mei 16, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Is een trampoline groot genoeg?

4 min read

Kleiner dan 2,5 meter is echt klein Er blijft zo weinig ruimte over om echt goed te kunnen springen. Daarnaast is de kans groter dat uw kind verkeerd springt en zich bezeert. Wij raden daarom aan om een trampoline van tenminste 250 centimeter doorsnede te kopen, mocht u de ruimte hebben.

Hoe groot moet een trampoline zijn?

De afmetingen van de trampoline

Veel mensen kiezen namelijk voor een kleine trampoline van 183 tot 244 cm omdat ze geen grotere trampoline kwijt kunnen in hun tuin. Indien u hier wel de ruimte voor heeft raden wij u aan een trampoline met een diameter van minimaal 305 cm te kopen.

Hoeveel ruimte heb je nodig voor een trampoline?

Zorg er bijvoorbeeld altijd voor dat u minimaal 1.5 meter vrije ruimte rondom uw trampoline houdt. Het is het veiligst als deze oppervlakte wordt bedekt met gras of rubberen tegels, zodat uw kind bij een eventuele val op een zachte ondergrond terecht komt.

Wat is de grootste maat trampoline?

Afmetingen van de trampoline

Ook zijn er, afhankelijk van het merk en het type, tussenmaten verkrijgbaar. Rechthoekige trampolines zijn verkrijgbaar in de afmetingen (L x B) 153 x 214 cm, 214 x 305/366 cm en 244 x 366/396/427 cm.

Hoeveel personen op trampoline?

Hoeveel personen kunnen er tegelijk op een trampoline? Er wordt altijd aangeraden om met één persoon tegelijk te springen. Dit is veilig en verantwoord.

Welke doorsnede trampoline?

Er blijft zo weinig ruimte over om echt goed te kunnen springen. Daarnaast is de kans groter dat uw kind verkeerd springt en zich bezeert. Wij raden daarom aan om een trampoline van tenminste 250 centimeter doorsnede te kopen, mocht u de ruimte hebben.

Wat is een goede trampoline voor thuis?

De beste trampoline van 2021

  • Ingraaf Trampoline Capital Play Black 305 cm.
  • Magic Jump Rechthoekige Trampoline 214 x 305 cm Groen met Veiligheidsnet.
  • Ingraaf Rechthoekige Trampoline Capital Play Groen 427 x 305 cm.
  • Magic Circle Pro Black Trampoline 305 cm met veiligheidsnet.

Hoe ver moet een trampoline van muur?

Veilige plek voor de trampoline

Staat de trampoline op een veilige plek? Zorg ervoor dat er minimaal 2 meter rondom de trampoline vrij is. Dus neem voldoende afstand van bijvoorbeeld een heg, muur of hek. Alle EXIT trampolines hebben een veiligheidsnet of worden geleverd met unieke EXIT Freezone veiligheidstegels.

Hoe diep uitgraven voor trampoline?

Omdat de trampoline het beste ongeveer 20 cm boven de grond uit kan steken moeten er waar de poten komen, gaten gegraven worden van ongeveer 30 cm diep. Aan de rand moet overal ongeveer 20 cm uitgegraven worden, omdat ook er ook wel eens op de rand gelopen wordt, waardoor deze inzakt.

Hoeveel ruimte rond trampoline met net?

Trampoline met net: Wanneer u een trampoline met veiligheidsnet overweegt kunt u een vrije ruimte aanhouden van 25 tot 50 cm. Het is afhankelijk of u een trampolinenet heeft die aan de binnenkant of aan de buitenkant van het randkussen wordt bevestigd.

Hoe groot trampoline voor 2 personen?

Trampoline formaten in een overzicht

Hoe groot is je tuin? Ronde trampolines Rechthoekige trampolines
Kleine tuin 100 – 252 cm cm
Gemiddelde tuin 253 – 366 cm 213 x 305 cm
Grote tuin 374 cm – groter 244 x 427 cm

Hoe meet je de diameter van een trampoline?

Om de maat van uw trampoline te bepalen dient u het frame op te meten. Het gaat hierbij om de buitenmaat van uw trampoline. Bijvoorbeeld 366 cm. Hier zullen de trampoline randen van 360 – 366 cm op passen.

Waar moet je op letten bij aankoop trampoline?

Er zijn een paar punten om rekening mee te houden bij de aanschaf van een nieuwe trampoline:

  • Het gewicht van de personen die van de trampoline gebruik gaan maken. …
  • Is de trampoline voor sportief gebruik of voor vermakelijk gebruik.
  • De ruimte die je beschikbaar hebt voor een nieuwe trampoline.

Waar trampoline plaatsen in tuin?

Het is het mooiste om de trampoline in een hoek van de tuin in te graven en niet in het midden. Dan valt hij minder in het oog. Maar de trampoline moet wel goed bereikbaar zijn, anders gaan de kinderen er niet snel op spelen. Een goed toegankelijke trampoline nodigt uit om te gaan springen.

Hoe duur is een trampoline?

Voor een redelijke trampoline betaal je tussen de 600 en 800 euro. Kwalitatief goede trampolines beginnen bij 500 euro (voor dit bedrag koop je een kleine ronde trampoline) en de prijs kan oplopen tot meer dan 3000 euro (hiermee koop je een flinke rechthoekige trampoline).

Wat kost het om een trampoline in te laten graven?

Afhankelijk van de grootte van de trampoline en de hoeveelheid werk, ligt de prijs voor het laten ingraven tussen de 600 en 800 euro.

Hoe lang mag een kind op de trampoline?

Op de vraag hoe oud een kind moet zijn om op een trampoline te springen, is ons eerst antwoord meestal: gemiddeld 4 jaar. Op die leeftijd hebben kinderen sterkere botten en een betere controle over hun lichaam.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl