Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Kan ik microshift bar end shifters gebruiken met 9-speed deore lx achterderailleur en 10-speed cassette?

4 min read

Gevraagd door: Lori Young

Zijn Microshift shifters compatibel met Shimano derailleurs?

Microshift 10 Speed Cassettes zijn 100 procent compatibel met Shimano en SRAM achterderailleurs en shifters, en ook met freehubs die werken met Shimano en SRAM.

Is Microshift 9 speed compatibel met Shimano?

Niet compatibel met Shimano of SRAM.

Kun je een 10-speed achterderailleur gebruiken met 9-speed shifters?

Shimano 10 speed derailleur werkt op een 9 speed cassette met een sram 9 speed shifter.

Zullen 9-speed shifters werken met een 10-speed cassette?

Theoretisch werkt een 9-speed derailleur met een 10-speed shifter en cassette. Aan de MTB-kant is de verandering naar een andere aandrijvingsverhouding gemaakt bij 10 speed, dus een 9 speed MTB-derailleur zal niet werken met een 10 speed shifter en cassette.

Zijn alle Shimano 9 speed shifters compatibel?

Combineren met verschillende RD’s:
Shimano shifters voor 6, 7, 8 of 9 versnellingen zijn compatibel met alle Shimano RD’s voor 6 tot 9 versnellingen, en met Shimano 10 speed road RD’s (niet met 10 speed MTB RD’s).

Werkt een 8-speed derailleur op een 9-speed cassette?

Ja, je XTR derailleur werkt met een 9 speed shifter en cassette. 8 en 9 speed Shimano RD’s zijn praktisch gezien uitwisselbaar.

Welke is beter MicroShift vs Shimano?

Shimano versnellingen zijn krachtiger dan Microshift – Ze kunnen grotere versnellingen aan met meer koppel. Alle onderdelen van Shimano versnellingen zoals derailleurs, shifters, aandrijving en cassettes zorgen voor een uitstekende ervaring tijdens het fietsen.

Zijn MicroShift versnellingen goed?

Als je nieuwsgierig bent naar een 1x-aandrijving of gewoon goedkope vervangende onderdelen wilt (en een kettinggeleider hebt), is de microSHIFT Advent-aandrijving een geweldige plek om te beginnen. Hij biedt betrouwbaar schakelen en de plezierige eenvoud van 1x tegen een supertoegankelijke prijs, en wat hij mist aan verfijning maakt hij goed in waarde.

Is Microshift compatibel met SRAM?

Onze bar end shifters werken goed samen met SRAM en Shimano 11- en 12-speed mountainbike systemen, zodat je de mix-and-match drop bar setup van je off-road dromen kunt creëren.

Zijn Shimano 8 en 9 versnellingen compatibel?

Shimano derailleur compatibiliteit
De meeste 8- en 9-speed Shimano mountainbike- en wegsets zijn onderling compatibel omdat ze beide dezelfde kabeltrekverhouding gebruiken. Dit betekent dat je een 8- of 9-speed mountainbike derailleur kunt gebruiken met road shifters of omgekeerd.

Hoe stel ik de achterderailleur van mijn Advent af?

Citaat uit de video: Om de koppelingsspanning op een advent of een advent x-ray derailleur af te stellen. Zorg er eerst voor dat de koppeling is ingeschakeld. Verwijder dan de twee bouten aan de zijkant van de koppeling.

Zijn Shimano 9 en 10 speed cassettes uitwisselbaar?

Interessant genoeg is het omgekeerde niet altijd waar; je kunt een 9-speed cassette niet gebruiken op alle 10-speed naven. Shimano’s 10 speed specifieke naven zijn alleen ontworpen om compatibel te zijn met 10 speed cassettes en, zoals met de meeste computerprogramma’s, werkt neerwaartse compatibiliteit niet zo goed als opwaartse.

Kan ik 11-speed shifter gebruiken met 9-speed derailleur?

Met Campagnolo, ja. Van 9 tot 11 versnellingen is de kabeltrek hetzelfde. Dit is natuurlijk in de veronderstelling dat je een Campagnolo shifter hebt.

Zal een 10 speed voorderailleur werken met 9 speed?

Omdat de 9-speed cassettes even breed zijn als de 10-speed, en de breedte van de ketting in combinatie met de afstand tussen de platen van de voorste versnellingsbak is ontworpen om samen te werken, zul je geen overmatige wrijving ervaren in de extremen.

Kun je elke shifter met elke derailleur gebruiken?

Nee, verschillende fabrikanten of verschillende modellen met een verschillend aantal “versnellingen” hebben een verschillende trekverhouding (d.w.z. de lengte van de kabel die door één enkele versnelling wordt getrokken). Meestal is het veilig om een ander model met hetzelfde aantal versnellingen van dezelfde fabrikant te gebruiken.

Werkt een 9-speed shifter op een 7-speed cassette?

Als je een 7-speed cassette zou gebruiken met een 9-speed shifter en een 7-speed derailleur, zou je niet genoeg kabel trekken en zouden de versnellingen in de war raken. Als je momenteel een 7-speed cassette gebruikt, betekent dit dat je een 7-speed wiel hebt waar een 9-speed cassette waarschijnlijk NIET in past.

Kun je Shimano groepen mengen?

Het is mogelijk om componenten van dezelfde generatie te combineren. Bijvoorbeeld: 9000 Dura Ace, 6800 Ultegra en 5800 105 zijn allemaal compatibel. Ze hebben elk 11 versnellingen achter, gebruiken dezelfde kabeltrek per schakeling en maken gebruik van hetzelfde voorderailleurontwerp.

Is MicroShift 8 speed compatibel met Shimano?

MicroShift weghendels zijn 100 procent compatibel met Shimano achterderailleurs en shifters, en ook met MicroShift shifters en derailleurs.

Werkt MicroShift met SRAM?

Onze bar end shifters werken goed samen met SRAM en Shimano 11- en 12-speed mountainbike systemen, zodat je de mix-and-match drop bar setup van je off-road dromen kunt creëren.

Is Microshift advent compatibel met SRAM?

Voor de goede orde: je kunt een Microshift mech en cassette niet gebruiken met een shifter van een ander merk, en je SRAM of Shimano setup werkt ook niet met een Advent X shifter.

Wat doet Microshift op een fiets?

Microshift zegt grote jockeywielen met grote tanden te hebben gebruikt om de ketting beter vast te houden en de controle te verbeteren. Het is compatibel met de meeste 10-speed kettingen en de meeste 11-48t cassettes met een maximale compatibiliteit van 48t.