Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Kan een lange stuurpen veilig worden gebruikt met een korte balhoofdbuis?

4 min read

Gevraagd door: Don Myers

Is mijn stuurbuis te lang?

De stuurbuis mag niet zo lang zijn dat hij boven de stuurpen uitsteekt, waardoor het balhoofd niet kan worden vastgedraaid, maar moet ook lang genoeg zijn om voldoende klemmend contact met de stuurpen mogelijk te maken.

Welke lengte stuurbuis heb ik nodig?

Je stuurbuis moet lang genoeg zijn om rekening te houden met je balhoofdbuislengte, plus de stapelhoogte van je balhoofd, plus de hoogte van je stuurpenklem, plus de spacers die je van plan bent te gebruiken, min ongeveer 3 mm. Afstandhouders onder de stuurpen zijn optioneel. Hiermee kun je de stuurpen iets hoger zetten.

Hebben alle fietsstelen dezelfde diameter?

Bij de keuze van een stuurpen moet rekening worden gehouden met twee diameters: die van de stuurbuis en die van het stuur. Beide zijn er in verschillende standaarden, waar we zo op terugkomen. Bovendien wordt, om de verwarring nog groter te maken, de diameter van de stuurbuis gewoonlijk in inch aangegeven en de diameter van het stuur in millimeter.

Hoeveel is een stuurbuis in een stuurpen?

ongeveer 3mm
De stuurpen of spacers moeten iets boven de bovenkant van de stuurbuis uitsteken (ongeveer 3mm). Als ze gelijk met of onder de stuurbuis zitten, kan het balhoofd niet worden afgesteld.

Moet ik mijn stuurbuis inkorten?

Dit helpt een gebarsten stuurbuis te voorkomen, omdat de expander interne steun biedt. Als je je stuurbuis niet afknipt, zorg er dan voor dat je een expanderbout hebt die lang genoeg is en diep genoeg uitsteekt in lijn met de onderkant van je stuurpen. Verlaten.

Wat is de stapelhoogte op een steel?

De stapelhoogte is de verticale ruimte die door de headset wordt ingenomen. Bij een conventionele vork met schroefdraad is de stuurbuis iets langer dan de balhoofdbuis.

Hoe weet ik of mijn stelen te lang zijn?

Wat u nastreeft is een houding waarbij u een lichte buiging in de ellebogen hebt, zodat uw armen gemakkelijk kunnen buigen wanneer het voorwiel over het wegdek rijdt. Je wilt niet dat je armen recht naar voren gebogen zijn, dat is een teken van een te lange stuurpen.

Hoe weet ik welke maat steel ik moet kopen?

Bij de aankoop van een stuurpen moet u met verschillende factoren rekening houden. Eerst moet u kijken naar het type stuurpen (met of zonder schroefdraad). Daarna moet je de stuurbuisdiameter en de diameter van het stuur bepalen. Ten slotte moet je beslissen welke lengte en hoeveel rise of drop je je stuurpen wilt geven.

Hoe weet je of je fiets te lang is?

“Als uw armen kaarsrecht zijn, is de reikwijdte te groot en kunt u nekpijn krijgen omdat de schouders en de nek het zwaar te verduren hebben door het gebrom en de hobbels op de weg. “Je schouder- of armbuiging ten opzichte van je torso moet ook rond de 90 graden zijn.”

Kun je de stuurbuis van een vork vervangen?

Als u uw vork te kort heeft afgesneden, een nieuw frame heeft of een tweedehandse vork heeft gekocht, kunnen wij een nieuwe stuurbuis monteren in plaats van een nieuwe CSU of vork te kopen.

Hoe snij je thuis stuurbuizen?


Citaat uit video: Plaats de stuurbuis in je gereedschap. Plaats de markering direct onder de bladgeleider. En draai het vast. Plaats dan het gereedschap in de bankschroef. En je'bent klaar om te beginnen met het snijden op SteelSeries.

Hoe snij je een stuurbuis zonder geleider?

Citaat uit video: Dus ga naar je ijzerhandel zelf een eindeloze band slangklem. De juiste maat en veeg dan de vork af. Lijn de bovenste omtrek van de slangklem uit met uw markering op de vork. Stuur.

Hoe meet ik mijn stuurbuis?

Meet vanaf de vorkkroonring tot waar de onderste drukring in de balhoofdbuis zou komen. Meet vervolgens de hoogte van de bovenste stuurbuis vanaf de plaats waar de bovenste stuurbuis in de balhoofdbuis komt tot aan de bovenkant van de afstelbuis. Voeg eventuele spacers toe en tel de hoogte van de stuurpen erbij op. Tel al deze getallen bij elkaar op.

Hoe meet je de lengte van de vorkbuis?

Citaat uit video: Voor de meting moet de bovenkant van de stuurbuis ongeveer drie millimeter onder het oppervlak van de stuurpen liggen.

Zijn alle stuurbuizen even groot?

Het andere belangrijke onderdeel is de diameter van de stuurbuis. De standaardmaten zijn 1 inch, 1 1/8 inch, 1,25 inch en 1,5 inch sturen. Soms kom je een 1 inch stuur zonder schroefdraad tegen, maar de kans is groter dat je een stuur met schroefdraad in deze maat tegenkomt. Stuurpennen met schroefdraad van 1 1/8 inch komen echter vrij veel voor.

Hoeveel afstandhouders heeft een stuurbuis?

Afstandhouders voor balhoofd. Beste Lennard, ik heb verschillende referenties gezien die suggereren dat 30 mm spacers onder de stuurpen het maximum is dat je zou moeten hebben voor een volledig carbon vork stuurbuis.

Heb je een tussenstuk nodig boven de stuurpen?

U moet altijd enige lengte van de stuurbuis boven de stuurpen laten en een afstandsstuk boven de stuurpen plaatsen, zodat de hele stuurpenklem om een cilinder met constante diameter wordt geklemd.

Heb je een spacer nodig tussen headset en stuurpen?

Het balhoofdstel en de stuurpen hebben geen wrijving. Ze draaien samen. Het balhoofdstel draait in het frame. Er is dus geen verschil tussen spacers onder de stuurpen, of helemaal geen.