Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Klikkend geluid van crankstel

3 min read

Gevraagd door: Cody Amundson

Er zijn meerdere onderdelen die kunnen bijdragen aan een klikkend of knarsend geluid in je aandrijflijn naast de trapas, waaronder de ketting, de pedalen, de derailleur en de achternaaf. De symptomen die u beschrijft, lijken echter te wijzen op een probleem met de pedaallagers of de trapas.

Waarom maakt mijn fiets een klikkend geluid als ik op de pedalen trap?

Een klikkend geluid komt vaak doordat je ketting een versnelling omhoog of omlaag wil springen op de achterste cassette. Dit kan meestal worden verholpen door de spanning van de kabel die van je shifter naar je achterderailleur loopt, aan te passen.

Hoe repareer je een klikkende krukas?

Citaat uit video: Ga door elk van de bouten van de kettingring. En zorg ervoor dat ze goed vastzitten, OOP die ene zit een beetje los. En draai ze daar vast, dus zorg ervoor dat ze allemaal mooi en strak zitten.

Hoe verhelp je een klikkend geluid als je trapt?

Citaat uit video: Draai de buitenste begrenzingsschroef die het dichtst bij je is in misschien een achtste van een slag. Nu zullen we zien of we nog kunnen schakelen. Dat kunt u en dat zou het klikken moeten elimineren.

Hoe weet ik of mijn cranks versleten zijn?

Citaat uit video: Waar je nu naar uitkijkt is wanneer de tanden van de ring. Beginnen vast te haken. Zoals kleine haaientandjes. En dat is een duidelijk teken dat je de kettingringen moet vervangen.

Waarom kraken mijn krukken?

Cranks. De meest voorkomende oorzaak van kraken is dat de krukas los zit op de spindel. Verwijder de krukasbouten, smeer de schroefdraad en onder de boutkop, en monteer ze opnieuw. Draai de bouten aan tot het door de fabrikant aanbevolen aanhaalmoment.

Moet ik de krukas invetten?

Met of zonder smeermiddel, tijdens het gebruik zullen cranks metaal-op-metaal contact maken met de spindel, wat bij alle rijders, behalve de lichtste, erosie van de stalen spindel kan veroorzaken. Het smeren van de spindel voor montage verzekert een voorspelbare perspassing voor een gegeven koppel.

Hoe klinkt een versleten trapas?

Fiets die klikt wanneer je trapt

Kan een beschadigde krukas worden gerepareerd?

Helaas is de reparatie van een krukas een zeer moeilijk proces dat alleen professioneel kan worden uitgevoerd. Het moet doen slijpen van lager journalen op de speciale apparatuur.

Kan een krukas gerepareerd worden?

Het reparatieproces begint met het bewerken van het krukasoppervlak zonder scheuren en het tekenen van een hardheidskaart om de hardheidsniveaus te registreren en de plaatsen voor het gloeien te bepalen.

Hoeveel kost het om een krukas te repareren?

Het vervangen van een krukas kost gewoonlijk tussen de $2.000 en $2.750. Het is een arbeidsintensieve klus, dus de prijs kan variëren, afhankelijk van uw voertuig en hoe complex het werk is. Gemiddeld betalen de meeste mensen ongeveer $2500 om hun krukas te laten vervangen.

Hoe repareer je een krukas oliekeerring?

Citaat uit video: Zodat de afdichting niet droogloopt. Dan schuif je gewoon de poelie er weer op. En zet de krukasbal er weer in en draai hem goed vast.

Hoe weet ik of mijn krukaskeerring lekt?

Citaat uit video: Begin te druppelen oké die olie zal druppelen op de riem in de krukas. Poelie het zal druppelen op de poelie. Van daar op de riem kan de riem gaan piepen. Omdat het olieachtig zal zijn.

Hoe ernstig is een lek in de krukaskeerring?

Olielekkage is een veel voorkomend probleem in elk voertuig, en het is vaak een indicatie van grotere problemen in uw auto. Oudere Mini’s hebben de neiging olielekken te ontwikkelen wanneer hun krukaskeerringen beginnen te verslijten, barsten en breken. Gebroken krukaskeerringen kunnen leiden tot grote motorproblemen als ze onbeheerd worden achtergelaten.