Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Kan ik een 9s voorketting gebruiken met een 10 speed ketting en cassette?

5 min read

Gevraagd door: Brian Judex

10 spd kettingen zijn smaller omdat ze dunnere platen aan de zijkanten hebben. 9spd zal prima werken voor een enkele ring setup, maar niet voor meervoudige. HTH! 9 en 10 speed kettingen hebben dezelfde inwendige breedte, dus enkele kettingbladen zijn volledig onderling verwisselbaar.

Werken 9 speed kettingbladen met een 10 speed ketting?

Een crankstel met negen versnellingen werkt met een aandrijflijn met 10 versnellingen. Het is echter niet allemaal van een leien dakje. Je kunt problemen hebben met het gebruik van een 10 speed FD met een 9 speed crankstel. Het schakelt niet zo ver uit als de 9 speed, zodat u slordig schakelen kunt ervaren met de buitenste ring en ketting wrijven tegen de FD in sommige versnellingen.

Zijn 9 en 10 speed kettingbladen hetzelfde?

De afstand tussen de interne kettingbladen is bij de 9- en 10-speed crank precies hetzelfde – alleen zijn de plaatjes dunner, zodat de afstand tussen de ringen bij de 10-speed crank iets kleiner is.

Zijn 9 en 10 speed cassettes even breed?

9/10 speed shimano cassettes zijn over de gehele breedte even breed / zijn onderling verwisselbaar.

Zal een 11 speed kettingblad werken met een 10 speed ketting?

Kan ik een 11-speed crankset met een 11-speed ketting gebruiken op mijn 10-speed aandrijving?” Voor het officiële antwoord gingen we naar zowel Shimano als SRAM, en niet verrassend, beide zeiden dat dit niet zou werken. Met in wezen identieke antwoorden, antwoordde SRAM: “Het mengen van 10 en 11 speed onderdelen wordt niet aanbevolen.

Zal een 9 speed cassette passen op een 10 speed naaf?

Interessant genoeg is het omgekeerde niet altijd waar; je kunt een 9 speed cassette niet op alle 10 speed naven gebruiken. Shimano’s 10 speed specifieke naven zijn alleen ontworpen om compatibel te zijn met 10 speed cassettes en, zoals met de meeste computerprogramma’s, werkt neerwaartse compatibiliteit niet zo goed als opwaartse.

Wat is het verschil tussen een 9 speed ketting en een 10 speed ketting?

Het belangrijkste verschil tussen een 9 speed ketting en een 10 speed ketting is dat de 10 speed ketting dunner is in de breedte, vanwege de 10 speed cassette, wat op zijn beurt betekent dat de ketting lichter is.

Maakt de snelheid uit op kettingbladen?

Nee, het hoeft niet overeen te komen met je kettingsnelheid.

Kan ik een 10-speed ketting gebruiken op een 9-speed fiets?

Het korte antwoord is “nee”, maar je kunt het wel of niet merken (of je kunt het merken maar er geen last van hebben). Het gebruik van een 10-speed ketting op een 9-speed cassette (of een 11 op 10) werkt omdat de ketting iets smaller is.

Is de snelheid van de kettingbladen specifiek?

Kettingbladen worden verkocht als zijnde compatibel met bepaalde snelheidsinstellingen, sommige overlappen met andere. Waarom is dit fysiek het geval? Van wat ik begrijp, hebben 5/6/7/8/9 speed kettingen allemaal dezelfde inwendige breedte, 3/32″, en het enige verschil is de uitwendige breedte van de ketting.

Zal een 8 speed ketting werken op een 9 speed cassette?

Als je probeert een 8 spd ketting op een 12-25 9 spd cassette te laten lopen, zal hij in 6 of 7 van de versnellingen gaan schuiven, zoals je al zei.

Zal een 11 speed ketting werken op een 9 speed cassette?

Omdat de INNER spacing van kettingen hetzelfde blijft voor verschillende snelheidsklassen van kettingen, zal een 11s ketting prima lopen op 9s kettingbladen.

Hoe breed is een Shimano 10 speed cassette?

Cassette /Freewheel Spacing

Merk en model Center-to-center Spacing Totale breedte
SRAM 9-speed 4,34 mm 36. 5 mm
10 versnellingen
Campagnolo 10 versnellingen Variabel (let op) 38. 8 mm
Shimano 10 versnellingen 3,95 mm 37,2 mm (noot)

Kan ik een 11 speed cassette op een 9 speed naaf MTB zetten?

De 11 spd cassette past prima op de vrije naaf. Het probleem kan zijn dat de 9 spd RD het 46t tandwiel niet aankan. Derailleurs hebben een spec capaciteit en een max tandwiel grootte. De capaciteit is het verschil tussen het kleinste en het grootste tandwiel plus het verschil tussen het kleinste en het grootste kettingblad.

Kan ik een 11-speed cassette op een 9-speed naaf racefiets zetten?

11-34 of groter, ja. Dus alle 11 speed mtb cassettes zouden moeten passen. Bedankt. Je kunt er een 11-34 cassette van shimano op zetten.

Waar moet de spacer op een 10 speed cassette?

Citaat uit video: Langer dan een gewone 10-speed naaf en daarom heb je deze kleine 1,85 millimeter spacer nodig. Het enige wat je hoeft te doen is deze spacer lichtjes in een van de bredere groeven hier te laten vallen.

Zal een 11 speed ketting werken op een 9 speed cassette?

Een 11 speed ketting zou goed moeten werken op 9 speed kettingbladen.

Zal een 10 speed ketting werken op een 8 speed cassette?

Een ketting met 10 versnellingen zou moeten werken op een aandrijving met 8 versnellingen. als je 10 versnellingen wilt, heb je een specifieke ketting, cassette, derailleur en shifter voor 10 versnellingen nodig (en een nieuwe kabel als je toch bezig bent).

Welke maat is een 10 speed ketting?

9. Normen voor kettingbreedte

Ketting aantal snelheden Buitenbreedte in mm
Alle 7-versnellingen 7. 3
Alle 8-speed 7.1
Alle 9-speed 6.5 – 6.7
10-speed oude Campagnolo 6.2

Zijn alle 10 speed kettingen compatibel?

Elke Shimano- of SRAM-compatibele 10-speed ketting kan worden gebruikt met elke andere Shimano 10-speed groepset en met elke SRAM 10-speed groepset, ongeacht de beweringen van de fabrikant dat hun kettingen optimaal zullen presteren met hun componenten.

Zijn kettingbladen snelheidsgebonden?

Nee, het hoeft niet overeen te komen met je kettingsnelheid.

Kan ik een 10-speed ketting gebruiken op een 9-speed fiets?

Het korte antwoord is “nee”, maar je merkt het misschien wel of misschien niet (of je merkt het misschien wel maar hebt er geen last van). Het gebruik van een 10-speed ketting op een 9-speed cassette (of een 11 op 10) werkt omdat de ketting iets smaller is.