Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Kan ik Shimano Claris shifter gebruiken op mijn Shimano Tourney racefiets?

5 min read

Gevraagd door: Keisha Sharp

Kortom, nee het zal niet goed werken. Dus hoewel je met de derailleurbegrenzingsschroeven kunt voorkomen dat de shifter te veel schakelt, zul je de versnellingen nooit perfect kunnen indexeren vanwege de verschillende trekkracht van de kabels.

Zijn Shimano shifters compatibel?

Shimano 10 speed road shifters zijn compatibel met Shimano MTB RD’s van 6 tot 9 versnellingen en met Shimano road RD’s van 6 tot 10 versnellingen. Uitzonderingen zijn Shimano Tiagra 4700 road shifters die werken met Shimano Tiagra 4700 RD’s en Shimano 11 speed road RD’s.

Kun je verschillende shifters gebruiken met Shimano derailleurs?

Shimano derailleur compatibiliteit
De meeste 8- en 9-speed Shimano mountainbike- en wegsets zijn onderling compatibel omdat ze beide dezelfde kabeltrekverhouding gebruiken. Dit betekent dat je een 8- of 9-speed mountainbike derailleur kunt gebruiken met road shifters of omgekeerd.

Is Shimano Claris voor de racefiets?

Over het algemeen zul je Shimano Claris of Shimano Sora aantreffen op racefietsen op instapniveau. Ze staan onderaan de ladder van de Shimano racefietsgroepen. Dat betekent echter niet dat ze niet geschikt zijn, vooral voor beginners.

Kun je Shimano Tourney op een racefiets gebruiken?

Shimano Tourney is het meest bekend voor derailleurs, zowel voor als achter. Beschouwd als de meest instapbare groep in de Shimano MTB-hiërarchie, wordt deze groep ook gebruikt op hybride- en racefietsen.

Kun je Shimano onderdelen combineren?

Het is mogelijk om componenten van dezelfde generatie te combineren. Bijvoorbeeld: 9000 Dura Ace, 6800 Ultegra en 5800 105 zijn allemaal compatibel. Ze hebben elk 11 versnellingen achter, gebruiken dezelfde kabeltrek per schakeling en gebruiken hetzelfde voorderailleurontwerp.

Kan ik elke versnellingspook gebruiken?

Nee, verschillende fabrikanten of verschillende modellen met een verschillend aantal “versnellingen” hebben een verschillende trekverhouding (d.w.z. de lengte van de kabel die door een enkele versnelling wordt getrokken). Meestal is het veilig om een ander model met hetzelfde aantal versnellingen van dezelfde fabrikant te gebruiken.

Kun je schakelen op een fiets?

Er zijn verschillende soorten shifters, maar ze werken allemaal volgens hetzelfde principe. Hoewel ze redelijk duurzaam zijn, slijten ze uiteindelijk toch. Als je vertrouwd bent met basisgereedschap en mechanische concepten, dan is het vervangen van de versnellingspook van een fiets helemaal niet zo moeilijk.

Kun je een 7-versnellingsbak gebruiken op een 6-versnellingsfiets?

Re: Kun je een 7 speed shifter gebruiken op een 6 speed cassette? Volgens de “cijfers” komen ze niet overeen. De kabeltrek van een 7 speed is minder dan een 6 speed dus, hoewel een paar tandwielen misschien werken, zal de rest geleidelijk aan niet werken. Je zult het nooit weten als je het niet probeert.

Kun je frictieschakelaars gebruiken met elke derailleur?

Elke derailleur werkt met een frictieschakeling.

Hoe gebruik je Shimano Claris shifters?

Citaat uit de video: Dus je beweegt de hele shifter over met je linkerhand en klikt dan naar beneden met de kleine hendel aan je rechterhand nu zijn er twee uitzonderingen met Shimano versnellingen maar ten eerste is het'voor di2.

Is Claris goed genoeg?

De nieuwere Claris is eigenlijk heel goed. Ik heb als fietsenmaker veel groepssets geprobeerd, en hoewel ik geen fiets met Claris meer zou kopen, aarzel ik nooit om het een beginner aan te bevelen. Het is goed genoeg voor de meeste mensen, behalve voor de serieuze roadies.

Wat is beter, Shimano Claris of 105?

105 staat hoger in de weghiërarchie van Shimano, omdat het is ontworpen voor “liefhebbers”, terwijl Claris-onderdelen worden beschouwd als instapmodel. Het lijdt dan ook geen twijfel dat Shimano 105 de meest geavanceerde van de twee is. Componenten uit het hogere segment zijn echter niet voor elk project de beste keuze.

Is Shimano Claris compatibel?

Ja, je kunt elke 8 of 9 speed achterderailleur (met de traditionele cable pull ratio, maar SRAM 1:1 maakt hier niet uit) gebruiken met 8 speed shifters. Hetzelfde geldt voor de voorderailleur. Dat geldt ook voor deze twee Claris generaties. Uw combinatie is compatibel.

Kan ik een 9-speed derailleur gebruiken op een 8-speed cassette?

Verkort antwoord: Derailleurs met 8 en 9 versnellingen hebben dezelfde schakelverhouding, maar alleen als beide modellen door Shimano of SRAM zijn gemaakt. Bijgevolg kan een derailleur met 9 versnellingen prima werken met een cassette met 8 versnellingen van hetzelfde merk.

Kan ik een MTB-derailleur gebruiken op een racefiets?

Shimano Claris: alles wat u moet weten

Werken Shimano shifters met SRAM derailleurs?

De SRAM achterderailleur (mech) werkt niet met een Shimano shifter als zodanig; de trekkracht van de kabel en de schakelverhoudingen zijn niet dezelfde tussen de twee systemen.

Kan ik een 9-speed shifter gebruiken met een 7-speed cassette?

Als je een 7-speed cassette zou gebruiken met een 9-speed shifter en een 7-speed derailleur, zou je niet genoeg kabel trekken en zouden de versnellingen in de war raken. Als je momenteel een 7-speed cassette gebruikt, betekent dit dat je een 7-speed wiel hebt dat waarschijnlijk GEEN 9-speed cassette kan dragen.

Kun je een 7-versnellingsbak gebruiken op een 6-versnellingsfiets?

Re: Kun je een 7 speed shifter gebruiken op een 6 speed cassette? Volgens de “cijfers” komen ze niet overeen. De kabeltrek van een 7 speed is minder dan een 6 speed dus, hoewel een paar tandwielen misschien werken, zal de rest geleidelijk aan niet werken. Je zult het nooit weten als je het niet probeert.

Kan ik een 11-speed derailleur gebruiken op een 10-speed shifter?

Kan een 11-speed derailleur werken met een 10-speed cassette en shifter? Verkort antwoord: Shimano’s 11-speed derailleurs hebben een andere schakelverhouding dan 10-speed derailleurs en zijn daarom niet compatibel met 10-speed geïndexeerde shifters.

Zijn Shimano 10 en 11 speed compatibel?

Shimano’s mechanische 10- en 11-speed roadshifters zijn niet compatibel met de 10- en 11-speed MTB derailleurs.

Zal een 10-speed derailleur werken met 8-speed?

TL;DR: nee, een SRAM 10-speed derailleur werkt niet met een 8-speed shifter. De reden hiervoor is echter nogal complex. Bij een compatibele aandrijving moeten de versnellingen van je shifter altijd overeenkomen met die van je cassette – dat is duidelijk. Maar je hebt eigenlijk veel meer flexibiliteit in je derailleur.