Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Is deze freehub een Shimano of Campagnolo type?

4 min read

Gevraagd door: Tara Marchand

Welk type naaf heb ik?

Bepaal het merk: Zoek het merk van je bestaande cassette – waarschijnlijk is dat Shimano, SRAM of Campagnolo. Voor een Campagnolo cassette kies je een Campy freehub. Voor een Shimano freehub, tel het aantal versnellingen op de cassette. Heb je 8, 9, 10, of 11 versnellingen, kies dan een Shimano/SRAM vrijloopnaaf.

Hoe herken ik een Shimano freehub?


Citaat uit de video: De makkelijkste manier om dat te zien is door het aantal tanden van je kleinste tandwiel te tellen. Het zal 11 of 12 voet zijn als je een HG driver hebt. De minder voorkomende van de twee is de keramische ski driver. Het.

Is de Campagnolo freehub compatibel met Shimano?

Ja. Campagnolo wielen zijn compatibel met zowel Shimano als SRAM onderdelen.

Kan ik Shimano freehub omruilen voor Campagnolo?

Het fundamentele verschil en de reden waarom we freehub bodies moeten verwisselen tussen groepssets is dat de splines op de body een ander patroon hebben, zodat een Campagnolo cassette niet op een Shimano/SRAM body past. Op dezelfde manier past Campagnolo niet op de andere.

Hoe weet ik mijn naafmaat?

Citaat uit de video: Heel voorzichtig. Ik neem mijn liniaal. En ik kan zien dat deze 15 millimeter is. Dus zo meten we de naafbreedte. En door de as diameter.

Welke naaf gebruikt Shimano?

HG versnellingsnaaf
Shimano’s HG freehub is al tientallen jaren een hoeksteen van de aandrijving voor weg- en mountainbikes – zowel voor Shimano als voor veel van SRAM’s weg- en berggroepen.

Kan ik een Shimano cassette op een Campagnolo naaf zetten?

Als je een Campagnolo cassette hebt, heb je een Campagnolo freehub nodig, ze zijn niet compatibel met Shimano of Sram.

Zijn Freehubs uitwisselbaar?

De meeste Shimano Freehub bodies zijn uitwisselbaar.

Kan ik Shimano 11 speed cassette gebruiken met Campagnolo?

Met andere woorden, Shimano, SRAM en Campagnolo 11-speed cassettes werken prima op elkaars aandrijvingen. Dus, één manier om een oud 10-speed wiel te gebruiken met een 11-speed aandrijving is om er een Campagnolo freehub body en Campagnolo 11-speed cassette op te monteren.

Hoe weet ik welke naafmaat mijn fiets heeft?

Voor veel fietseigenaren zijn hubs het middelste stuk van hun fietsen.

Hier is hoe deze afstanden te meten:

 1. Bedenk de afstand tussen de slotmoeren ( waarbij de hub in de dropouts zit) – 100 of 110 mm is typisch voor de voorkant. …
 2. Neem dat nummer en deel door 2.
 3. Meet vervolgens van de flens naar de vergrendelmoer.
 4. Wat is de naafbreedte van mijn fiets?

  Naven zijn doorgaans 100 mm breed voor en 130 mm breed achter voor racefietsframes; mountainbikers gebruiken doorgaans naven van 135-142 mm voor en achter om ruimte te maken voor schijfremmen, waarvoor extra materiaal aan de buitenrand van de naaf nodig is om de schijf te monteren.

  Wat is een HG freehub?

  HG, kort voor ‘HyperGlide’, is het meest voorkomende en traditionele ontwerp van de freehub. Gemaakt door Shimano, is het de standaard voor cassettes met tenminste een 11-tands tandwiel als kleinste tandwiel op de cassette. HG specifieke cassettes zijn verkrijgbaar in 8, 9, 10 en 11 versnellingen.

  Wat is het verschil tussen HG en XD naven?

  Micro Spline gebruikt 23 splines om de cassette te monteren, terwijl HG er maar 13 heeft. Deze extra spreiding van de belasting maakt aluminium freehub bodies duurzamer. XDR vs XD is net hetzelfde als Shimano’s 11-speed HG weg vs MTB. Waarschijnlijk zal het Micro Spline wegsysteem hetzelfde hebben, maar dat is nog niet uitgebracht.

  Wat is een Shimano HG freehub?

  HG (Hyper-Glide) HG, kort voor ‘HyperGlide’, is het meest voorkomende en traditionele ontwerp van de freehub. Gemaakt door Shimano, is het de standaard voor cassettes met tenminste een 11-tands tandwiel als kleinste tandwiel op de cassette. HG specifieke cassettes zijn verkrijgbaar in 8, 9, 10 en 11 versnellingen.

  Zijn alle freehub bodies uitwisselbaar?

  Bijna altijd is het antwoord nee, er is geen uitwisselbaarheid tussen verschillende merken – en vaak beperkte uitwisselbaarheid binnen een merk.

  Zijn fietsnaven universeel?

  Hoewel ze op elkaar lijken, zijn Shimano’s nieuwe 12-speed Dura-Ace freehubs en Micro Spline verschillend, en cassettes zijn voor geen van beide systemen uitwisselbaar.

  Kan ik een andere naaf gebruiken?

  De body moet precies passen bij het ontwerp. Meestal biedt één fabrikant dezelfde naafschijf aan met verschillende naafhuizen (microspline, Campagnolo, enz.), en kun je naafhuizen uitwisselen zolang je bij dezelfde fabrikant blijft.

  Kan ik mijn naaf opwaarderen?

  Ja. Je kunt alleen de naaf vervangen, maar dan heb je waarschijnlijk nieuwe spaken nodig, en een fatsoenlijke monteur rekent daar meer dan $50 voor. Tenzij je een hele mooie velg hebt, is dat het niet waard. Een nieuw wiel kopen is verstandiger.