Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Kan een dubbele achterderailleur werken?

5 min read

Gevraagd door: Jose Francois

Kan ik een 8-speed derailleur gebruiken op een 7-speed cassette?

Het komt wel goed. Er is geen “waarschijnlijk” aan. 6-, 7- en 8-versnellingen zijn allemaal compatibel qua kettingbreedte.

Wat is de maximale cassette voor korte kooi derailleur?

De totale capaciteit van een SS (korte kooi) Shimano derailleur is 35t en 39t voor een GS (middelgrote kooi) derailleur.

Kan ik een 11-speed derailleur gebruiken met een 10-speed cassette?

Nee, dat werkt niet. Het schakelen gaat niet over het hele bereik, want een 11-speed cassette is geen 10-speed cassette met een extra tandwiel op dezelfde afstand.

Hoe weet ik of mijn achterderailleur versleten is?

Alle derailleurs slijten op een gegeven moment. Controleer op slijtage door zijdelings aan de onderste kooi te trekken. Vergelijk deze beweging in de koppeling van een nieuwe derailleur. Slordige draaipunten en koppelingen zorgen voor inconsistent schakelen, en de enige oplossing is een nieuwe derailleur.

Zal een 9 speed achterderailleur werken met 7 speed?

Kan ik een 9-speed derailleur gebruiken op een 7-speed cassette? Het antwoord is ja, want de schakelverhouding van 9-speed en 7-speed derailleurs is hetzelfde als je bij hetzelfde merk blijft.

Kan ik 8-speed naar 9-speed cassette upgraden?

Aangezien het 8-speed tandwiel en het 9-speed tandwiel exact dezelfde afmetingen hebben, is het mogelijk om naar 9-speed om te schakelen zonder het wiel te veranderen. Verwijder gewoon het huidige 8-speed cassettetandwiel en vervang het door een 9-speed cassettetandwiel om naar 9-speed om te bouwen.

Heb ik een korte of lange kooi derailleur nodig?

Het is over het algemeen het beste om voor een zo kort mogelijke derailleurkooi te kiezen, zolang je maar kunt voorkomen dat de ketting kronkelt aan de uiteinden van de cassette, bijvoorbeeld door het grootste tandwiel en kettingblad te gebruiken. Kleinere kooien schakelen sneller, zijn lichter en minder gevoelig voor schade.

Is een 11 34 cassette goed voor klimmen?

Als alle andere dingen gelijk blijven, zal het 34T tandwiel op de 11-34T cassette je de gemakkelijkste versnelling geven. Als je fiets momenteel is uitgerust met een 11-28T cassette, zal overschakelen naar een 11-34T cassette het klimmen minder moeilijk maken.

Heb ik een nieuwe derailleur nodig als ik een grotere cassette neem?

Derailleur aanpassingen
Als je een grote cassette plaatst, kan het derailleurwieltje misschien niet onder die grote tandwielen staan, waardoor het schakelen niet mogelijk is. Daarvoor is een specifieke achterderailleur nodig die compatibel is met deze grote verhoudingen en dit kan een dure upgrade zijn.

Kan ik 11s Rd gebruiken in 10s cassette?

Kan een 11-speed derailleur werken met een 10-speed cassette en shifter? Verkort antwoord: Shimano’s 11-speed derailleurs hebben een andere schakelverhouding dan 10-speed derailleurs en zijn daarom niet compatibel met 10-speed geïndexeerde shifters.

Zijn Shimano 10 en 11 speed compatibel?

Een 10-speed Shimano of SRAM cassette kan nog steeds worden gemonteerd op een 11-speed body, maar er zal een spacer nodig zijn om het verschil in breedte te compenseren. Er is nog een andere, subtielere, incompatibiliteit die van invloed is op verschillende merken naven en wielen, maar die heeft alleen gevolgen voor rijders die meerdere wielsets gebruiken.

Zijn 10 en 11 speed derailleurs hetzelfde?

De 10 speed en 11 speed derailleurs zijn uitwisselbaar wat betreft de shifters, het verschil is dat een 10 speed derailleur niet houdt van een cassettetandwiel dat veel groter is dan de 36t waarvoor hij ontworpen is, terwijl de 11 speed derailleurs ontworpen zijn voor 40 en 42t tandwielen, en grotere tandwielen aankunnen.

Hoe lang gaan achterderailleurs mee?

Een achterderailleur van goede kwaliteit kan 3 tot 5 jaar meegaan, terwijl merkloze of kwalitatief minder goede exemplaren 2 jaar meegaan, ongeacht de duurzaamheid van de achterderailleur zal het jockeywieltje na verloop van tijd slijten en kan zeer goedkoop door nieuwe worden vervangen.

Kun je een 9-speed derailleur gebruiken op een 8-speed fiets?

Ja, je kunt de derailer gebruiken op de 8 speed cassette. Het grote verschil tussen 8 en 9 speed is de indexering. Dus voor een 9 speed cassette heb je 9 speed shifters nodig.

Kan ik een 10-speed derailleur gebruiken op een 9-speed cassette?

Citaat uit de video:

Zullen 8-speed shifters werken met een 7-speed cassette?

Het zal werken, maar zoals JackM. zegt, zorg ervoor dat je grenzen precies zijn afgesteld. Je moet ook beslissen of je het risico wilt lopen te veel te schakelen in de lage of hoge versnelling.

Zijn 7-speed derailleurs uitwisselbaar?

Shimano derailleurs die als 7, 8, 9 speed (en daarnaast 10 speed road) op de markt worden gebracht, kunnen in elk van die versnellingen worden verwisseld.

Zijn 6 7 8 speed kettingen hetzelfde?

Kettingen voor 6-, 7- of 8-speed cassettes zijn over het algemeen universeel compatibel voor alle merken en snelheden. Dat betekent dat als op een ketting “8-speed Shimano” staat, je hem ook in je oude 6-speed kunt gebruiken.

Is 8 versnellingen genoeg op een fiets?

Een enkele versnelling is voldoende voor woon-werkverkeer op vlak of licht terrein, maar kies ten minste 3 versnellingen om tegenwind, zware belasting en lichte beklimmingen aan te kunnen. Is je woon-werkverkeer heuvelachtig, kies dan voor minstens 7 versnellingen. Wordt je woon-werkfiets ook off-road gebruikt, kies dan voor minimaal 9-11 versnellingen op een extra brede cassette.

Is een fiets met 7 versnellingen genoeg voor heuvels?

De fiets met 7 versnellingen is gemaakt voor vlak terrein en u kunt een flinke helling overwinnen. De fiets met 7 versnellingen is een geweldige allround fiets. Hij heeft een lage versnelling waarmee je een vrij steile helling op kunt en een hoge versnelling waarmee je vrij snel kunt gaan.

Hoeveel versnellingen hebben profwielrenners?

Het aantal versnellingen op een racefiets is in de loop der jaren toegenomen, waarbij de cassette zich uitbreidde van 6 versnellingen in het verleden tot 11 – en 12 versnellingen van de huidige moderne groepen.