Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Kan ik een naaf van een wiel vervangen?

6 min read

Gevraagd door: Albert Gomez

Your wheel bearing may have been damaged slightly in the past and has now worn to the point it is starting to make noise. Your mechanic is correct in that the only repair for the bearing is to replace the hub. It is a sealed unit and cannot be disassembled without destroying it.

Kun je de naaf in het wiel vervangen?

Simpel antwoord: ja, maar het is het niet waard. De kosten van de naaf, spaken, nippels en het opnieuw laten maken van het wiel zijn hoger dan de kosten van een nieuw wiel. Zelfs als je de spaken hergebruikt is een nieuw wiel nog steeds goedkoper. Wielen bouwen vereist speciale apparatuur, deskundigheid en tijd om het goed te doen.

Kan de naaf worden vervangen?

Met het juiste gereedschap en kennis is deze klus te klaren, maar er zijn nogal wat onderdelen en bouten die verwijderd en weer in elkaar gezet moeten worden. Als u het liever aan een professional overlaat, kan YourMechanic een wielnaafmontage vervangen op de tijd en plaats van uw keuze.

Hoeveel kost het om een wielnaaf te vervangen?

De kosten om een voorwielnaaf te vervangen variëren sterk. Enkele variabelen zijn het merk en model, het arbeidstarief van de garage en de kosten voor onderdelen. Het nationale gemiddelde is ongeveer $350 om de wiellagers van één wiel te repareren. Zoals u zich kunt voorstellen, kosten luxemerken echter meer.

Moet ik mijn wiellager of de naaf vervangen?

In de regel mogen afgedichte wiellagers en naven geen speling of ruwheid vertonen wanneer een wiel met de hand wordt rondgedraaid. Als een wiellager los aanvoelt of een speling heeft die de specificaties overschrijdt, gemeten met een meetklok tegen de naaf, is het versleten en moet het onmiddellijk worden vervangen.

Hoe weet ik of mijn gratis naaf moet worden vervangen?

Controleer de naaf op slijtage om te zien of hij moet worden vervangen of alleen schoongemaakt en opnieuw gesmeerd. Om dit te doen, pakt u het splinterhuis stevig vast en geeft u het een draaibeweging. Als hij meer dan een paar millimeter heen en weer beweegt, moet u hem vervangen. Anders is een goede schoonmaakbeurt met olie voldoende.

Wat is het doel van een wielnaaf?

Eerst en vooral houdt de wielnaafassemblage uw wiel vast aan uw voertuig en zorgt ervoor dat de wielen vrij kunnen draaien zodat u veilig kunt sturen. De wielnaaf is ook essentieel voor uw antiblokkeerremsysteem (ABS) en het tractiecontrolesysteem (TCS).

Wat gebeurt er als een naaf kapot gaat?

Een defecte wielnaaf en lagersamenstelling kan ook een trilling in het stuurwiel veroorzaken. Een defecte wielnaaf en lager kunnen ook een trilling in het stuurwiel veroorzaken. Vaak verandert het gevoel met de snelheid van het voertuig of in bochten.

Hoeveel kost een naaf voor een auto?

De kosten van een wielnaaf (montage of lagers) kunnen variëren van 60 dollar tot meer dan honderd dollar. Het merk en model van uw auto bepalen de exacte prijs. De kosten voor het vervangen van een wielnaaf kunnen variëren van auto tot auto en ook bij wie je ze koopt.

Heeft u een uitlijning nodig na het vervangen van de wielnaaf?

Ja, je moet uitlijnen als je de fusee losmaakt. Als je het kogelgewricht losmaakt en de as uit de fusee haalt, kun je met het juiste gereedschap het lager erin of eruit drukken. Ik heb het een paar keer gedaan met gereedschap om mijn uitlijning te behouden.

Hoe weet ik of mijn wielnaaf slecht is?

Tekenen van naafschade tijdens normaal rijden

 1. Snappen, klikken of knallen van geluiden bij het inchuren of het maken van scherpe bochten.
 2. slijpende ruis wanneer het voertuig beweegt. Clunking sensatie van het voertuig.
 3. Wieltrillingen en/of wiebelen.
 4. Slechte stuurregeling.
 5. Shoed, shimmy of vibratie met een constante snelheid.
 6. Hoe lang duurt het om een wielnaaf te repareren?

  Als het een wiellager aan de achterkant is, kan het 15 tot 45 minuten duren en als de naven en het wiellager permanent aan de auto zijn vastgeschroefd, kan het 20 minuten tot een uur duren. Voorwiellagers kunnen 30 minuten tot 1 uur en 30 minuten duren, afhankelijk van uw monteur.

  Wat gebeurt er als een wiellager het begeeft tijdens het rijden?

  Als uw wiellager het begeeft, kan dit ertoe leiden dat het wiel stopt terwijl u rijdt of er zelfs af valt. Op zijn minst, voordat een wiel eraf valt, kan/zal een defect wiellager aanzienlijke schade aan uw voertuig veroorzaken, dus het is zeer belangrijk om deze in de gaten te houden en te onderhouden.

  Hoe controleer je een naaflager?


  Citaat uit de video: Om de interne speling van een naaflager te controleren is een meetklok met magnetische voet nodig.

  Hoe lang moet een wiellager meegaan?

  ongeveer 85.000 tot 100.000 mijl
  Hoe lang gaan wiellagers mee? Hoewel wiellagers ontworpen zijn om de hele levensduur van uw auto mee te gaan, kunnen ze breken en verslijten. De meeste wiellagers gaan ongeveer 85.000 tot 100.000 mijl mee voordat ze moeten worden vervangen.

  Hoe onderhoud je wielnaven?

  Een voorwiellager vervangen

  Wanneer moet u wielnaven vervangen?

  De meeste bruikbare wiellagers hebben elke 25.000 tot 30.000 mijl onderhoud nodig, of tijdens elke rembeurt. Maar de gemiddelde levensduur van een afgedicht wiellager en naaf is ongeveer 85.000 tot 100.000 mijl, zonder dat een monteur de lagers opnieuw moet vullen.

  Heeft u een uitlijning nodig na het vervangen van de wielnaaf?

  Ja, je moet uitlijnen als je de fusee losmaakt. Als je het kogelgewricht losmaakt en de as uit de fusee haalt, kun je met het juiste gereedschap het lager erin of eruit drukken. Ik heb het een paar keer gedaan met gereedschap om mijn uitlijning te behouden.

  Wat gebeurt er als een naafassemblage uitvalt?

  Een defecte wielnaaf en lagersamenstelling kan ook een trilling in het stuurwiel veroorzaken. Een defecte wielnaaf en lager kunnen ook een trilling in het stuurwiel veroorzaken. Vaak verandert het gevoel met de snelheid van het voertuig of in bochten.

  Kun je maar 1 wiellager vervangen?

  Als de lagers van één wiel slecht zijn, is het niet nodig de lagers van het andere wiel op dezelfde as te vervangen.

  Hoe lang gaat een wiellager mee nadat het geluid begint te maken?

  Uw auto heeft nog een goede looptijd sinds de wiellagers geluid beginnen te maken. Die tijd is ongeveer 1.000 – 1.500 mijl, gebaseerd op de afstand die de auto heeft afgelegd sinds de lagers het abnormale geluid maakten. Dit betekent echter niet dat u subjectief mag rijden.

  Welk geluid maakt een versleten wiellager?

  Piepen en grommen
  De klassieke geluiden van een slecht wiellager zijn een cyclisch piepend, piepend en/of grommend geluid. U kunt ook zien dat het geluid verband houdt met de wiellagers als het verandert in verhouding tot de snelheid van het voertuig. Het geluid kan bij elke bocht erger worden of even verdwijnen.