Nederlands | English | Deutsch

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Kan ik elke headset op de stuurkolom monteren

5 min read

Gevraagd door: Heather Demientieff

U kunt dit vrij doen zolang de nieuwe headset de juiste cupmaat heeft voor de balhoofdbuis. De kroonloop ID van het nieuwe balhoofdstel moet ook kloppen voor de nieuwe vork, maar 1″ schroefdraadloze vorken en balhoofdstellen gebruiken bijna universeel de 26,4mm ID maat (misschien eigenlijk universeel, maar er is altijd wel ergens een buitenbeentje).

Zijn alle headsets met schroefdraad dezelfde maat?

De maten van schroefdraad in balhoofdstellen worden aangeduid met de buitendiameter van de stuurkolom. Dit kan verwarrend lijken, omdat de koppen niet de genoemde standaard meten. De standaards met schroefdraad zijn 1 inch, 1-1/8 inch en 1-1/4 inch headsets. De verschillende standaarden zijn over het algemeen niet uitwisselbaar.

Hoe weet ik welke headset op mijn fiets past?

De identificatie begint met een beschrijving van het balhoofdsetype met een code van twee letters – “EC” staat voor externe cup; “ZS” voor zero-stack/intern balhoofdset; en “IS” voor geïntegreerd balhoofdset. Het getal na het type balhoofdset geeft de diameter van de balhoofdbuisboring aan (of de buitendiameter van het lager/de cup).

Kan ik een vork met schroefdraad gebruiken met een headset zonder schroefdraad?

Een headset zonder schroefdraad werkt met een vork zonder schroefdraad op het stuur. Bovendien is elk stuur even lang en wordt het op een andere maat gesneden, afhankelijk van de voorkeur van de rijder. Het stuur heeft doorgaans een diameter van 1 1/8 inch. Een fietsstuurpen wordt niet in het stuur gestoken, maar op het stuur geschoven.

Hoe meet je de diameter van een balhoofdbuis?

Je moet het op twee plaatsen meten. De buitendiameter (OD) van het bovenste deel (waar de stuurpen omheen klemt, zoals in de foto hierboven) en de buitendiameter van het onderste deel waar de stuurpen in de vorkkroon gaat (waar de kroon van het balhoofd zit, zoals in de foto hieronder).

Vet je de stuurbuis in?

Invetten van een aluminium stuur is normaal gesproken niet nodig, maar kan nuttig zijn omdat het aluminium in sommige situaties kan corroderen. Een dun laagje vet voorkomt dit.

Moet je balhoofdlagers invetten?

De balhoofdlagers zijn een van de meest voorkomende punten om te smeren en het is raadzaam om naast het smeren van de lagers ook de vorkkroon en in het frame waar ze zitten te smeren, evenals de rest van de stuurdelen, maar u moet oppassen dat u de stuurbuis niet smeert op het punt waar de stuurpen zit.

Kun je een ganzensteel veranderen in Threadless?


Citaat uit de video: Zo makkelijk met zijn met een schroefdraad stuurpen. Wat je nodig hebt is een Threadless stem adapter.

Kun je een veerpen gebruiken op een vork zonder schroefdraad?

Bij de meest voorkomende conversies zonder schroefdraad wordt een eenvoudig pijpje met een spie op de plaats van een bestaande spie gebruikt. Daarop klemt dan je stuurpen. Het probleem hiermee is dat je hetzelfde balhoofd met schroefdraad behoudt en alleen maar extra manieren introduceert waarop dingen fout kunnen gaan.

Hoe installeer je een stuurpen zonder schroefdraad?

Citaat uit de video: Ze zullen ook twee twee zes bouten hebben die de voorplaat vastzetten. En in sommige gevallen haken ze aan de ene kant vast en bouten ze aan de andere kant vast. Stuurpennen zijn er in verschillende stuurbuis en stuur maten.

Moet je je stuurpen invetten?

Tenzij je van die circusfietsen wilt waar je stuur een andere kant op gaat dan het stuur. Een stuurpen die in een stalen stuur gaat, moet je wel een beetje invetten. Simpele regel: Vet alles in waar metaal in contact komt met metaal.

Heb ik headset spacers nodig?

Simpel gezegd stellen headset spacers je in staat de hoogte van je stuur gemakkelijk aan te passen, wat een essentieel onderdeel is van de fietsfitting voor BMX-, MTB- en wegrenners. In het specifieke geval van de laatste (wegwielrennen) is de juiste stuurhoogte essentieel voor comfort en prestaties.

Hebben alle vorken een kroonrace nodig?

Citaat uit de video: Похожие запросы

Hoe worden de maten van balhoofdstellen met schroefdraad gemeten?

Meet de binnen- en buitendiameter van de vork aan de bovenkant waar de stuurpen ingaat – als de buitenmaat 25,0 mm is en de binnenmaat 22,0 mm, dan is het balhoofdstel dat u nodig hebt Frans. Is de buitenmaat 25,4 mm en de binnenmaat 22,2 mm, dan is het ISO/JIS.

Welke maat hebben mijn balhoofdlagers?

Meet het breedste deel van de binnenkant van het lager terwijl u het gereedschap haaks op de vlakke rand van de binnenste lagerloop houdt. Dit is de binnendiameter. Meet nu het breedste gedeelte van de buitenkant van het lager terwijl u het gereedschap haaks houdt op de vlakke rand van de buitenste lagerloopring.

Zijn Crown races headset specifiek?

NEE! Niet alle balhoofdcups en kroonraces zijn hetzelfde. Er zijn verschillende hoeken op de lagers, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. Je moet ervoor zorgen dat de cups en races overeenkomen met de lagers.

Hoe verwijder je een headset met schroefdraad?

Citaat uit de video: Nu de kroonrace verwijderen, wat we doen met een kroonraastrekker.

Hoe maak je een headset verwijderaar?

Citaat uit de video: Alles wat je nodig hebt is een stuk EMT. En een ijzerzaag. En een veiligheidsbril. Optioneel. Je kunt een dremel of iets met een doorslijpschijf aanschaffen om het wat sneller te doen.

Kun je kooilagers vervangen door afgedichte?

Afgedichte lagers zijn nauwkeurig bewerkt en gemonteerd, het verwijderen van de kooi is moeilijk en wordt sowieso afgeraden. Als afgedichte lagers aan het eind van hun levensduur zijn, zijn ze gemakkelijk als eenheid te vervangen. Een lagerkooi en lagers vervangen zoals je de losse lagers van een cup-and-cone balhoofdset zou doen, is onpraktisch.