Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Kickstand compatibel met 2011 TREK Utopia

4 min read

Gevraagd door: Jason Keller

Waarom hebben Trek fietsen geen kickstands?

Waarom hebben fietsen dan geen kickstands? Kickstands zitten niet op racefietsen en mountainbikes omdat ze gewicht toevoegen en de kans vergroten dat je fiets ergens aan blijft haken. Racefietsers willen een lichte fiets. Mountainbikers zijn bezorgd dat een kickstand vegetatie zal vangen tijdens het rijden op paden.

Moet ik een kickstand op mijn mountainbike hebben?

Een kickstand kan gemakkelijk ongelukken veroorzaken door het ruwe terrein. Maar als je een mountainbike gebruikt om naar je werk of school te rijden of voor je plezier door de stad, dan is een kickstand onmisbaar. Bovendien is hij handig bij het parkeren als er geen fietsenrekken beschikbaar zijn.

Kan ik een kickstand toevoegen aan mijn fiets?


Citaat uit de video: Je gaat de kickstand nemen. En ik zet hem graag in de bovenste stand, dat maakt het installeren makkelijker.

Welke kickstand heb ik nodig?

De eenbenige kickstand is voor de meesten van ons voldoende – racefietsen, mountainbikes en fietsen voor dagelijks woon-werkverkeer worden gemakkelijk overeind gehouden door een eenbenige kickstand. Als je op een zware fiets rijdt die zwaar beladen is, zoals een tourfiets, bakfiets, bakfiets, elektrische fiets of gemotoriseerde fiets, heb je waarschijnlijk een sterkere dubbelbenige kickstand nodig.

Kan je een kickstand toevoegen aan een mountainbike?

Zet het achterwiel tegen iets als een bord, een boom of een muur. Mountainbikes hebben een achterwiel dat geen zijwaarts draaimechanisme heeft zoals het voorwiel. Het zou stevig moeten blijven staan. Als al het andere faalt, kunt u goedkoop een kickstand kopen en die installeren wanneer u hem moet laten rusten.

Hoe parkeer je een fiets zonder kickstand?

Een fietsenrek, of zelfs een multi-fietsenrek, is een andere manier om je fiets te stallen zonder dat er een kickstand in je fiets hoeft te zitten. Deze fietsenrekken zijn er in alle vormen, maten en configuraties, en ook in prijsklasse.

Hoe worden fietskickstands gemeten?

Houd de fiets op een hard oppervlak zodat hij iets naar links helt. Meet vanaf het midden van de trapas tot aan de grond. Deze meting (in millimeters) is de kortste kickstand die u zou moeten kopen.

Aan welke kant hoort een kickstand?

Soorten. Een zijstandaard is een enkele poot die eenvoudig naar één kant uitklapt, meestal de linkerkant, en waar de fiets dan tegenaan leunt. Zijstandaards kunnen worden gemonteerd op de achtervork net achter de trapas of op een ketting en zadelsteun in de buurt van de achternaaf.

Heb je een fietsenrek nodig?

Voor het meest eenvoudige onderhoud – je ketting smeren, banden verwisselen – heb je niet per se een fietsenrek nodig, maar zodra je je eigen derailleurs gaat afstellen of met kabels gaat rommelen, is een manier om je fiets af te stellen terwijl de wielen van de grond zijn, cruciaal.

Waar bevestig je een kickstand?

Citaat uit de video: Door het frame. En zoals ik al zei, als je geen beugeltje hebt, kun je dit aan de bovenkant zetten. Zoals dit en de bout gaat er doorheen.

Hoe monteer je een kickstand?

Citaat uit de video: En gewoon schroefdraad in gewone schroefdraad gewoon mijn grootste Allen gebruiken. Die draai je erop en daar heb je de kickstands geïnstalleerd, makkelijk te gebruiken en het zit niet in de weg.

Waar monteer je een kickstand?

De kickstand wordt aan de onderkant van het frame gemonteerd, net achter de pedaalas (trapas) en iets eronder. Je zou een boutgat moeten zien waar de bout in gaat en een vlakke plek aan de onderkant van het frame waar hij gemonteerd wordt.

Hebben hybride fietsen kickstands?

Hybrides en cruiser fietsen: Ja.
De meeste hybride fietsen hebben een platte metalen plaat als onderdeel van het frame, vlak achter de pedalen. Dit is de kickstandplaat, dus als uw fiets zo’n plaat heeft, ga dan gerust voor een kickstand om uw stops te vergemakkelijken.

Hoe parkeer je een fiets zonder kickstand?

Citaat uit de video: Dit is gewoon een stuk plastic dat ik erin heb gehamerd. En dat is alles wat je moet doen en dan parkeer je hem gewoon zo. Zo parkeer je een motor zonder kickstand.

Waarom verkopen mensen fietsen zonder pedalen?

De meeste fietsers houden het bij één van deze standaarden voor al hun fietsen, zodat ze niet meerdere sets schoenen hoeven te hebben. Daarom worden duurdere fietsen meestal verkocht zonder pedalen, zodat de klant het type pedaal kan kiezen dat bij zijn bestaande schoenen past.

Heb je een fietsenrek nodig?

Voor het meest eenvoudige onderhoud – je ketting smeren, banden verwisselen – heb je niet per se een fietsenrek nodig, maar zodra je je eigen derailleurs gaat afstellen of met kabels gaat rommelen, is een manier om je fiets af te stellen terwijl de wielen van de grond zijn, cruciaal.

Wat kan ik gebruiken als ik geen fietsenrek heb?

Hang de voorkant van het zadel aan een handige “knijper”, of maak haken of een touw om de fiets aan op te hangen. Het enige wat je moet doen is het achterwiel van de grond krijgen terwijl de pedalen vrij zijn om te draaien.

Welk type fietsenrek is het beste?

De 11 beste fietsreparatiestandaards

  • Park Tool Park Tool PCS-10.3 Deluxe Home Mechanic reparatiestandaard. $ 280 bij Amazon. …
  • BIKE HAND Bikehand Fietsreparatiestandaard. …
  • Feedback Sports Feedback Sports Pro Elite reparatiestandaard. …
  • Topeak Topeak PrepStand eUp opvouwbare werkstandaard. …
  • Park Tool Park Tool PCS-12.2 Thuismonteur Bankmontagestandaard.