Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Kan ik een Sora achterderailleur gebruiken met mijn 7 speed shifter?

4 min read

Gevraagd door: Abdiel Bojadziev

Werkt elke derailleur met elke shifter?

Nee, verschillende fabrikanten of verschillende modellen met een verschillend aantal “versnellingen” hebben een verschillende trekverhouding (d.w.z. de lengte van de kabel die door een enkele versnelling wordt getrokken). Meestal is het veilig om een ander model met hetzelfde aantal versnellingen van dezelfde fabrikant te gebruiken.

Moeten derailleurs en shifters bij elkaar passen?

Een algemene vuistregel is dat je beter geen onderdelen van verschillende merken met elkaar kunt combineren. Terwijl zaken als cranks, kettingen en cassettes meestal compatibel zijn tussen merken, zijn shifters en derailleurs dat over het algemeen niet.

Zal een 10-speed derailleur werken met 7-speed?

Nee, dat kan niet. Een fiets met een 7-speed cassette wordt ook geleverd met een 7-speed shifter en een ketting die compatibel is met 7-speed cassettes. Dit maakt het onmogelijk voor een 10-speed derailleur om erop te werken. Dit komt omdat een 7-speed shifter en een 10-speed derailleur verschillende trekverhoudingen hebben.

Kan een 9-speed derailleur werken met 7-speed?

Kan ik een 9-speed derailleur gebruiken op een 7-speed cassette? Het antwoord is ja, want de schakelverhouding van 9-speed en 7-speed derailleurs is hetzelfde als je bij hetzelfde merk blijft.

Zijn 7 speed derailleurs uitwisselbaar?

Shimano derailleurs die als 7, 8, 9 speed (en daarnaast 10 speed road) op de markt worden gebracht, kunnen in elk van die versnellingen worden verwisseld.

Kan ik een 8-speed derailleur gebruiken op een 7-speed cassette?

8 speed shifter en cassette, 7 speed derailleur? Het komt wel goed. Er is geen “waarschijnlijk” aan. 6-, 7- en 8-speed versnellingen zijn allemaal compatibel qua kettingbreedte.

Past elke achterderailleur op mijn fiets?

Nee, fietsderailleurs zijn niet universeel. Een derailleur die werkt met de ene fiets kan niet werken met een andere fiets op basis van factoren zoals de kooilengte. Controleer het verschil tussen de kleinste en grootste tandwielen en ook de kettingringmaat om de compatibiliteit van de derailleur te bepalen.

Kun je frictieschakelaars gebruiken met elke derailleur?

Elke derailleur werkt met een frictieschakeling.

Kun je een 7-versnellingsbak gebruiken op een 6-versnellingsfiets?

Re: Kun je een 7 speed shifter gebruiken op een 6 speed cassette? Volgens de “cijfers” komen ze niet overeen. De kabeltrek van een 7 speed is minder dan een 6 speed dus, hoewel een paar tandwielen misschien werken, zal de rest geleidelijk aan niet werken. Je zult het nooit weten als je het niet probeert.

Kun je Shimano groepen mengen?

Het is mogelijk om componenten van dezelfde generatie te combineren. Bijvoorbeeld: 9000 Dura Ace, 6800 Ultegra en 5800 105 zijn allemaal compatibel. Ze hebben elk 11 versnellingen achter, gebruiken dezelfde kabeltrek per schakeling en maken gebruik van hetzelfde voorderailleurontwerp.

Kan ik een 9-speed cassette op een 7-speed naaf zetten?

7-speed naven accepteren normaal gesproken geen 8-, 9- of 10-speed cassettes zonder aanpassing. Klik hier voor details. 7-speed cassettes passen prima op 8- en 9-speed (en de meeste 10-speed) naven als je een 4,5 mm spacer op de body plaatst vóór de cassette. Klik hier voor details.

Hoe lang gaat een achterderailleur mee?

Een achterderailleur van goede kwaliteit kan 3 tot 5 jaar meegaan, terwijl merkloze of kwalitatief minder goede exemplaren 2 jaar meegaan, ongeacht de duurzaamheid van de achterderailleur zal het jockeywieltje na verloop van tijd slijten en kan zeer goedkoop door nieuwe worden vervangen.

Kun je een SRAM derailleur gebruiken met Shimano shifters?

De SRAM achterderailleur (mech) werkt niet met een Shimano shifter als zodanig; de trekkracht van de kabel en de schakelverhoudingen zijn niet dezelfde tussen de twee systemen.

Hoe kies ik een achterderailleur?

Tel het verschil in aantal tanden tussen het grootste en het kleinste tandwiel op bij hetzelfde verschil tussen het kleinste en het grootste kettingblad, en je houdt een getal over. Je achterderailleur moet een totale capaciteit van minstens dat bedrag hebben om goed te kunnen functioneren.

Kan ik 11 speed derailleur gebruiken met 10 speed shifter?

Citaat uit de video: Похожие запросы

Past elke derailleur op mijn fiets?

Nee, fietsderailleurs zijn niet universeel. Een derailleur die werkt met de ene fiets kan niet werken met een andere fiets op basis van factoren zoals de kooilengte. Controleer het verschil tussen de kleinste en grootste tandwielen en ook de kettingringmaat om de compatibiliteit van de derailleur te bepalen.

Zullen Shimano derailleurs werken met SRAM shifters?

Verkort antwoord: In het algemeen is het mogelijk om een Shimano voorderailleur te combineren met een SRAM shifter, omdat beide merken extreem nauwe trekkrachtverhoudingen gebruiken voor de voorderailleur.

Kan ik een 11-speed derailleur gebruiken op een 10-speed shifter?

Kan een 11-speed derailleur werken met een 10-speed cassette en shifter? Verkort antwoord: Shimano’s 11-speed derailleurs hebben een andere schakelverhouding dan 10-speed derailleurs en zijn daarom niet compatibel met 10-speed geïndexeerde shifters.

Kun je frictieschakelaars gebruiken met elke derailleur?

Elke derailleur werkt met een frictieschakeling.

Zijn frictieschakelaars universeel?

Frictieschakelaars hebben een hogere leercurve en vergen meer bewuste inspanning. Ze zijn echter bijna universeel compatibel, uiterst duurzaam en vaak goedkoop te vervangen.

Zijn frictieschakelaars goed?

Conclusie: – Het gebruik van frictieschakelaars zal de kans op storingen aan de versnellingsbak tijdens een fietstocht drastisch verminderen. Het is eenvoudig en gemakkelijk om te schakelen en ook net zo eenvoudig en gemakkelijk om af te stellen.