Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Is het mogelijk om Shimano onderdelen te dateren?

4 min read

Gevraagd door: Ary Haase

Als je een volledige Shimano groepset hebt, moet je op tenminste één van de onderdelen een tweeletterige datumcode kunnen vinden. Het codesysteem was in gebruik vanaf en bestaat meestal uit twee letters, de eerste heeft betrekking op het jaar en de tweede op de maand van de fabrikant.

Worden Shimano onderdelen in China gemaakt?

Genoemd naar oprichter Shozaburo Shimano (島野庄三郎, 1894-1958) en met hoofdkantoor in Sakai, prefectuur Osaka, heeft het bedrijf 32 geconsolideerde en 11 niet-geconsolideerde dochterondernemingen, met de voornaamste fabrieken in Kunshan (China), Maleisië en Singapore.

Kun je Shimano onderdelen combineren?

Het is mogelijk om componenten van dezelfde generatie te combineren. Bijvoorbeeld: 9000 Dura Ace, 6800 Ultegra en 5800 105 zijn allemaal compatibel. Ze hebben elk 11 versnellingen achter, gebruiken dezelfde kabeltrek per schakeling en maken gebruik van hetzelfde voorderailleurontwerp.

Waar worden Shimano onderdelen gemaakt?

Shimano domineert de wereldmarkt voor fietsonderdelen. De fabriek in Maleisië, die sinds 1990 operationeel is, vervaardigt producten zoals instapmodellen en middenklassemodellen, wielen en pedalen. De duurdere producten, zoals die in de Dura Ace-groep, worden in Japan gemaakt en zullen dus grotendeels ongemoeid worden gelaten.

Waarom is er een tekort aan Shimano?

Wat de winkel betreft, heeft Covid een enorme rol gespeeld in het tekort aan onderdelen. Een toename van het aantal rijders tijdens de lockdown, gecombineerd met de sluiting van fabrieken en een tekort aan personeel in Azië, heeft een enorm gat geslagen in de voorraden van bedrijven als SRAM en Shimano.

Hoe weet je of Shimano onderdelen nep zijn?

De klanten zullen kunnen controleren of het product authentiek is door de QR-code op het etiket te scannen met een speciale applicatie die zij op hun smartphone kunnen installeren.

Worden alle Shimano onderdelen in Japan gemaakt?

Shimano heeft fabrieken in China, Maleisië, Japan, Taiwan en waarschijnlijk diverse andere landen. Daar is niets ongewoons aan.

Is Shimano SLX beter dan XT?

In vergelijking met de SLX voelt de nieuwe XT scherper en van een iets hogere kwaliteit. De prijs zal echter uitwijzen of het de upgrade echt waard is. Op een puur functionele basis is er weinig te klagen over het instapmodel.

Welke Shimano onderdelen zijn compatibel?

Samenvatting van de compatibiliteit van Shimano-componenten voor racefietsen

  • Dura-ace, ultegra en 105 delen zijn compatibel met elkaar op en neer het 2×11 snelheidsbereik.
  • Ultegra, 105 en tiagra-onderdelen zijn compatibel met elkaar op en neer het 2×10 snelheidsbereik.

Is Shimano 105 beter dan Ultegra?

Conclusie. Er is geen echt technologisch verschil meer tussen 105 en Ultegra, en het enige echte verschil is dat Ultegra een lichtere groep is.

Wat is er met Shimano gebeurd?

Britse Chain Reaction Cycles stopt volgende maand met verkoop Shimano aan consumenten in VS, Canada. LONDEN (BRAIN) – De Britse online retailer Chain Reaction Cycles heeft op zijn website aangekondigd dat het vanaf 1 januari 2019 stopt met de verkoop van Shimano-producten in Noord-Amerika.

Welke merken bezit Shimano?

Tot nu toe heeft Shimano Noord-Amerika speciale websites voor haar eigen merken Lazer en Pearl Izumi, en er is ook een e-commerce site voor Shimano’s eigen indoor fietsschoenen en pedalen.

Waarom heet het Shimano 105?

105 is het omgekeerde van 501, afkomstig van Levi’s Jeans, populair eind jaren 80 in Japan en passend bij het “betrouwbare werkpaard” van de 105.

Worden Shimano onderdelen in Indonesië gemaakt?

PT SHIMANO BATAM werd in 1991 opgericht als dochteronderneming van Shimano Singapore. Wij hebben twee fabrieken; fietsonderdelenfabriek (sinds 1991) en hengelfabriek (sinds 1993), die gevestigd zijn in Mukakuning, Indonesië.

Is Shimano uitverkoop winkel legaal?

OSAKA, Japan (BRAIN) – Shimano zegt dat een website die uitverkoop Shimano fiets- en visgereedschap lijkt aan te bieden, niet legitiem is. Het bedrijf zegt dat consumenten moeten oppassen voor shimano-clearance (dot) store. “De website gebruikt het Shimano-logo, productfoto’s en andere inhoud zonder onze toestemming.

Hoe herken je een echte Shimano ketting?

Bovendien wordt de ketting geleverd met een quicklink, terwijl deze een verbindingspen zou moeten hebben. Voor Shimano: 12 en 11-speed heeft een quicklink, en is ‘made in Japan’ 10-speed heeft pinnen (quick link betekent automatische vervalsing), en made in Japan, behalve CN-4601, made in China.

Worden Shimano onderdelen in Indonesië gemaakt?

PT SHIMANO BATAM werd in 1991 opgericht als dochteronderneming van Shimano Singapore. Wij hebben twee fabrieken; fietsonderdelenfabriek (sinds 1991) en hengelfabriek (sinds 1993), die gevestigd zijn in Mukakuning, Indonesië.

Waar wordt Shimano 105 gemaakt?

Dura Ace, Ultegra, XTR en XT gemaakt in Japan en sommige 105 onderdelen zoals hydraulische schijfremmen ook. Andere spullen meestal gemaakt in Maleisië. Dura Ace, Ultegra, XTR en XT gemaakt in Japan. . . Ok.

Wie maakt Shimano tandwielen?

Shimano Yamaguchi Co., Ltd.
Shimano Yamaguchi Co., Ltd. (de huidige Shimonoseki Fabriek) wordt opgericht in de Yamaguchi Prefectuur, Japan. Het productiesysteem werd versterkt door deze nieuwe fabriek die terugtrapremmen zou produceren met een startproductie van 50.000 eenheden per maand.

Waar worden SRAM onderdelen gemaakt?

Hun onderdelen worden hoofdzakelijk intern geproduceerd, in fabrieken in Portugal, Taiwan, China en de VS, en worden wereldwijd gedistribueerd en verkocht als OEM-onderdelen (Original Equipment Manufacturer) en aftermarket-onderdelen.

Is SRAM eigendom van Shimano?

SRAM Corporation is een particuliere producent van fietsonderdelen, gevestigd in Chicago, VS. SRAM is een acroniem van de namen van de oprichters, Scott, Ray en Sam. Shimano, Inc. is een Japanse multinationale fabrikant van fietsonderdelen, visgerei en roeiapparatuur.

Is Trek eigenaar van SRAM?

Sicilië – 14 december 2018 – Vandaag kondigde Trek-Segafredo met trots een langetermijnovereenkomst aan met fietsonderdelenfabrikant SRAM. De nieuwe samenwerking werd gepresenteerd tijdens Trek-Segafredo’s Sponsor Summit – een jaarlijkse ontmoeting tussen de belangrijkste partners – tijdens het decemberkamp van het team in Siracusa, Sicilië.