Nederlands | English | Deutsch

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Kan ik een 10-speed remhendel gebruiken als ik een 7-speed cassette heb?

1 min read

Gevraagd door: Crystal Lee

Kan ik een 10-speed derailleur gebruiken met een 7-speed cassette?

Nee, dat kan niet. Een fiets met een 7-speed cassette wordt ook geleverd met een 7-speed shifter en een ketting die compatibel is met 7-speed cassettes. Dit maakt het onmogelijk voor een 10-speed derailleur om erop te werken. Dit komt omdat een 7-speed shifter en een 10-speed derailleur verschillende trekverhoudingen hebben.

Kan ik een 9-speed shifter gebruiken met een 7-speed cassette?

Als je een 7-speed cassette zou gebruiken met een 9-speed shifter en een 7-speed derailleur, zou je niet genoeg kabel trekken en zouden de versnellingen in de war raken. Als je op dit moment een 7-speed cassette gebruikt, betekent dit dat je een 7-speed wiel hebt waar een 9-speed cassette waarschijnlijk NIET in past.

Kun je 10 speed shifters 8 speed cassette gebruiken?

Een 10-speed ketting zou moeten werken op een 8-speed aandrijving. Als je 10 versnellingen wilt, heb je een 10-speed specifieke ketting, cassette, derailleur en shifter nodig (en een nieuwe kabel als je toch bezig bent).

Kun je verschillende shifters gebruiken met Shimano derailleurs?

Shimano derailleur compatibiliteit
De meeste 8- en 9-speed Shimano mountainbike- en wegsets zijn onderling compatibel omdat ze beide dezelfde kabeltrekverhouding gebruiken. Dit betekent dat je een 8- of 9-speed mountainbike derailleur kunt gebruiken met road shifters of omgekeerd.

Kan ik een 9-speed derailleur gebruiken met een 7-speed cassette?

Kan ik een 9-speed derailleur gebruiken op een 7-speed cassette? Het antwoord is ja, want de schakelverhouding van 9-speed en 7-speed derailleurs is hetzelfde als je bij hetzelfde merk blijft. Shimano 7-speed derailleurs hebben een schakelverhouding van 1.7, terwijl die van SRAM 7-speed derailleurs 1.1 is.

Kan ik een grotere cassette op mijn fiets monteren?

Ja, bijna elke fiets is compatibel met grotere cassettes, fietsaandrijving is een groep componenten die in perfecte harmonie werkt, elke verkeerde herconfiguratie kan de perfecte functionaliteit van het systeem verbreken, onderdelen die moeten worden veranderd en opnieuw geconfigureerd bij het plaatsen van een grotere cassette die lange ketting, brede kooi is.

Kun je een 8-speed shifter gebruiken op een 7-speed cassette?

Het zal werken, maar zoals JackM. zegt, zorg ervoor dat je grenzen precies zijn afgesteld. Je moet ook beslissen of je het risico wilt lopen te veel te schakelen in de lage of hoge versnelling.

Kan ik een 8-speed cassette op een 7-speed fiets zetten?

Kun je een 8sp cassette op een 7sp cassette gebruiken? Zeker, gewoon het kleine tandwiel weglaten, een dunne spacer toevoegen aan de achterkant van de cassette om de resulterende kleine speling op te vangen (al dan niet nodig afhankelijk van de cassette die je gebruikt – mijn ervaring is met het 11t tandwiel van een 11-28 8sp XT cassette).

Werkt een 7-speed achterderailleur met een 8-speed cassette?

Ja, het zal werken.

Werkt een 10-speed shifter met een 11-speed cassette?

Nee, dat werkt niet. Het schakelen gaat niet over het hele bereik, want een 11-speed cassette is geen 10-speed cassette met een extra tandwiel op dezelfde afstand.

Zullen 10-speed shifters werken met 9-speed cassette?

Samengevat antwoord: 10-speed Shimano en SRAM MTB derailleurs hebben een andere schakelverhouding dan 9-speed derailleurs en kunnen niet effectief gecombineerd worden met een 9-speed shifter en cassette.

Werkt een 10-speed achterderailleur met een 8-speed cassette?

Je hebt een 10 spd achterderailleur nodig voor een 10 spd cassette, omdat de tussenruimte kleiner is bij een 10 spd setup. Je hebt een 10 speed ketting nodig voor een 10 speed setup, een 9 speed ketting voor een 9 speed setup en elke 8 speed ketting werkt op 8-7-6 speed of lager.

Hoe verander ik mijn 7 speed cassette in 9 speed?

Citaat uit de video: Langs daar ding dat je niet kan updaten voorbij een zeven speed cassette.

Zal een 9-speed shifter werken op een 8-speed cassette?

Als uw huidige wiel een 8-speed cassette heeft, past een 9-speed cassette. Je hebt een 9 speed ketting nodig. Verander de shifter in een 9 speed (met een 9 speed cassette) en je oude “8” speed derailleur werkt prima. Zoals anderen al zeiden: een 9-speed shifter werkt niet op een 8-speed cassette.

Past een 9-speed cassette op een 8-speed naaf?

Ja. 8 en 9 speed cassettes zijn uitwisselbaar.

Werkt een 10-speed ketting op een 7-speed cassette?

Nog smaller gaan, zoals een 10 of 11-speed ketting op een 8-speed cassette kan en werkt vaak. Ik heb zelfs goede resultaten gehad met een 10-speed ketting op een 7-speed cassette en cranks.

Kun je 10-speed derailleur 8-speed cassette gebruiken?

TL;DR: nee, een SRAM 10-speed derailleur werkt niet met een 8-speed shifter. De reden hiervoor is echter nogal complex. Bij een compatibele aandrijving moeten de versnellingen van de shifter altijd overeenkomen met die van de cassette – dat is duidelijk.

Kan ik een 8-speed derailleur gebruiken op een 7-speed cassette?

8 speed shifter en cassette, 7 speed derailleur? Het komt wel goed. Er is geen “waarschijnlijk” aan. 6-, 7- en 8-speed versnellingen zijn allemaal compatibel qua kettingbreedte.

Kun je een 8-speed shifter gebruiken op een 7-speed cassette?

Het zal werken, maar zoals JackM. zegt, zorg ervoor dat je grenzen precies zijn afgesteld. Je moet ook beslissen of je het risico wilt lopen te veel te schakelen in de lage of hoge versnelling.

Kan ik een 9-speed shifter gebruiken met een 8-speed cassette?

Als uw huidige wiel een 8-speed cassette heeft, past een 9-speed cassette. Je hebt een 9 speed ketting nodig. Verander de shifter in een 9 speed (met een 9 speed cassette) en je oude “8” speed derailleur werkt prima. Zoals anderen al zeiden: een 9-speed shifter werkt niet op een 8-speed cassette.