Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Is er een verschil in tandafstand tussen een 7-speed cassette en een 8-speed cassette?

5 min read

Gevraagd door: Lisa Stokes

Zijn 7 en 8 speed cassettes uitwisselbaar?

Er zijn een paar uitzonderingen: 7-speed naven accepteren normaal gesproken geen 8-, 9- of 10-speed cassettes zonder aanpassing. Klik hier voor details. 7-speed cassettes passen prima op 8- en 9-speed (en de meeste 10-speed) naven als je een 4,5 mm spacer op de body plaatst vóór de cassette.

Zijn cassette tandwielen uitwisselbaar?

Helaas zijn de mogelijkheden om de grote tandwielen op cassettes te vervangen beperkt doordat sommige tandwielen aan elkaar geklonken zijn en als één geheel werken. Je kunt alleen die “groep” tandwielen vervangen door een andere, gemaakt door het bedrijf dat jouw cassette heeft gemaakt.

Zal een 9 speed ketting werken op een 7 speed cassette?

Ja! Het verschil tussen de 7 en 9sp kettingen is de dikte van de buitenplaten, die bij de 9sp dunner zijn om de tandwielen dichter op de cassette te kunnen plaatsen. Je zult geen problemen hebben met de cassette, maar als je een voorwiel gebruikt dat ontworpen is voor 7sp, kan de ketting vast komen te zitten tussen de ringen.

Kan ik een 8-speed freewheel op een 7-speed fiets zetten?

Een van de problemen is dat de spacer voor de freewheelas gemaakt is voor de 7-speed. Je zult waarschijnlijk het frame raken als je er een 8-speed freewheel op zet. Ik voeg 2 dunne 2-3mm asmoeren toe, één aan elke kant van de naaf, om de ketting net dat beetje extra ruimte te geven dat nodig is voor het extra tandwiel.

Kan een 8-speed derailleur werken op een 7-speed cassette?

6-, 7- en 8-versnellingen zijn allemaal compatibel qua kettingbreedte. De enige keer dat je een probleem zou krijgen is als de shifter en de cassette niet gemaakt zijn voor hetzelfde aantal versnellingen, bijvoorbeeld een scenario (bijv. 7-speed cassette, 8-speed shifter) waarbij je voorbij de rand van de cassette zou kunnen klikken.

Hoe zet je een 8-speed cassette op een 7-speed naaf?

Citaat uit de video: Dus dit zou worden vastgezet met een kleine borgring laten we zien hoe er's een grote spacer in zit dit is gewoon niet zo breed als een acht of negen speed cassette.

Zijn Shimano tandwielen uitwisselbaar?

Volgens wijlen de grote Sheldon Brown, kun je inderdaad een individueel tandwiel in een cassette vervangen, althans bij Shimano. Sommige cassettes hebben kleine bouten of klinknagels die de tandwielen bij elkaar houden, maar dat is voor het gemak.

Maakt het aantal tanden op een cassette uit?

Een hoger aantal tanden maakt het trappen gemakkelijker dan een laag aantal en omgekeerd. De meeste racefietsen worden geleverd met een 12-25T cassette, waarbij het kleinste tandwiel 12 tanden heeft en het grootste tandwiel 25 tanden.

Welke cassetteverhouding is het beste voor klimmen?

Voor heuvelklimmen en bergachtig terrein adviseren wij een wegcassette zoals de 11-32T SRAM Red 22 XG1190 11 Speed Cassette (A2), of de 11-34T Shimano Ultegra R8000 11 Speed Cassette.

Zal een 10 speed ketting werken op een 7 speed cassette?

10-speed derailleurs zijn niet compatibel met 7-speed cassettes en mogen niet worden gecombineerd op uw fiets. U kunt het echter wel voor elkaar krijgen als u ook de versnellingsbak en ketting van uw fiets verandert in 10-speed, maar het is niet raadzaam om onderdelen van verschillende snelheden te combineren.

Zal een 10 speed ketting werken op een 7 speed kettingblad?

Systemen met 7 versnellingen gebruiken iets bredere kettingen, en de tanden op het kettingblad zijn ook iets breder. Het kan gebeuren dat een ketting van 10 versnellingen niet of niet goed over de tanden past. Dit is geen misschien. Shimano 6/7/8 speed kettingbladen passen niet op een 10 speed ketting.

Kan ik een 9-speed derailleur gebruiken op een 7-speed cassette?

Kan ik een 9-speed derailleur gebruiken op een 7-speed cassette? Het antwoord is ja, want de schakelverhouding van 9-speed en 7-speed derailleurs is hetzelfde als je bij hetzelfde merk blijft.

Kan ik een grotere cassette op mijn fiets zetten?

Ja, bijna elke fiets is compatibel met grotere cassettes, fietsaandrijving is een groep componenten die in perfecte harmonie werkt, elke verkeerde herconfiguratie kan de perfecte functionaliteit van het systeem verbreken, onderdelen die moeten worden veranderd en opnieuw geconfigureerd bij het plaatsen van een grotere cassette die lange ketting, brede kooi is.

Zijn 7 speed derailleurs uitwisselbaar?

Shimano derailleurs die als 7, 8, 9 speed (en daarnaast 10 speed road) op de markt worden gebracht, kunnen in elk van die versnellingen worden verwisseld.

Hoe weet ik welke snelheid mijn cassette heeft?

Citaat uit de video:

Zijn alle 8 speed cassettes uitwisselbaar?

De meeste Shimano-compatibele freewheelhuizen accepteren 8-speed cassettes…. Let op de volgende uitzonderingen: Aluminium 10-speed freewheelhuizen met hogere splines werken alleen met 10-speed tandwielen. De bredere 8-speed cassette past niet op de smallere 7-speed body.

Kan ik een 10-speed cassette op een 7-speed naaf zetten?

Beknopt antwoord: Als je een 7-speed specifieke naaf hebt, kun je er geen 10-speed cassette op monteren omdat de naaf te kort is. Als de naaf niet specifiek voor 7 versnellingen is, maar voor meer snelheden is ontworpen, kun je er wel een 10-speed cassette op monteren.

Zijn fietscassettes uitwisselbaar?

In sommige gevallen is het mogelijk een cassette van een ander merk te gebruiken dan de rest van je aandrijving. SRAM en Shimano cassettes, zowel voor racefietsen als mountainbikes, zijn onderling uitwisselbaar omdat de afstand tussen de tandwielen hetzelfde is.

Zijn 6 7 8 speed kettingen hetzelfde?

Kettingen voor 6-, 7- of 8-speed cassettes zijn over het algemeen universeel compatibel voor alle merken en snelheden. Dat betekent dat als op een ketting “8-speed Shimano” staat, je hem ook in je oude 6-speed kunt gebruiken.

Kan ik een 9-speed derailleur gebruiken op een 7-speed cassette?

Kan ik een 9-speed derailleur gebruiken op een 7-speed cassette? Het antwoord is ja, want de schakelverhouding van 9-speed en 7-speed derailleurs is hetzelfde als je bij hetzelfde merk blijft.

Zijn Shimano kettingen richtinggevoelig?

De Shimano CN-HG900 ketting is directioneel en specifiek voor 11 versnellingen.