juli 1, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Is gevlochten lijn beter?

3 min read

Gevlochten lijn zinkt een stuk minder goed dan nylon. Door alle vezels is gevlochten lijn minder schuurbestendig dan nylon vislijn. Pas dus goed op bij het vissen rond obstakels, stenen en mossels.May 28, 2021

Wat is het voordeel van gevlochten lijn?

Gevlochten hoofdlijnen zijn ontworpen voor de wat extremere visserij. Deze lijnen zijn vaak enorm schuurbestendig, wat enorm handig is op wateren waar aan obstakels geen gebrek is. Een ander groot voordeel van de gevlochten lijn is dat deze lijn over geen enkele rek beschikt.

Hoe lang gaat gevlochten lijn mee?

Het heeft de neiging om sterker te zijn dan andere vislijnen, het kan meer gewicht aan en het is ook gewoon heel duurzaam. Als het op de juiste manier wordt bewaard, kunt u verwachten dat gevlochten vislijn gemakkelijk 8 tot 12 jaar meegaat. Het heeft de langste houdbaarheid van alle soorten vislijnen.

Welke lijndikte gevlochten lijn?

Kies van bij voorkeur een dunnere gevlochten vislijn, omdat je op deze manier het minste last hebt van wind en stroming. Gebruik bij voorkeur een lijn van 0.10mm. Let er wel op dat je bij het aanslaan geen rek in de vislijn hebt.

Welke kleur vislijn is het beste?

Sommige vissers gebruiken deze lijn in een felle kleur (geel, oranje) omdat ze de lijn zo beter kunnen zien. De meeste vissers kiezen echter voor een (mos)groene gevlochten vislijn omdat deze het beste opgaat in de onderwateromgeving.

Hoe lang gaat vislijn mee?

Hoe lang gaat een vislijn mee? Een nylon vislijn zal bij normaal gebruik ongeveer 1 jaar meegaan.

Hoe vaak vislijn vervangen?

Een nieuwe nylon visdraad opspoelen doe je jaarlijks

Bij nylon visdraad is dit wat anders die zijn wel gevoelig voor UV licht en het is verstandig om deze jaarlijks te vervangen.

Welke kleur lijn?

De kleur van het water speelt ook een belangrijke rol. Sommig water is door de bodem van het water een kleur, bijvoorbeeld gelig, groening of bruin. Je wilt dan het liefst een lijn gebruiken die daar zo veel mogelijk contrast mee heeft. Wanneer het water geel/bruin is, is het niet handig om een gele lijn te gebruiken.

Welke trekkracht vislijn?

Vislijn kopen

Vissoort Aanbevolen minimum trekkracht
Snoek/ Gr. Snoekbaars 7-10 kg
Kl. Snoekbaars/baars 5-8 kg
Feederen 3-6 kg
Witvis vaste stok 1-3 kg

Welke vislijn dikte?

Vaste Hengel: 0.08 tot 0.16mm (Afhankelijk van je hengel en de condities) Neem als onderlijn altijd een stapje dunnere lijn. Matchvissen: 0.14mm tot 0.18mm (Neem een lijn met enige rek, omdat er op korte afstanden wordt gevist.

Hoe dik moet visdraad zijn?

Lijndikte advies

Neem de voorslag van nylon en/of fluorocarbon niet te dun, omdat er anders een erg groot verschil in trekkracht komt. Neem op zijn minst 0.50mm. Bootvissen: Een diameter tussen de 0.28mm en 0.35mm is meestal voldoende. Wil je wat meer demping, gebruik dan nylon of fluorocarbon van minimaal 0.60mm.

Welke dikte vislijn voor witvis?

-Voor de vaste hengel op witvis raden wij een nylon lijn aan tussen de 0.08 tot 0.16mm. De gekozen dikte is altijd afhankelijk van de gebruikte hengel. – Ga je specifiek met de vaste hengel op jacht naar karper, dan kies je een nylon lijn tussen de 0.18 tot 0.26mm.

Welke lijn voor Method feeder?

Een werpmolen van het formaat 3000 tot 5000 is zeer geschikt voor de method feeder. Op de spoel komt een nylon hoofdlijn tussen de 20/00 en 25/00. De keuze voor nylon heeft ook weer te maken met de korte visafstand en de dempende werking van de rek in de nylon.

Welk voer voor Methodfeeder?

Er is speciaal voer voor de method feeder visserij maar je kan ook gewoon lokvoer gebruiken wat je eventueel aanvult met geweekte pellets. Het aas wat op de hair gebruikt wordt zijn meestal mini-boilies en pellets met een diameter van 8, 10 of 12mm.

Hoelang moet een onderlijn zijn voor feedervissen?

Zoals reeds gezegd is 60 cm een veelgebruikte lengte. Krijgt u tijdens het feederen veel missers of bijt de vis erg voorzichtig, dan is het handig om een langere onderlijn te gebruiken (80 à 100 cm). Is de vis gulzig en wordt de haak steeds geslikt, gebruik dan een kortere onderlijn (30 cm).

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl