Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Koude instelling 3-speed wegframe naar 7 8-speed cassette

4 min read

Gevraagd door: Kelli Moore

Hoe zet je een fietsframe koud?


Citaat uit de video: Als je dit op je eigen fietsframe doet doe je het op eigen risico, dus als er iets gebeurt moet je mij niet de schuld geven. Maar het is over het algemeen vrij veilig en geen ongewone operatie.

Kan ik een 8-speed cassette op een 7-speed naaf zetten?

7-speed naven accepteren normaal gesproken geen 8-, 9- of 10-speed cassettes zonder aanpassing. Klik hier voor details. 7-speed cassettes passen prima op 8- en 9-speed (en de meeste 10-speed) naven als je een 4,5 mm spacer op de body plaatst vóór de cassette. Klik hier voor details.

Kan ik een 6-speed freewheel vervangen door een 7-speed freewheel?

Als je fiets momenteel een 6-speed freewheel met normale tussenruimte heeft, kun je meestal zonder veel moeite upgraden naar 7-speed. Aangezien de tandwielen bij een 7-speed freewheel dichter bij elkaar staan, is de totale breedte slechts iets breder dan bij een gewone 6-speed.

Hoe meet je de afstand tussen de achterwielen?

De frameafstand is de binnenafstand tussen de twee vorkuiteinden (drop outs), waar het wiel in past. Dit kan gemakkelijk worden gemeten door het wiel te verwijderen en een liniaal te houden tegen de ruimte waar het wiel uitkwam.

Moet ik frame koud zetten?

Een binnenversnellingsnaaf of een naaf met afgedichte lagering loopt grote kans beschadigd te raken als de uitvaleinden niet parallel zijn. In dit geval is koud afstellen de beste manier. Als je meer dan één maat omhoog gaat, bijvoorbeeld van 120 naar 130, of van 126 naar 135, moet je het frame zeker koud zetten.

Wat is koud zetten?

Definition of cold-set (Entry 2 of 2) : gebruikt bij een drukmethode waarbij de inkt door warmte vloeibaar wordt gehouden totdat hij in contact komt met het koude papier, waar hij snel stolt. cold-set inkt ook: gebruik makend van of gedaan door deze methode het cold-set proces cold-set printing.

Zijn kettingen met 7 en 8 versnellingen hetzelfde?

Vijf, 6, 7 en 8-speed kettingen
Shimano, SRAM en Campagnolo gebruiken allemaal dezelfde ketting met 8 versnellingen. De ketting voor 7 versnellingen is iets breder – 7,3 mm, terwijl een ketting voor 6 versnellingen aanzienlijk breder is – 7,8 mm.

Kan ik een grotere cassette op mijn fiets monteren?

Ja, bijna elke fiets is compatibel met grotere cassettes, fietsaandrijving is een groep componenten die in perfecte harmonie werkt, elke verkeerde herconfiguratie kan de perfecte functionaliteit van het systeem verbreken, onderdelen die moeten worden veranderd en opnieuw geconfigureerd bij het plaatsen van een grotere cassette die lange ketting, brede kooi is.

Waar zijn cassette afstandhouders voor?

Spacers voor het samenstellen of ombouwen van uw oude cassettes. Verkrijgbaar in: 1.85mm (voor 10-speed cassettes op 11-speed freehub bodies)

Kun je een 7-speed cassette op een 6-speed naaf zetten?

SP – FOUT! 6 en 7 versnellingen hebben verschillende spacing, 8 is ook iets anders dan 7. Als de fiets van na 1989 of zo is, heeft hij een blok en geen cassette, en een cassette past niet op de naaf. Als het een 6-speed cassette is, kan het een tandwiel met schroefdraad hebben, wat betekent dat een moderne 7-speed cassette ook niet past.

Hoeveel tanden heeft een 7 speed freewheel?

7 SPEED FREEWHEEL SCREW ON CASSETTE FALCON INDEX 14/28 TEETH COG MTB of RACER.

Zijn fietsen met 3 versnellingen goed?

Een fiets met 3 versnellingen is een geweldige optie. Het geeft je meer keuzes en meer flexibiliteit dan een fiets met één versnelling, maar komt niet in de buurt van de vele opties van fietsen met zeven, 21 of zelfs hogere versnellingen. Met een fiets met 3 versnellingen kun je bergop, bergaf en vlak terrein aan.

Wat is een achtervork?

wat is een achterpat? De achterpat is het deel van het frame waar de achterderailleurhanger is bevestigd. De achtervork is het verbindingspunt (de samenvloeiing) van de achtervork en de staande achtervork op het achterste gedeelte van het fietsframe (zie onderstaande afbeelding).

Hoe gebruik je het uitlijngereedschap?

Citaat uit de video: Steek het gereedschap één helft tegelijk in de uitvaleinden met de kopjes naar binnen gericht. Houd de beker stationair en draai het gereedschap vast op het frame. Draai de hendels met de klok mee.

Hoe weet ik welke maat as ik nodig heb voor mijn fiets?

Meet de rechte lengte van uw as. Reken de askop of conische afstandhouder, indien aanwezig, niet mee. Aslengte is niet hetzelfde als naaflengte. Een fiets met een standaard 12×142 naaf zal een aanzienlijk langere as hebben, omdat deze aan beide zijden van de 142 mm brede naaf door het frame moet.

Hoe gebruik je het uitlijngereedschap?

Citaat uit de video: Steek het gereedschap één helft tegelijk in de uitvaleinden met de kopjes naar binnen gericht. Houd de beker stationair en draai het gereedschap vast op het frame. Draai de hendels met de klok mee.

Hoe kan ik mijn fiets rekken?

Citaat uit de video: Je handen achter je rug en je schouders naar achteren trekken zodat je een mooie neutrale houding aanneemt. En vanaf daar laat je je kin naar beneden zakken. Naar je borst toe, rustig aan.

Hoe meet je de naafafstand?

Als je niet zeker bent van de afstand tussen je frame of een oudere fiets hebt, meet dan de naafbreedte om zeker te zijn van een goede passing. Verwijder hiervoor het achterwiel en gebruik een schuifmaat of liniaal om de afstand tussen de binnenvlakken van de uitvaleinden te meten.