Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Ketting maakt veel lawaai bij de voorderailleur in lage versnellingen, maar lijkt niet te schuren.

5 min read

Gevraagd door: Laquita Pearson

Is het normaal dat de ketting over de voorderailleur schuurt?

Het is mogelijk dat de voorderailleur licht over de ketting schuurt, zelfs bij correct afgestelde fietsen. Dit is waarschijnlijk bij sommige fietsen wanneer je met het grootste tandwiel voor en het kleinste tandwiel achter rijdt.

Hoe voorkom ik dat mijn fietsketting over de voorderailleur schuurt?

Als de ketting langs de buitenrand van de derailleurkooi schuurt, probeer dan de kabelspanning te verhogen door de stelschroef tegen de klok in een kwart tot een halve slag per keer te draaien.

Hoe repareer je een luidruchtige voorderailleur?


Citaat uit de video: Dus nogmaals mark don't know what bite you'have but if you do have a square tapered bottom bracket remove your right hand chain set and then just rotate it 90 degrees refit on the bottom bracket axle.

Waarom maakt mijn motor geluid in bepaalde versnellingen?

Als je een constante klik hoort (vooral in bepaalde versnellingen), kan dat betekenen dat je versnellingskabels zo ver zijn uitgerekt dat je derailleur niet meer in lijn ligt, waardoor je ketting tussen de versnellingen gaat rijden of over de derailleurkooi schuurt.

Wat gebeurt er als de voorderailleur te hoog staat?

Derailleur uitlijning en plaatsing
De meeste voorderailleurs kunnen in hoogte en rotatie worden afgesteld. Als de kooi te hoog is ingesteld over het grootste ringetje, presteert hij mogelijk niet goed. Een te hoge kooi kan een trage schakeling veroorzaken, en de ketting kan over het grootste ringetje schuiven.

Hoe strak moet de voorderailleurkabel zitten?

Je moet het behoorlijk strak trekken voordat je het aan de derailleur vastklemt. Waarschijnlijk zo strak als je kunt. Meestal vind ik dat nog niet strak genoeg, dus schroef ik de stelschroef helemaal naar beneden voordat ik de kabel erin steek en draai hem dan open tot de spanning goed is.

Hoe voorkom ik dat mijn fietsketting lawaai maakt?

Houd uw ketting gesmeerd en schoon en smeer de derailleur- of kettinggeleiderpoelies/neuswielen opnieuw.

  1. Controleer eerst of uw ketting schoon en goed gesmeerd is. …
  2. Verwijder de kettingspanning door de "koppeling" op uw SRAM MTB-derailleur in te schakelen of door de ketting van het kettingblad te verwijderen.

Waarom maakt mijn ketting een klikkend geluid?

Hoe een klikkende ketting te repareren. Een klikkend geluid komt vaak doordat je ketting een versnelling omhoog of omlaag wil springen op de achterste cassette. Dit kan meestal worden verholpen door de spanning van de kabel die van je shifter naar je achterderailleur loopt aan te passen.

Hoe kom je van kettingwrijving af?

Citaat uit de video: Schakel eerst naar het kleine tandwiel. Draai de buitenste begrenzingsschroef tegen de klok in. Dat is naar buiten trekken ongeveer 1/4 van een draai. En probeer opnieuw te schakelen dat zorgt voor de.

Hoe test je een voorderailleur?

Om de positie van je voorderailleur te controleren, schakel je hem zo dat de derailleurarm zich boven het buitenste kettingring bevindt. De derailleur “kooi” (het lange, gebogen gedeelte van de derailleur waar de ketting doorheen loopt) moet zich ongeveer 2 mm boven de tanden van het kettingring bevinden (van opzij gezien).

Moet ik eerst de voor- of achterderailleur afstellen?

In een notendop, stel eerst de voorderailleur af, dan de achterderailleur. Toon activiteit op deze post. Als de derailleur slechts een klein beetje moet worden bijgesteld (ze zijn in principe afgesteld, maar “niet helemaal goed”), dan stel je degene af die duidelijk verkeerd staat, controleer je de algehele afstelling nog een keer, en stel je nog een keer af wat bijgesteld moet worden.

Hoe lijn je een voorderailleur uit?

Citaat uit de video: Direct over de grootste ring hier trekken we'de shifter of kabel om deze twee vlakken op één lijn te krijgen. De dichtstbijzijnde opening tussen de tanden en de adderkooi moet twee tot drie millimeter zijn.

Waarom blijft mijn fietsketting hangen?

Een van de meest voorkomende redenen voor een overslaande ketting is gewoon een aandrijving die een eenvoudige afstelling van de indexering nodig heeft. Dit komt zo vaak voor dat zelfs veel gloednieuwe fietsen deze symptomen kunnen vertonen.

Hoe stel je een voorderailleur af?

Citaat uit de video: Gebruik een inbussleutel als graadmeter als de kooi te hoog staat ingesteld loop je het risico dat de ketting van het grootste ringetje valt bij het schakelen.

Wat is kruisketting op een fiets?

Kruisketting is wanneer je in je grote kettingblad en het grootste tandwiel van je achterste cassette zit, of op je kleine kettingblad en je kleinste tandwiel. Het probleem is dat dit je ketting diagonaal tot het uiterste rekt, en onnodig, omdat je ook gewoon naar je andere kettingblad kunt schakelen en een vergelijkbare overbrengingsverhouding kunt vinden.

Hoe stel je een voorderailleur af?

Draai de stelschroef met de klok mee (een kwartslag per keer) om de derailleurkooi naar binnen te verplaatsen, weg van het kettingoppervlak. Draai hem tegen de klok in om de kooi naar buiten te verplaatsen.

Hoe kom je van kettingwrijving af?

Citaat uit de video: Schakel eerst naar het kleine tandwiel. Draai de buitenste begrenzingsschroef tegen de klok in. Dat is naar buiten trekken ongeveer 1/4 van een draai. En probeer opnieuw te schakelen dat zorgt voor de.

Moet je eerst de voor- of achterderailleur afstellen?

In een notendop, stel eerst de voorderailleur af, dan de achterderailleur. Toon activiteit op deze post. Als de derailleur slechts een klein beetje moet worden bijgesteld (ze zijn in principe goed afgesteld, maar “niet helemaal goed”) dan stel je degene af die duidelijk verkeerd staat, controleer je de algehele afstelling nog een keer, en stel je nog een keer af wat bijgesteld moet worden.