Nederlands | English | Deutsch

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Kan ik de plastic spacer van de BSA trapas gebruiken als cassette spacer?

5 min read

Gevraagd door: Lakhwinder Schatz

Wanneer moet je een bracket spacer gebruiken?

Trapasafstandhouders worden gebruikt om de positie van de as aan te passen voor extra speling, of om de kettinglijn te verfijnen. Als je binnenste kettingblad bijvoorbeeld te dicht bij de achtervork ligt, kun je afstandhouders toevoegen om de crank iets naar buiten te verplaatsen. Ze zijn echt geweldig als je een perfecte kettinglijn wilt op een fiets met vaste versnelling.

Heb ik een cassette spacer nodig?

Je hebt de spacer niet nodig. Je hebt gelijk, het is bedoeld voor als je een smallere cassette gebruikt. Als je de borgring kunt aandraaien zonder de spacer moet je hem niet gebruiken. Waarschijnlijk heeft je derailleur het bereik dat past bij je 8 tandwielen cassette, dus je zou moeten kunnen afstellen en gaan.

Aan welke kant moeten de bottom bracket spacers?

Als je een kettingkast gebruikt met je Super Boost setup dan heb je een 2,5mm spacer nodig aan de rechterkant van de trapas en een 4,5mm spacer aan de linkerkant van de crankas en een 6,5mm spacer aan de rechterkant.

Hoe gebruik je BB spacers?

Citaat uit de video: Het enige wat je doet is een spacer plaatsen. Aan de kamerzijde op de aandrijving.

Is een trapas huls nodig?

Het hangt echt af van het ontwerp van je frame. Als er een gat in het BB-huis zit waar de zadelbuis zit, kan er water/vocht in het trapashuis komen en problemen veroorzaken met je lagers. De meeste carbon frames hebben geen gaten in het brackethuis, dus is het niet nodig.

Hoe weet ik welke trapas ik nodig heb?

Heeft 11 34 cassette een spacer nodig?

Als je een ‘weg’ 11s lengte freehub hebt, moet je inderdaad een spacer gebruiken om de CS-HG800-11 erop te monteren. CS-HG700-11 heeft dezelfde lengte, maar is ook verkrijgbaar in 11-34. Zowel de CS-HG800-11 als de CS-HG700-11 worden geleverd met de vereiste 1,85mm spacer zodat ze op 11s wegvelgen gemonteerd kunnen worden.

Waar zijn cassette afstandhouders voor?

Spacers voor het samenstellen of ombouwen van uw oude cassettes. Verkrijgbaar in: 1.85mm (voor 10-speed cassettes op 11-speed freehub bodies)

Gebruiken 11 speed cassettes spacers?

Het antwoord is ja, je hebt inderdaad een spacer nodig bij een 11-speed cassette, maar alleen als je je 11-speed Shimano of SRAM aandrijving op een 10 of 9-speed freehub gebruikt.

Waarom is de trapas belangrijk?

De trapas is een essentieel onderdeel van elke aandrijving. Dit is een van die belangrijke elementen op de fiets die de krachtoverdracht tussen de benen van de rijder en de aandrijving van de fiets rechtstreeks beïnvloeden.

Wat is een 68 73 bottom bracket?

De afmetingen 68mm en 73mm meten de breedte van de trapas op het frame van de fiets zonder BB geïnstalleerd, gewoon de breedte van de schaal. De meeste racefietsen die een trapas met schroefdraad gebruiken zijn 68 mm breed en de meeste cross country/trail mountainbikes 73 mm.

Hoe werkt een trapas?

De trapas van een fiets verbindt het crankstel (ketting) met de fiets en zorgt ervoor dat het crankstel vrij kan draaien. Hij bevat een as waaraan het crankstel is bevestigd, en de lagers waarmee de as en het crankstel kunnen draaien. De kettingbladen en pedalen worden aan de cranks bevestigd.

Wat betekent BSA voor trapas?

De term BSA staat voor Birmingham Small Arms, een Brits bedrijf dat fietsen, auto’s en andere duurzame goederen produceerde. De term BSC staat voor British Standard Cycle, dat dezelfde standaard hanteerde. BSC wordt soms afgekort tot BC.

Maakt de trapas een verschil?

Bovendien is de gemiddelde weerstand voor alle geteste bottom brackets slechts 0,77W. Met andere woorden, bottom brackets verschillen aanzienlijk in termen van luchtweerstand, maar als het gaat om werkelijke watts, hebben we het hier over relatief kleine aantallen die de meeste fietsers waarschijnlijk niet zullen opmerken.

Waarvoor dient de huls op een trapas?

Citaat uit de video: Похожие запросы

Heb ik spacers nodig op mijn crankstel?

Voor alle cranksets met een constante diameter spindel (30mm, 29mm DUB en 24mm), worden spindel spacers gebruikt zoals nodig om eventuele zijwaartse speling van de crank te verwijderen, en om de crank te centreren in het frame. Voor de meeste installaties zijn de meegeleverde afstandhouders voldoende om de crank goed in de BB te plaatsen.

Hoeveel spacers heb ik nodig voor een beugel?

Spacers worden gebruikt om de ruimte tussen uw kiezen langzaam groter te maken. Als uw tanden op elkaar staan of elkaar overlappen, moet de orthodontist ruimte creëren waar er geen is. Er kunnen één tot acht spacers worden geplaatst, afhankelijk van hoeveel ruimte uw tanden nodig hebben om zich aan te passen.

Hoeveel spacers heeft een GXP trapas?

twee afstandhouders
Elke GXP trapas wordt geleverd met twee spacers. Voor SRAM geldt de volgende regel: 68mm bottom brackets hebben links en rechts één spacer nodig, 73mm bottom brackets hebben geen spacers nodig.

Wat is een 68 73 bottom bracket?

De afmetingen 68mm en 73mm meten de breedte van de trapas op het frame van de fiets zonder BB geïnstalleerd, gewoon de breedte van de schaal. De meeste racefietsen die een trapas met schroefdraad gebruiken zijn 68 mm breed en de meeste cross country/trail mountainbikes 73 mm.

Waar staat BSA bottom bracket voor?

BSA, of Engelse trapas met schroefdraad, is de meest gebruikte standaard met schroefdraad. Voor racefietsen wordt een 68 mm brede schaal gebruikt, voor mountainbikes 73 mm, met een 34,8 mm diameter. Enkele fietsmerken gebruiken een Italiaanse trapas met schroefdraad, maar die zijn zeldzaam.

Is BB92 hetzelfde als PF92?

De binnendiameter van het trapashuis van het frame is 37mm. Een lager met een OD van 37mm wordt direct in het frame geperst. Trek stapt over van het BB90/95 systeem naar wat zij PF92 noemen, wat hetzelfde is als een BB92 (41mm ID shell en 92mm breedte).