Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

In welke richting moeten de asborgmoeren wijzen?

6 min read

Gevraagd door: Richard Smith

De ruwe kant moet naar de frame dropout wijzen. De ruwheid is bedoeld om de wrijving met het frame te verhogen.

Welke kant moet de borgmoer op?

Welke kant moeten nylon borgmoeren op? Nylon borgmoeren gaan met de nylon kant weg van de kop van de bout of schroef. De schroefdraad moet uit de nylon inzetzijde van de moer komen als de bout of schroef wordt vastgezet.

In welke richting draait een CV-asmoer?

De schroefdraad is niet ongewoon; draai tegen de klok in om ze los te maken. De truc is om een stuk gietijzeren pijp te bemachtigen.

Hoe gebruik je een zelfborgende moer?

Het is een eenvoudig proces:

 1. Net zoals je zou doen met een typische moer, plaats je de borgmoer tegen het schroefdraaduiteinde van de bout.
 2. De slotmoer met de hand vast. …
 3. Gebruik een momentsleutel om vast te draaien totdat de slotmoer het opgegeven koppel bereikt.


 4. Hoe zet je een borgmoer op een lager?

  Hoe lagervergrendeling moeren

  1. het lager op de as of adapterhuls te gebruiken.
  2. Schuif de lagerslotring op de schacht met de tabbladen weg van het lager.
  3. Schroef de lagervergrendingsmoer in positie met de sluiting van de lagerslotring.
  4. Draai de moer vast met een sleutelsleutel of borgmoer.
  5. Wanneer een dubbele moer in de tegenovergestelde richting wordt aangedraaid om de moer te vergrendelen, hoe wordt dit dan genoemd?

   Dit komt door het “gespleten” ontwerp van de moer, waardoor twee gelijke helften ontstaan die de moer langs de ankerstang laten bewegen zonder ooit te draaien. Wanneer de gespleten moer wordt aangedraaid, blijft hij stevig op zijn plaats zitten. Wanneer een dubbele moer in de tegenovergestelde richting wordt aangedraaid om de moer te vergrendelen, wordt die moer een gespleten moer genoemd.

   Kun je borgmoeren hergebruiken?

   Vervormde draadborgmoer
   Vervormde draadborgmoeren kunnen gewoonlijk niet opnieuw worden gebruikt, omdat er na het eerste gebruik nieuw schroefdraad in wordt gesneden, waardoor zij hun borging verliezen. In tegenstelling tot nylocbouten zijn zij echter goed bestand tegen hoge temperaturen tot 1400 graden.

   Kun je er een CV-as verkeerd in zetten?

   Soms kunnen zich problemen voordoen met een verkeerde as als deze niet correct is besteld. Bij sommige voertuigen kan het verschil tussen de aslengte van de handgeschakelde en die van de automatische transmissie slechts enkele millimeters bedragen, maar dat kan leiden tot een te ondiepe of te diepe scharnierverbinding.

   Hoe draai ik mijn asmoer los?

   Citaat uit de video: Ga je gang en spuit je CV as in met penetratievloeistof of een soort smeervloeistof. Ga je gang en pak je wiel en open de middendop.

   Hoe maak je een vastzittende asmoer los?

   Citaat uit de video: Dus wat je kan doen is het verhitten met een brander en er wat water op gieten… En zou de knoop moeten losbreken. Je kunt ook proberen een beitel te gebruiken.

   Hoe draai je een zelfborgende moer aan?

   Bij het aandraaien van een zelfborgende moer moet de moer over de schroefdraad van de bout worden gedraaid totdat de moer bijna het tegenvlak raakt. De hoeveelheid koppel die nodig is om de moer naar beneden te draaien (wrijvingsweerstand) moet worden gemeten en opgeteld bij de hoeveelheid koppel die voor de bevestiging is opgegeven.

   Waarom worden zelfborgende moeren niet goedgekeurd wanneer een moerensamenstel aan rotatie onderhevig is?

   a. Zelfborgende moeren mogen in geen enkel systeem worden gebruikt wanneer beweging van de verbinding kan resulteren in beweging van de moer of boutkop ten opzichte van het oppervlak waartegen deze zit. .

   Hebben borgmoeren sluitringen nodig?

   Borgringen zijn nodig wanneer de bevestiging onderhevig is aan trillingen of wanneer terugslag een probleem is. Wanneer moet ik sluitringen gebruiken bij bouten? Gebruik altijd een sluitring tussen het montagemateriaal en de moer.

   Verhindert de dubbele moer het loskomen?

   Als de dikke moer te vast wordt aangedraaid, bestaat het risico dat de schroefdraad wordt gestript of dat de bout tussen de twee moeren breekt. De reden waarom het systeem met twee moeren effectief is in het tegengaan van zelfloslating is de manier waarop de draden in elkaar worden gedrukt (vandaar dat de term jammoer vaak wordt gebruikt voor de dunne moer).

   Welke van de volgende is geen reden om borgmoer te regelen?

   Wat is geen reden om borgmoeren te regelen? Uitleg: De moeren hebben altijd de neiging speling te krijgen en de bouten iets af te draaien. De verbonden onderdelen kunnen losraken, wat tot ernstige storingen kan leiden.

   Hoe zet je 2 moeren op een bout vast?

   Citaat uit de video: Dat kun je hier zien. En ik ga de eerste erop zetten. En dan ga ik de tweede erop zetten. We gebruiken een verstelbare sleutel om de onderste lug te pakken. En dan ga ik de ratel gebruiken…

   Hoe installeer je een borgmoer op een gitaar?

   Citaat uit de video: Dus zodra je de snaren hebt verplaatst. en die twee schroeven hebt verwijderd, zou je met je hand de topkam moeten kunnen vastpakken. En hem er gewoon aftrekken.

   Welke kant van de wasmachine gaat naar beneden?

   Aangezien vlakke sluitringen meestal worden vervaardigd door metaal te persen, heeft één zijde afgeronde hoeken en één zijde bramen. Er is geen vaste regel over welke kant boven of onder moet worden geplaatst, maar het is meestal ideaal om de kant met de bramen naar beneden te plaatsen, vooral als de druk op het lageroppervlak een probleem is.

   Hoe gebruik je een zeskantmoer?

   Citaat uit de video: En contact tussen de schroefdraden zorgt voor een grijpbeweging om de moer op de bout te houden helaas. Hoewel als je in een hoge temperatuur werkt…

   Hoe borg je een moer op een draadstang?

   Citaat uit de video: Dus met dit zet je het gewoon op de draden waar je wilt vergrendelen. Het. Dan leg je de knoop erop. Daar. Draai dat vast en nadat dat is uitgehard zal dat de knoop vastzetten.

   Hoe voorkom je dat een borgmoer losraakt?

   Nylon of metalen inzetstukken in een moer (soms een “borgmoer” genoemd) kunnen extra wrijving toevoegen om losraken te voorkomen. Een verwant idee is om een veer in de moer aan te brengen, die de schroefdraad van de bout stevig vasthoudt en ontworpen is om in de tegenovergestelde richting van de moer te bewegen als trillingen of andere krachten ervoor zorgen dat de moer losraakt.

   Verhindert de dubbele moer het loskomen?

   Als de dikke moer te vast wordt aangedraaid, bestaat het risico dat de schroefdraad wordt gestript of dat de bout tussen de twee moeren breekt. De reden waarom het systeem met twee moeren effectief is in het tegengaan van zelfloslating is de manier waarop de draden in elkaar worden gedrukt (vandaar dat de term jammoer vaak wordt gebruikt voor de dunne moer).