Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Kan ik een shimano free naafhuis omruilen voor een campag naafhuis en deze aan de bestaande Deore naaf bevestigen?

5 min read

Gevraagd door: Tracy Brown

Zijn Shimano vrije naven uitwisselbaar?

De meeste Shimano Freehub bodies zijn uitwisselbaar.

Kun je Campagnolo freehub veranderen in Shimano?

Ja. Campagnolo wielen zijn compatibel met zowel Shimano als SRAM onderdelen.

Zijn de naafhuizen uitwisselbaar?

Bijna altijd is het antwoord nee, er is geen uitwisselbaarheid tussen verschillende merken – en vaak beperkte uitwisselbaarheid binnen een merk.

Kun je je naafhuis vervangen?

Je kunt een nieuwe freehub kopen of, als je geluk hebt, je plaatselijke fietsenwinkel of fietsrecyclingproject heeft nog een voorraadje! Je vervangende naafhuis moet dezelfde interface hebben als je oude (d.w.z. hetzelfde spaakpatroon) zodat het op je oude naaf past.

Zijn alle freewheels compatibel?

Alle huidige (sinds het jaar 1990) freewheel naven zijn compatibel met alle 6 en 7 speed freewheel tandwielen. Freewheel achternaaf met schroefdraad, en freewheel tandwielen die erop geschroefd worden.

Wat is het verschil tussen een freewheel en een freehub?

Freewheel vs. Freehub – Verschillen in schroefdraad
Een van de belangrijkste verschillen is dat freewheels meestal een naaf met schroefdraad hebben. Fietsen met cassettes hebben geen schroefdraad, maar glijden op de naaf met splines. Maar de verschillen gaan – zonder al te technisch te worden – dieper dan dat.

Zijn Shimano en Campagnolo compatibel?

Ja. Er zijn verschillende specifieke FW bodies beschikbaar voor Campagnolo, Shimano en SRAM aandrijvingen, zodat Campagnolo wielen met elke aandrijving op de markt kunnen worden gebruikt.

Zijn Shimano en Campagnolo kettingen compatibel?

Problemen met de compatibiliteit van kettingen:
Een Shimano ketting zal niet bijzonder goed werken met Campagnolo cassettes. Campagnolo kettingen zullen niet goed werken met Shimano of SRAM cassettes. SRAM kettingen tenslotte zijn over het algemeen compatibel met SRAM en Shimano cassettes, maar niet met Campagnolo.

Zal een Shimano 11 speed cassette werken met Campagnolo?

Met andere woorden, Shimano, SRAM en Campagnolo 11-speed cassettes werken prima op elkaars aandrijvingen. Dus, één manier om een oud 10-speed wiel te gebruiken met een 11-speed aandrijving is om er een Campagnolo freehub body en Campagnolo 11-speed cassette op te monteren.

Hoe weet ik mijn naafmaat?


Citaat uit de video: Heel voorzichtig. Ik neem mijn liniaal. En ik kan zien dat deze 15 millimeter is. Dus zo meten we de naafbreedte. En door de as diameter.

Zijn MTB naven uitwisselbaar?

MTB-naven zijn er in een grote verscheidenheid van afmetingen en types om te passen op verschillende fiets/vork/as standaarden en om te voldoen aan verschillende off-road disciplines.

Wat is een Shimano HG freehub?

HG (Hyper-Glide) HG, kort voor ‘HyperGlide’, is het meest voorkomende en traditionele ontwerp van de freehub. Gemaakt door Shimano, is het de standaard voor cassettes met tenminste een 11-tands tandwiel als kleinste tandwiel op de cassette. HG specifieke cassettes zijn verkrijgbaar in 8, 9, 10 en 11 versnellingen.

Zijn 6 en 7 versnellingen uitwisselbaar?

Als je fiets momenteel een 6-speed freewheel met normale tussenruimte heeft, kun je meestal zonder veel moeite upgraden naar 7-speed. Aangezien de tandwielen bij een 7-speed freewheel dichter bij elkaar staan, is de totale breedte slechts iets breder dan bij een gewone 6-speed.

Hoeveel snelheden kun je halen met een vrijloop?

8 versnellingen waren beschikbaar in zowel vrijloop- als cassette-naven. Net als bij de overgang van 4 naar 5 versnellingen, en van 5 naar 6 versnellingen, moesten er aan het rechter uiteinde van de as afstandhouders worden aangebracht om te voorkomen dat de ketting over het frame zou schuren.

Is meer Pawls beter?

Citaat uit de video: Похожие запросы

Zijn Shimano en SRAM freehub compatibel?

Moderne Hyperglide freehub bodies passen op een 11-speed Shimano/SRAM-compatibele cassette voor racefietswielen. Je kunt ook Shimano-standaard cassettes met 8, 9 of 10 versnellingen gebruiken, maar dan moet je een spacer van 1,85 mm aan de binnenzijde van de cassette plaatsen, plus een extra spacer van 1 mm voor 10-speed cassettes.

Hoe weet ik welke Shimano freehub ik heb?

Weten welke vrijloopnaaf u nodig heeft

  1. Bepaal het merk: zoek het merk van uw bestaande cassette op – hoogstwaarschijnlijk is dit Shimano, SRAM of Campagnolo.
  2. Kies voor een Campagnolo-cassette een Campy vrijloopnaaf .
  3. Voor een Shimano vrijloopnaaf telt u het aantal versnellingen op de cassette. …
  4. Voor een SRAM freehub, tel het aantal versnellingen.


Hoe weet ik of mijn gratis naaf moet worden vervangen?

Controleer de naaf op slijtage om te zien of hij moet worden vervangen of alleen schoongemaakt en opnieuw gesmeerd. Om dit te doen, pakt u het splinterhuis stevig vast en geeft u het een draaibeweging. Als hij meer dan een paar millimeter heen en weer beweegt, moet u hem vervangen. Anders is een goede schoonmaakbeurt met olie voldoende.

Zijn MTB naven uitwisselbaar?

MTB-naven zijn er in een grote verscheidenheid van afmetingen en types om te passen op verschillende fiets/vork/as standaarden en om te voldoen aan verschillende off-road disciplines.

Kun je de naaf van een fietswiel vervangen?

Simpel antwoord: ja, maar het is het niet waard. De kosten van de naaf, spaken, nippels en het opnieuw laten maken van het wiel zijn hoger dan de kosten van een nieuw wiel. Zelfs als je de spaken hergebruikt is een nieuw wiel nog steeds goedkoper. Wielen bouwen vereist speciale apparatuur, deskundigheid en tijd om het goed te doen.

Wat is beter ratel- of pootnaven?

Ratelsystemen zijn over het algemeen sterker, betrouwbaarder en hebben minder onderhoud nodig dan traditionele palsystemen. De belangrijkste reden hiervoor is dat de kracht die van de aandrijflijn op het wiel wordt overgebracht over een groter oppervlak wordt verspreid. Naven die “luider” zijn, hebben doorgaans meer aangrijpingspunten.