Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Kan ik de achterste cassette van een vouwfiets vervangen?

5 min read

Gevraagd door: Rachel Gallegos

Zijn achterste cassettes uitwisselbaar?

In sommige gevallen is het mogelijk een cassette van een ander merk te gebruiken dan de rest van je aandrijving. SRAM en Shimano cassettes, zowel voor racefietsen als mountainbikes, zijn onderling uitwisselbaar omdat de afstand tussen de tandwielen hetzelfde is.

Kan ik een andere cassette op mijn fiets zetten?

Ja, dat kan. Als een kleinere cassette meer bij je behoeften en terrein past, is er geen reden waarom je die niet op je fiets kunt zetten. Het heeft geen enkele invloed op de werking van je fiets of aandrijving en het schakelen zal niet anders zijn.

Is het makkelijk om een fietscassette te vervangen?

De cassette van je fiets vervangen is een van de meest voorkomende onderhoudstaken die je kunt uitvoeren, en ook een van de gemakkelijkste. Voor wie nieuw is met fietsen: een fietscassette is de groep tandwielen op je achterwiel. Hij zit op een freehub (de ratelcilinder die aan de naaf is bevestigd), en een verwijderbare borgring houdt hem op zijn plaats.

Hoe weet ik wat voor cassette ik moet kopen voor mijn fiets?

Geregistreerd. De cijfers geven het aantal tanden van het kleinste en grootste tandwiel aan, dus een 12-28 cassette heeft een 12-tands klein tandwiel en een 28-tands groot tandwiel. Het kleinste tandwiel is je hoogste versnelling (hoge snelheden) en het grootste is je laagste (laagste snelheden).

Passen alle cassettes op alle naven?

Zowel 6 als 7-speed HG cassettes zijn smaller in breedte en kunnen daarom op elk van de bovengenoemde HG freehub bodies worden gemonteerd met toevoeging van een 4,5 mm spacer achter de cassette. Nieuwere 8, 9, 10, 11 en 12-speed cassettes kunnen echter niet worden gemonteerd op oude en smallere 7-speed freehub bodies.

Heb ik een nieuwe ketting nodig als ik mijn cassette vervang?

De meeste kettingfabrikanten adviseren hun kettingen te vervangen als ze 0,75% zijn uitgerekt. Omdat de ketting iets sneller slijt dan de cassette, is dit het punt waarop u meestal gewoon de ketting kunt vervangen (en niet de cassette) als beide nieuw waren.

Moet ik mijn kettinglengte veranderen voor verschillende cassettes?

Over het algemeen moet je je ketting vervangen. De enige keer dat je weg zou kunnen komen zonder het vervangen van ketting is als het net is vervangen. Dat wil zeggen, minder dan honderd km rijden of in de laatste ~ week. Een verlengde ketting op een nieuwe cassette verhoogt de slijtage van de cassette dramatisch.

Kan ik een 9-speed cassette veranderen in 11?

Een wiel met 9 versnellingen omzetten naar 11 versnellingen
Je moet een nieuw 11-speed wiel kopen en het hele wiel vervangen. Als uw huidige wiel daarentegen een 11-speed wiel is, kunt u het ombouwen naar 11-speed door de lage afstandshouder van de lage kant van het 9-speed tandwiel te verwijderen en een 11-speed tandwiel te installeren.

Kunnen vouwfietsen lange afstanden afleggen?

Zijn vouwfietsen geschikt voor lange afstanden? Als u alleen maar lange afstanden wilt fietsen, is een fiets met grote wielen het overwegen waard. Maar als de belangrijkste functie van je fiets is om je door de stad te verplaatsen, dan kan een vouwfiets echt de beste keuze zijn.

Zijn vouwfietsen langzaam?

Kortom, is een vouwfiets langzamer? Op een vlakke ondergrond zijn vouwfietsen niet langzamer dan gewone fietsen. Ze versnellen zelfs sneller (dankzij minder massa) en gebruiken gewoon een andere versnelling om het verschil in grootte te compenseren.

Zijn opvouwbare fietsen de moeite waard?

Zijn vouwfietsen de moeite waard? Ja, ze zijn de perfecte fiets voor forenzen. Door hun functionaliteit zijn ze gemakkelijk te vervoeren in het openbaar vervoer. U kunt ze bij u dragen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat ze gestolen worden.

Hoe weet ik of mijn cassette compatibel is?

Een goede manier om de compatibiliteit te controleren is te kijken hoeveel tanden je Sram cassette heeft. Als het kleinste tandwiel 10T is, zou het een XD-stijl freehub moeten gebruiken, maar als het 11T is, gebruikt het waarschijnlijk een Shimano HG freehub. Campagnolo freehubs zijn alleen compatibel met Campagnolo cassettes.

Welke maat heeft mijn achterste cassette?


Citaat uit de video: Hoe weet je welke maat cassette je hebt je telt de tanden. In de grootste en de kleinste ring. Dus één twee drie vier 27 28 dus dit is een 28.

Welke cassette is het beste voor klimmen?

Citaat uit de video: Похожие запросы

Kan ik een 12-speed cassette op een 10-speed naaf monteren?

Behalve dat u onze 12-speed cassettes op Shimano HG 10 en 11-speed freehubs kunt monteren, kunt u ook de ROTOR 13-speed cassette ombouwen tot een 12-speed cassette en deze gebruiken met uw huidige wielen.

Kun je een 12-speed cassette op een 11-speed naaf monteren?

De 12-speed cassette is ontworpen om achterwaarts compatibel te zijn met de bestaande 11-speed naaf, terwijl de 12-speed specifieke naaf (momenteel verkrijgbaar op Dura Ace naven) niet kan worden gebruikt met de 11-speed onderdelen. Sram HG-stijl cassettes hebben grotendeels dezelfde spacing als Shimano, met uitzondering van de 10-speed.

Kun je een 11-speed cassette op een 10-speed fiets zetten?

Bijna 20 jaar lang kon hetzelfde Shimano-compatibele achterwiel bijna elke Shimano-standaard 8, 9 of 10-speed cassette gebruiken. Echter, onlangs introduceerde Shimano 11-speed aandrijvingen. En hoewel deze componenten goed werken, passen de nieuwe 11-speed cassettes niet op deze oudere 8/9/10-speed achterwielen.

Zijn 7 en 8 speed cassettes uitwisselbaar?

8 versnellingen. Dezelfde tandwielbreedte als bij 6 en 7 versnellingen, maar met een iets krappere afstand – 4,8 mm. Dit betekent dat 7-speed tandwielen kunnen worden gebruikt voor 8-speed cassettes, mits de 8-speed spacers tussen de tandwielen worden gebruikt. De afstand tussen de tandwielen is 4,8 mm, en elk tandwiel is 1,85 mm dik.

Kan ik een 8-speed cassette op een 7-speed fiets zetten?

Kun je een 8sp cassette op een 7sp cassette gebruiken? Zeker, gewoon het kleine tandwiel weglaten, een dunne spacer toevoegen aan de achterkant van de cassette om de resulterende kleine speling op te vangen (al dan niet nodig afhankelijk van de cassette die je gebruikt – mijn ervaring is met het 11t tandwiel van een 11-28 8sp XT cassette).

Kan ik 8-speed naar 9-speed cassette upgraden?

Aangezien het 8-speed tandwiel en het 9-speed tandwiel exact dezelfde afmetingen hebben, is het mogelijk om naar 9-speed om te schakelen zonder het wiel te veranderen. Verwijder gewoon het huidige 8-speed cassettetandwiel en vervang het door een 9-speed cassettetandwiel om naar 9-speed om te bouwen.