Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Kan ik de Cube Analog 29″ als toerfiets gebruiken?

5 min read

Gevraagd door: Allison Tyson

Kan MTB gebruikt worden om te toeren?

Zijn mountainbikes geschikt voor toertochten op de weg? Mountainbikes zijn geweldig voor toertochten. Ze zijn sterk, kunnen perfect overweg met ruwe wegen en je krijgt minder snel een lekke band. Het vergt iets meer trappen, maar met de juiste banden en stuur kun je langeafstandstochten maken op een mountainbike.

Zijn kubusfietsen OK?

Cube-fietsen zijn van hoge kwaliteit en ondergaan een strenge kwaliteitscontrole. De onderdelen die bij de productie worden gebruikt behoren ook tot de beste die verkrijgbaar zijn. Dit alles zorgt voor zeer betrouwbare fietsen.

Uit welk land komen de Cube fietsen?

Duitsland
Cube – Hoogwaardige fietsen gemaakt in Duitsland
1993 in Waldershof opgericht is het hoofdkantoor van de firma Cube ook vandaag nog in het Noord-Beierse stadje. Ontwikkeling, productie en verkoop vinden hier plaats op een totale oppervlakte van meer dan 20.000 m².

Is de Cube een Duitse fiets?

CUBE is een Duits fietsenmerk.

Hoe bouw ik mijn mountainbike om tot toerfiets?

Je oude mountainbike omzetten in een touringfiets

 1. Installeer wegbanden. Oude mountainbikes worden meestal geleverd met 2,5 inch brede knobbelbanden. …
 2. Wissel het stuur uit of installeer bar-ends. …
 3. Installeer spatborden. …
 4. Installeer rekken. …
 5. Upgrade het zadel. …
 6. Installeer een spiegel. …
 7. Voeg lichten toe. …
 8. Voeg waterfleskooien toe.
 9. Wat maakt een fiets tot een toerfiets?

  Een toerfiets is ontworpen voor meerdaagse tochten waarbij je alles bij je hebt wat je nodig hebt. Afhankelijk van de rit die je hebt gepland, kan dat een tent, eten, kookgerei, meerdere kleren en uitrusting voor nat en koud weer omvatten.

  Is de cube een duurfiets?

  De Attain van Cube is de eerste echte endurance racefiets van het Beierse merk. Voorheen hield het vast aan een race-georiënteerde geometrie met een knipoog naar comfort in de keuze van band, stuur en zadel.

  Is Cube agree een endurance fiets?

  De Cube Agree C:62 is een endurance racefiets. Met flat-mount schijfremmen en intern verlegde kabels heeft de fiets een strak uiterlijk. Vijf opbouwmogelijkheden geven rijders de keuze tussen Shimano en SRAM onderdelen. De fiets is een capabele klimmer en daalt vol vertrouwen.

  Wat betekent SL op Cube fietsen?

  Super Licht
  SL: Super Light aluminium.

  Worden Cube fietsen in China gemaakt?

  Sinds 1993 worden Cube-fietsen in Duitsland gemaakt, terwijl de meeste onderdelen nu in Taiwan worden geproduceerd.

  Waar worden Scott fietsen gemaakt?

  Givisiez, Zwitserland
  Scott-fietsen worden vervaardigd in Givisiez, Zwitserland, het hoofdkantoor van de onderneming.

  Waar worden Trek fietsen gemaakt?

  Trek heeft twee fabrieken in Wisconsin, één in Waterloo en één in Whitewater. In het buitenland wordt gebouwd in Duitsland, Nederland en China. In 2011 zei CEO John Burke dat de omzet van Trek meer dan 800 miljoen dollar bedroeg.

  Kun je een racefiets als toerfiets gebruiken?

  Natuurlijk kun je toeren op een racefiets of cyclocrossfiets. Ja, zelfs als het een racefiets is zonder speciale bevestigingen voor rekken. Zelfs (vooral!)

  Is een gravel fiets goed voor toertochten?

  Zijn gravelfietsen goed voor toertochten en lange afstanden? Ja, als je op een gravelfiets rijdt die avontuurlijk is ingesteld, kan het de perfecte fiets zijn voor je volgende toertocht. Deze fietsen hebben vaak een stack/reach-verhouding van meer dan 1,5 en liggende achtervorken van 430 tot 445 mm zijn ideaal voor een goed uitgebalanceerde gravelbike voor toertochten.

  Kun je van een hybride fiets een toerfiets maken?

  U kunt een hybride fiets gebruiken om te toeren, omdat hij comfortabel rijdt op verschillende ondergronden. Hij kan goed uit de voeten op lange paden, en is snel genoeg om lange afstanden af te leggen. Een hybride fiets is ook comfortabel zoals een tourfiets.

  Is MTB goed voor lange ritten?

  Mountainbikes zijn zeer geschikt voor lange ritten met een mix van ruw en glad terrein, maar zijn niet erg effectief op het wegdek. Omdat je harder moet trappen om een behoorlijke snelheid op de weg te houden, raak je je energie veel sneller kwijt dan met een racefiets.

  Kan een mountainbike lange afstanden afleggen?

  Mountainbikes zijn uitstekende fietsen voor lange afstanden. Hun banden zijn ontworpen om over scherpe rotsen en randen te rijden, zodat ze niet snel lek raken. Het kan echter zijn dat u meer moet trappen dan normaal op een langeafstandsfiets. Dit maakt de tocht wat zwaarder, maar de uitdaging is een deel van het plezier!

  Kun je MTB rijden op de weg?

  Ja, je kunt met een mountainbike op de weg rijden. Veel mensen kiezen voor een mountainbike in plaats van een racefiets of hybride, omdat ze graag off-road willen kunnen rijden.

  Zijn mountainbikes goed voor de weg?

  En ik ben hier om de vraag te beantwoorden en de bezorgdheid weg te nemen. Het snelle en eenvoudige antwoord is: Ja, je kunt met je mountainbike op straat rijden. Mountainbikes zijn hoofdzakelijk ontworpen voor fietspaden, en zullen lang niet zo goed presteren op de weg, maar je kunt het zeker doen.

  Zijn toerfietsen sneller dan mountainbikes?

  Een racefiets is 10 tot 30% sneller dan een mountainbike en is gemiddeld 15% sneller bij hetzelfde vermogen op gladde, verharde oppervlakken. Rijhouding, rolweerstand, framegeometrie en gewicht zijn de belangrijkste redenen waarom racefietsen sneller zijn bij dezelfde inspanning.

  Welke fiets is het beste voor een lange rit?

  Om u te helpen de juiste keuze te maken, hebben we uw opties opgebroken in de drie meest geschikte opties.

  1. Mountainbike met voorwielophanging. Een ‘Hard Tail Mountain Bike’ is de meest veelzijdige keuze voor elke fietstour. …
  2. Cyclocross of touringfiets. …
  3. Hybride fiets.