Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Is het belangrijk om een bewerkt remoppervlak op de velgen te hebben?

5 min read

Gevraagd door: Jason Polk

Als u schijfremmen hebt, is het zelfs niet nodig om het oppervlak — schijven-specifieke velgen hellen naar binnen in plaats van de parallelle zijden te hebben. Alle aluminium onderdelen moeten worden geanodiseerd, ter bescherming tegen corrosie, maar dit wordt bijna zeker gedaan als de onderdelen worden geverfd, omdat het anodiseren het oppervlak “voorbereidt” zodat de verf beter blijft zitten.

Hoe kan ik mijn velgremmen doeltreffender maken?

Citaat uit de video: En duw dan de pads in de richting van de velg. En dan weer vastzetten wat voor mij absoluut fundamenteel is.

Waarom geven profs de voorkeur aan velgremmen?

Het antwoord is eenvoudig: Echt goede velgremmen stoppen net zo goed als zelfs de beste schijfremmen. En veel rijders vinden dat velgremmen een superieur gevoel geven: De remhendel is via een kabel rechtstreeks verbonden met de velg, in plaats van dat de feedback wordt afgestompt door de opwinding van de spaken en de hydraulische vloeistof.

Slijten velgremmen de velgen?

Zoals we bovenaan al zeiden, slijten velgen vooral omdat ze als remoppervlak worden gebruikt door velgremmen met remklauwen. Bij schijfremmen valt dit weg, omdat de op de naaf gemonteerde schijfrotor het remoppervlak is, niet de velg. Veel velgen hebben een slijtage-indicator.

Zijn mechanische schijfremmen beter dan velgremmen?

Schijfremmen bieden een betere modulatie dan velgremmen, wat betekent dat het voor de rijder gemakkelijker is om precies te doseren hoeveel klemkracht wordt gegenereerd. De maximale remkracht ontstaat net voor het punt van lock-up, en fietsen met schijfremmen zijn beter uitgerust om met die rand te flirten zonder over te gaan.

Hoe kan ik mijn remmen sterker maken?

Op het punt komen, er zijn vier manieren om het remkoppel te verbeteren:

 1. Verhoog de schijfstraal. Grotere schijven zullen meer remkoppel mogelijk maken, omdat het remkussen druk uitoefent op een grotere straal, waardoor een hoger moment mogelijk is. …
 2. Verhoog het remklauwzuigergebied. …
 3. Lijndruk. …
 4. Wrijvingscoëfficiënt tussen het pad en de rotor.


 5. Kan ik normale remblokken gebruiken op carbon velgen?

  Volledig carbon wiel: nee. De carbon velg geleidt de hitte van het remmen niet snel genoeg weg en normale remblokken smelten. Sommige remblokken bevatten ook keramische verbindingen die het remoppervlak kunnen schuren.

  Zijn velgremmen sneller?

  Als je een toegewijde racer bent, kun je met velgremmen veel sneller van wiel wisselen dan met schijfremmen. Velgremmen zijn goedkoper, gemakkelijker thuis te onderhouden en vaak lichter dan schijfremmen, maar ze zijn berucht om hun slechte prestaties in natte omstandigheden, vooral met carbon velgen.

  Hebben de Tour de France fietsen remmen?

  Schijfremmen blijven domineren
  In de Tour de France van 2021 beschikken op één na alle teams over schijfremtechnologie, en de meeste teams zetten volledig in op schijven.

  Hoe weet je wanneer carbon velgen versleten zijn?

  We vroegen 14 makers van carbon wegvelgen hoe je kunt zien wanneer het tijd is om je velg te vervangen. Bijna alle antwoorden hebben een gemeenschappelijk thema: Een gegroefd of gecupt spoor, waarbij een voorheen onzichtbare laag materiaal wordt blootgelegd, is een duidelijk teken dat je velg aan vervanging toe is.

  Hoe lang gaan velgen op een auto mee?

  De levensduur van uw velgen is aan u. U bent de enige die kan bepalen hoe lang uw velgen meegaan. Als u roekeloos rijdt en niet goed voor uw velgen zorgt, moet u ze misschien vaak vervangen.

  Slijten aluminium velgen?

  Een van de meest voorkomende aandoeningen van aluminium wielen is slijtage van de velgrand. Dit is abrasieve slijtage en/of pitting aan de bovenkant van de velgrand. Deze slijtage kan vrij ernstig en scherp worden.

  Wanneer moet ik mijn velgen vervangen?

  Wanneer moeten velgen worden vervangen? Telkens wanneer uw velgen beschadigd zijn, geen lucht meer kunnen vasthouden of rem- en rijproblemen veroorzaken, moeten ze worden vervangen. Een versleten of gebroken velg kan een plotselinge klapband veroorzaken, zelfs als het lek langzaam lijkt of de scheur klein lijkt.

  Verbeteren bredere banden het remmen?

  Hoe meer banden in contact komen met de weg, hoe meer grip je hebt. Wanneer je remt, terwijl je banden proberen af te remmen, wil je motor verder vooruit. Door dat grotere oppervlak zal de bredere band meer weerstand bieden tegen de voorwaartse beweging en dus sneller remmen.

  Waarom duurt het langer voordat mijn nieuwe remmen stoppen?

  Vaak wordt deze situatie veroorzaakt doordat de bestuurder te hard op de rem trapt of te snel probeert af te remmen, voordat de voering in het oppervlak van de remschijven zit. Na die eerste 500 mijl zonder oververhitting van de remblokken zijn uw nieuwe remmen klaar voor een paar hardere stops.

  Waarom zijn mijn remmen niet scherp?

  Lucht in de remleiding(en) is de meest voorkomende oorzaak van een zacht/sponzig rempedaal. Als er lucht in de remleidingen komt, kan dit verhinderen dat de remvloeistof goed stroomt, waardoor het rempedaal sponzig of zacht aanvoelt. Als de remmen zacht of sponzig aanvoelen, is dit een goed moment om de remvloeistof te verversen of te spoelen.

  Hoe maak ik de remmen van mijn fiets sterker?

  Citaat uit de video: Dus hier draaien de stelschroeven gewoon en als je ze uit de remhendel trekt. Op zich zal dit de rem strakker zetten.

  Hoe repareer je een zwakke fietsrem?

  Citaat uit de video: Ga eerst je voorwiel verwijderen. Eerst ga ik de inbussleutel gebruiken om mijn oude remblokken te verwijderen. Al het vuil aan de binnenkant van de remklauw. Volgende.

  Waarom grijpen mijn fietsremmen niet?

  Je kunt fietsremmen die niet willen vastgrijpen repareren door de remkabel aan te spannen als die los zit. Als die aanpak niet werkt en je remblokken er vervuild uitzien met vet, kun je overwegen ze te ontvetten. Maar als het een kwestie is van versleten remblokken, moet je overwegen nieuwere te kopen.

  Moet je velgremmen inbedden?

  Elk metalen remsysteem, inclusief de remmen van een auto, moet worden ingeremd, en je gravel- of racefiets met schijfremmen vormt daarop geen uitzondering. Het is een eenvoudige procedure, minder dan 10 minuten lang, die ervoor zorgt dat de eerste keer dat je die schijven echt nodig hebt, ze op volle kracht werken.

  Wat gebeurt er als je niet in de remmen gaat?

  Als de remblokken en rotoren niet correct zijn ingebed, zal het mechanisme van abrasieve en adherente wrijving niet goed werken en zal het gebruik van het remsysteem, vooral bij hoge temperaturen, leiden tot willekeurige en ongelijkmatige afzetting van remblokmateriaal op het rotoroppervlak.

  Hoe dicht moeten velgremmen zitten?

  Ze moeten de kromming van de velg volgen. Laat een kleine ruimte tussen de remblokken en de velg. Niet zo dicht dat ze tegen de velg zelf schuren, want dat veroorzaakt piepen en snellere slijtage van de remblokken. U zoekt ongeveer 1,5 mm ruimte tussen de remblokken en de velg.