is een eenvoudig aan te leren gezelschapsspel met 104 speelkaarten en 4 jokers. Het kan thuis worden gespeeld of met een grotere groep mensen, onder wedstrijdleiding en verdeeld aan tafels.

Hoe speel je eenendertigen?

Per beurt mag elke speler een kaart met de pot wisselen en zo proberen een zo hoog mogelijke waarde te krijgen. De waarde wordt per kleur (harten, ruiten, klaveren, schoppen) geteld en het maximum van deze totalen zijn je punten. Hiernaast betekent drie maal dezelfde waarde (in verschillende kleuren) 30½ punten.

Welke kaarten in 31?

Het spelverloop van 31-en is als volgt. Aan het begin van het spel worden de kaarten goed geschud en door de deler gedeeld. Iedere speler krijgt 3 kaarten gesloten gedeeld die hij of zij voor zichzelf houdt. In het midden worden tevens drie kaarten neergelegd.

Hoe moet je 31?

Als je 31 hebt, moet je zeggen: verbied en mag er niet meer gewisseld worden. Als iemand gepast heeft, mag iedere andere speler nog één rondje ruilen. De punten van alle spelers worden nu met elkaar vergeleken en diegene met de hoogste punten is winnaar.

Hoe moet je duizenden?

Het doel is om in opeenvolgende rondes 1000 punten te verzamelen. Het gaat er dus om dat je 1000 punten hebt of in ieder geval in de buurt zit van dit totaal. Het kaartspel Duizenden kan je alleen met twee of meer spelers spelen.

Hoeveel kaarten krijg je met Duizenden?

Het doel van het spel is om zo snel mogelijk op 1000 of meer punten te komen, door het maken van setjes op tafel. Een groot verschil ten opzichte van jokeren is dat je altijd voor jezelf speelt: je mag niet aanleggen bij setjes van de tegenstanders. Iedereen begint met 13 kaarten in de hand.

Is het duizende of Duizenden?

De correcte vorm is duizenden. In de uitspraak kan de eind-n van duizenden wegvallen, maar in de spelling niet. De vorm duizende* is dus niet correct. Vergelijkbare gevallen zijn honderden, miljoenen en miljarden.