Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Kan ik een 10-speed cassette gebruiken op een 11-speed wiel, maar ook 10-speed blijven gebruiken op een 10-speed wiel?

5 min read

Gevraagd door: Mario Sandstedt

Kun je een 10 speed cassette gebruiken met 11 speed?

Het schakelt prima met een Shimano of SRAM 11-speed systeem. En voor het geval je je afvraagt: als je een Shimano of SRAM 10-speed systeem hebt en nu een wielset koopt, kun je nog steeds 10-speed tandwielen op dat wiel gebruiken. Om een 10-speed tandwiel op een 11-speed freehub te zetten, plaats je gewoon een spacer achter het grootste tandwiel.

Zijn Shimano 10 en 11 speed compatibel?

Shimano’s mechanische 10- en 11-speed wegschakelaars zijn niet compatibel met de 10- en 11-speed MTB derailleurs.

Hoe installeer je een 10-speed cassette op een 11-speed naaf?

Citaat uit de video: Langer dan uw gewone 10 speed naaf en dat is waarom je deze kleine 1,85 millimeter spacer nodig hebt, dus alles wat je hoeft te doen is deze spacer een licht in een van de zoals bredere groef hier.

Heb ik een spacer nodig voor een 10-speed cassette op een 11-speed naaf?

Gebruik spacers op het 11 speed wiel om er een 10 speed cassette op te zetten. Zie de pagina van je naaffabrikant voor details, maar normaal gesproken is het een 1,8(5) mm spacer (die bij de naaf wordt geleverd, maar die je apart kunt kopen) en een 1mm spacer (soms; die je bij de cassette krijgt).

Heb ik een spacer nodig voor een 10 speed cassette?

De meeste Shimano 10-speed wegcassettes worden geleverd met een spacer van 1 mm. Deze is bedoeld om en moet worden aangebracht wanneer deze op de body van de freehub past. Bergcassettes bevatten of gebruiken deze spacer nooit.

Zijn 10 en 11 speed cassettes even breed?

11 versnellingen. De tandwielbreedte is dezelfde als voor 10 versnellingen, dus 10 versnellingen kunnen worden gebruikt, mits er 11 versnellings spacers worden gebruikt. De tandwielen zijn 1,6 mm dik, met een afstand van 3,74 mm (weg) of 3,9 mm (MTB).

Zal een 10-speed ketting werken op een 11-speed kettingblad?

Een dubbele Shimano 10-speed crank en kettingbladen kun je echter wel gebruiken met Shimano 11-speed ketting, derailleurs, shifters en cassette.

Past een 12-speed cassette op een 11-speed naaf?

De 12-speed cassette is ontworpen om achterwaarts compatibel te zijn met de bestaande 11-speed naaf, terwijl de 12-speed specifieke naaf (momenteel verkrijgbaar op Dura Ace naven) niet kan worden gebruikt met de 11-speed onderdelen. Sram HG-stijl cassettes hebben grotendeels dezelfde spacing als Shimano, met uitzondering van de 10-speed.

Kun je Shimano groepen mengen?

Het is mogelijk om componenten van dezelfde generatie te combineren. Bijvoorbeeld: 9000 Dura Ace, 6800 Ultegra en 5800 105 zijn allemaal compatibel. Ze hebben elk 11 versnellingen achter, gebruiken dezelfde kabeltrek per schakeling en maken gebruik van hetzelfde voorderailleurontwerp.

Kan ik een grotere cassette op mijn fiets zetten?

Ja, bijna elke fiets is compatibel met grotere cassettes, fietsaandrijving is een groep componenten die in perfecte harmonie werkt, elke verkeerde herconfiguratie kan de perfecte functionaliteit van het systeem verbreken, onderdelen die moeten worden veranderd en opnieuw geconfigureerd bij het plaatsen van een grotere cassette die lange ketting, brede kooi is.

Kun je een 9-speed cassette op een 11-speed naaf monteren?

Verkort antwoord: Een 9-speed SRAM of Shimano cassette kan meteen op een 11-speed MTB SRAM of Shimano naaf worden gemonteerd. Een 9-speed SRAM of Shimano cassette zal een 1.85mm spacer nodig hebben om veilig gemonteerd te worden op een 11-speed Shimano of SRAM wegnaaf.

Is er een 10 speed vrijloop?

Tandwielen van Hi-Tensile staal met gouden geanodiseerde legering spacers. In eerste instantie ontworpen voor E-bikes. Dit frewheel kan je oude fiets de nodige upgrade geven. Shimano en SRAM index compatibel.

Hebben 11 speed cassettes spacers nodig?

Het antwoord is ja, je hebt inderdaad een spacer nodig bij een 11-speed cassette, maar alleen als je je 11-speed Shimano of SRAM aandrijving op een 10 of 9-speed freehub gebruikt.

Waar is een cassette spacer voor?

Deze spacer maakt het mogelijk om een 10-speed cassette op een 9-speed naaf te monteren. Deze spacer past tussen de cassette en de freehub body.

Past een 10-speed cassette op een 9-speed naaf?

Citaat uit de video: Похожие запросы

Hoe verander je 10 speed naar 11 speed?

citaat uit de video: De voorderailleur achterderailleur en kettingbladen zullen allemaal vervangen moeten worden door de SRAM 11 speed onderdelen.

Wat is het verschil tussen 10 en 11 speed kettingen?

Geregistreerd. De platen op 11s kettingen zijn dunner dan de 10s, maar de afmetingen van alle afstanden en rollen zijn identiek. Daarom is het stiller en soepeler. Geen platen die tegen de tandwielen schuren.

Hoe weet ik of mijn fiets 10 of 11 versnellingen heeft?

Vermenigvuldig het aantal voorversnellingen met het aantal achterversnellingen om het aantal versnellingen te krijgen. Bijvoorbeeld, als je twee voorversnellingen en vijf achterversnellingen hebt, heb je een fiets met 10 versnellingen. Heb je één voorversnelling en drie achterversnellingen, dan heb je een fiets met 3 versnellingen.

Welke versnelling is het beste voor bergop?

Lage versnelling = gemakkelijk = goed om te klimmen: De “lage” versnelling op je fiets is het kleinste kettingblad vooraan en het grootste tandwiel op je cassette (achterversnelling). In deze stand is het trappen het gemakkelijkst en kun je met de kleinste weerstand omhoog trappen.

Wat is een oma versnelling op een fiets?

De granny versnelling is het kleinste tandwiel op het voorste crankstel van je fiets. Als je er nog geen beste vrienden mee bent geworden, moet je er misschien mee beginnen!