juli 2, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Is een inbussleutel een inbussleutel?

3 min read

Tja, veel mensen zeggen inbussleutel, maar ook imbus wordt vaak gezegd. Je hebt eenmaal ook import, immigratie of implanteren. Maar helaas! 🙂 De juiste schrijfwijze is inbus met een n.

Welke maten inbus zijn er?

Standaardmaten in het metriek stelsel zijn: 1, 1½, 2, 2½, 3, 4, 5, 6, 8 en 10 mm. Er zijn ook tussenmaten verkrijgbaar. De maat geeft de afstand tussen twee zijden die parallel lopen aan.

Welke inbussleutel?

Welke sleutelmaat heb je nodig?

Maat van bout/moer (Metrisch) Sleutelmaat Maat inbussleutel
M3 5.5 3
M4 7 4
M5 8 5
M6 10 6

Wat betekend inbus?

Een inbusbout is een bout die met een inbussleutel kan worden aangedraaid. Meestal wordt een inbus een bout genoemd, maar de definitie van schroef is eigenlijk eerder van toepassing. Men spreekt wel van ‘binnenzeskantschroef’ of ‘binnenzeskantbout’.

Hoe meet je een inbussleutel?

De maat van de INBUS is de afstand tussen twee tegenover elkaar liggende vlakke zijden van het inbus zeskant.

Is het imbus of inbus?

Tja, veel mensen zeggen inbussleutel, maar ook imbus wordt vaak gezegd. Je hebt eenmaal ook import, immigratie of implanteren. Maar helaas! 🙂 De juiste schrijfwijze is inbus met een n.

Welke maat inbussleutel fiets?

Volwassenen:

Lichaamslengte Geschikte framematen dames (min 4 cm bij verende zadelpen) Geschikte framematen heren (min 4 cm bij verende zadelpen)
155 – 165 cm 43 – 47 cm 47 – 49 cm
165 – 170 cm 45 – 49 cm 49 – 51 cm
170 – 175 cm 49 – 53 cm 51 – 53 cm
175 – 180 cm 53 – 57 cm 53 – 57 cm

Welke sleutel voor welke bout?

Boutmaat tabel

Metrische Maat (M) Buitendiameter Sleutelmaat
M5 5 mm Sleutel 8
M6 6 mm Sleutel 10
M7 7 mm Sleutel 11
M8 8 mm Sleutel 13

Welke sleutel voor M6?

Welke sleutelmaat?

Metrisch Maat Buitendraad diameter in mm Sleutelmaat
M5 5 8
M6 6 10
M7 7 11
M8 8 13

Welke sleutel voor M24?

Hoe kies je dan de juiste sleutelmaat?

Maat bout/moer (metrisch) Sleutelmaat Binnendraad kerndiameter (mm)
M20 30 17.29
M24 36 20.75
M27 41 23.75
M30 46 26.21

Welke maat inbus voor deurklink?

Deurklink met inbussleutel zit los

Meestal heeft u hier inbussleutel nummer 3 voor nodig. Komt de deurkruk regelmatig toch weer los na het opnieuw vastzetten van de inbusbout, dan kun je het beste de inbusbout even insmeren met een schroef borgings middel van Wurth of Loctite.

Welke maat Patentbout?

De patentbouten hebben een afmeting van 4x45mm.

Hoe werkt een deurhendel?

Met een deurkruk wordt de deursluiting/slot (ook wel het insteekslot genoemd) bediend. Deze bediening kan door de kruk in de richting van de vloer te draaien of respectievelijk de kruk naar beneden te duwen. Door vervolgens te trekken of te duwen wordt de deur geopend of dicht gedaan.

Wat is een Patentbout?

Patentbouten zijn elegant en onmisbaar bij het vastzetten van deurbeslag. Vooral bij schilden of rozetten rondom een deurklink grijpt een vakman naar patentbouten. Dit type bout is verkrijgbaar in staal verzinkt, rvs en messing. De bouten gaan dikwijls samen met een patenthuls over de toonbank.

Hoe meet je een deurklink?

Met de PC maat van deurbeslag bedoelen we de afstand tussen het midden van het krukgat en het midden van de profielcilinder, dus het gat waar het sleutelgat zal worden geplaatst. In normale woningen in Nederland, zowel op de binnen- als de buitendeur, is een PC afstand van 55 millimeter de meest voorkomende maat.

Hoe meet je slotafstand?

Als u deurbeslag wilt toepassen met een deurschild, dan is het belangrijk om de zogenaamde PC maat (slotafstand) op te meten. De slotafstand is de afstand tussen het hart van de deurkruk en het slotgat.

Hoe hoog moet een deurklink?

Een slotgat wordt standaard gemaakt op 105cm hoogte (hart krukgat), gemeten vanaf de onderzijde van de deur.

Wat is Profielcilindergat?

De veelvoorkomende profielcilindergat maten zijn 55 mm, 72 mm en 92 mm. De maatvoering meet je op door de afstand te meten tussen het hart van het krukgat en het profielcilindergat, zoals op de afbeelding aangegeven. Hierbij geldt dat deurbeslag op schild over het algemeen standaardmaten kent.

Wat is de asafstand?

De asafstand of ook PC-maat genaamd is de afstand gemeten tussen het centrum van de kruknoot en het centrum van het ronde gedeelte in de cilinderopening (zie tekening hieronder). Afhankelijk van het type slot zal de asafstand verschillen. Er zijn diverse standaardmaten: 72 – 85 – 92 mm.

Hoe dik is deurbeslag?

Standaard zijn deuren 38-42 mm dik. Wanneer uw deur dikker dan 43 mm is, heeft u een langere krukstift en langere montageschroeven nodig.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl