Nederlands | English | Deutsch

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Kan BSA 68

5 min read

Gevraagd door: Lee Ferguson

Wat is een BSA 68 trapas?

Het korte antwoord op je vraag is dat wanneer je BSA ziet in termen van een trapas, het verwijst naar een 68 of 73mm shell met 1.370/1.375″ x 24 TPI schroefdraad en een linkse schroefdraad op de drive side cup.

Hoe weet ik welke trapas compatibel is?

Om de maat van de benodigde trapas te bepalen, meet je de binnenkant van het trapashuis in je frame, dat zal 73mm, 70mm of 68mm zijn. Sommige oudere frames kunnen Italiaanse trapassen met schroefdraad hebben, in plaats van de modernere Engelse.

Welke maat heeft een BSA trapas?

Bottom Bracket Standards

BB Standard Frame BB Shell Inner Diameter Common Shell Width
BSA Threaded 1. 37 in x 24 TPI 33,6mm – 33,9mm 68mm (road) 73mm (mountain) 83mm (Downhill) 100MM (Fat Bike)
TREK BB90 37mm 90. 5mm
TREK BB95 37mm 95.5
BB86 / BB92 41mm 86.5mm 90mm 91.5mm 104.5mm 107mm (DH / Mountain) 121mm (Fat Bike) 132mm (Fat Bike)

Hoe breed is een fat bike trapas?

Fat Bike BB Tech Links
Wheels Mfg Fat Bike PF30 bottom brackets zijn voor gebruik in trapassen met 46mm ID en 100mm breed. Onze trapas bestaat uit twee bewerkte cups met afgedichte lagers erin geperst.

Is BB92 hetzelfde als PF92?

De binnendiameter van het trapashuis van het frame is 37mm. Een lager met een OD van 37mm wordt direct in het frame geperst. Trek stapt over van het BB90/95 systeem naar wat zij PF92 noemen, wat hetzelfde is als een BB92 (41mm ID shell en 92mm breedte).

Zijn alle fiets bottom brackets dezelfde maat?

Er zijn 4 breedtes beschikbaar bij BSA trapassen; 68mm, 73mm, 83mm of 100mm. Op deze trapas kun je aan de buitenkant duidelijk zien welke lagers op de fiets gemonteerd zijn. Voor racefietsen is een BSA trapas altijd 68 mm breed. Andere maten, en met name de 73 mm breedte, is gebruikelijk bij mountainbikes.

Kan ik elke trapas op mijn fiets zetten?

Welke trapas je uiteindelijk koopt, hangt tot op zekere hoogte af van het soort frame dat je hebt. Bepaalde framematerialen en aandrijvingen ondersteunen slechts één type trapas. Er zijn tegenwoordig twee hoofdtypen trapassen op de markt, namelijk trapassen met schroefdraad en trapassen met perspassing.

Passen alle crankstellen op alle fietsen?

Fietscrankstellen zijn er in verschillende maten met verschillende passingen voor de soorten fietsen op de markt. Daarom variëren crankstellen, zoals we eerder hadden besproken, van 16 mm tot 190 mm. Ook hebben sommige fietsen bredere trapassen, en dat vraagt om een specifieke as. Daarom passen niet alle crankstellen op alle fietsen.

Hoe weet ik of mijn crankstel compatibel is?

In de meeste gevallen zijn drie- en tweedelige cranksets compatibel met dezelfde trapassen, zolang de as dezelfde diameter heeft. Ze worden meestal gebruikt in combinatie met de middenstijl trapasstandaard. Eendelig: Hierbij zijn de as en crankarmen uit één stuk staal.

Zijn alle BSA bottom brackets hetzelfde?

De maat van het huis is ook verschillend: BSA trapassen hebben een 34,92 mm diameter en Italiaanse trapassen een 36 mm diameter. De breedte van het trapashuis verschilt ook; BSA trapassen zijn meestal 68mm of 73mm breed, terwijl Italiaanse trapassen met schroefdraad 70mm breed zijn.

Wat betekenen de nummers op de trapas?

De getallen van 86 tot 132 verwijzen naar de nominale breedte van de schaal in millimeters, die geen verband houdt met de perspassing van de lagers. Deze trapassen zullen verschillen in de breedte van de stofhoes die voor die verschillende breedtes wordt gebruikt.

Wat is het verschil tussen BB30 en BSA?

BSA is Engels standaard en heeft schroefdraad in het gat, meestal gebruikt in shimano, terwijl BB30 Italiaanse standaard is en geen schroefdraad heeft, meestal gebruikt in CP.

Passen alle cranks op alle trapassen?

In het algemeen kunnen de meeste crankstellen op verschillende trapassen worden gemonteerd, hoewel deze compatibiliteit grotendeels afhangt van de beschikbaarheid van geschikte hardware (zie volgende hoofdstuk). Eventuele incompatibiliteiten hebben vaak te maken met de lengte en/of diameter van de trapas.

Maakt de lengte van de trapas uit?

Het belangrijkste is je aslengte: zolang je de juiste kettinglijn kunt instellen, zit je goed. Maar, nogmaals, het beste is om nooit normen te mengen als je het kunt vermijden. Als je een kottercrankafstelling wilt vervangen door een vierkantcrankafstelling, zoek dan niet verder dan een cartridge trapas.

Zijn Shimano bottom brackets uitwisselbaar?

Alle Shimano Hollow-Tech II trapassen zijn onderling uitwisselbaar, dat wil zeggen dat ze allemaal dezelfde trapasdraad hebben, in dezelfde trapasbreedte passen, dezelfde asdiameter en dezelfde totale breedte hebben.

Wat is het verschil tussen BB30 en BSA?

BSA is Engels standaard en heeft schroefdraad in het gat, meestal gebruikt in shimano, terwijl BB30 Italiaanse standaard is en geen schroefdraad heeft, meestal gebruikt in CP.

Wat betekent BSA voor MTB?

BSA (Birmingham Small Arms) heeft eigenlijk geen trapas meer gemaakt sinds 1957, toen de fietsdivisie werd verkocht aan Raleigh. Ze bleven nog een paar jaar fietsen maken onder die naam, voordat ze er geleidelijk mee ophielden.

Waar staat BSA voor in fietsen?

Birmingham Small Arms Company Ltd
BSA Eerste Motorfiets
BSA, dat staat voor Birmingham Small Arms Company Ltd, werd in 1861 opgericht voor de productie van vuurwapens.

Wat is BSA draad?

In de trapas van het frame is schroefdraad gesneden. Meestal is de schroefdraad BSA (1,37″ x 24tpi), Italiaans (36 x 24tpi) of Frans (35mm x 1). De meeste van de huidige trapassen van Shimano, SRAM, FSA en Campagnolo gebruiken externe lagercups.

Past een 68mm trapas op een 70mm schelp?

Nee. Er zijn twee verschillende tapers, verschillende schroefdraden en verschillende lengtes. Verschillende trapassen.

Zijn trapassen uitwisselbaar?

Schalen van trapassen met schroefdraad zijn in de loop der tijd gemaakt in verschillende draadnormen die niet uitwisselbaar zijn. De gebruikelijke trapas met schroefdraad gebruikt cups of adapters met een schroefdraad van 1,37″ x 24 draden per inch (ongeveer 34,8 mm diameter).